iMac (24-inch, 2023, vier poorten) - Adapterkaart

Voordat je begint

Verwijder de volgende onderdelen voordat je begint:

Gereedschap

• Instelbare momentschroevendraaier (10-34 Ncm) (923-02995)

• ESD-veilig pincet

• Nylon sonde (zwart staafje)

• Set ondersteuningswiggen (076-00507)

• Momentschroevendraaier (blauwgroen, 0,75 kgf cm) (923-08085)

• 25-mm Torx plus 3IP-bitje (923-07593)

• Torx plus 3IP halve-maanbitje (923-08468)

Raadpleeg een complete lijst met gereedschappen die nodig zijn voor alle reparaties.

Verwijderen

1. Plaats de behuizing met het moederbord naar boven gericht.

2. Gebruik de instelbare momentschroevendraaier van 10-34 Ncm met het 25-mm 3IP-bitje om de vijf 3IP-schroeven (923-05559) uit het afdekplaatje van de low-speed flexkabel te verwijderen. Verwijder het afdekplaatje en bewaar het om het later weer te monteren.

3. Gebruik het platte uiteinde van het zwarte staafje om beide uiteinden van de low-speed flexkabel uit de connectors te tillen.

4. Gebruik een ESD-veilig pincet om het lipje van de polyesterfolie los te trekken van de kabelconnector van de rechterluidspreker.

5. Gebruik het platte uiteinde van het zwarte staafje om het uiteinde van de kabel van de rechterluidspreker uit de connector te tillen.

6. Plaats het platte uiteinde van het zwarte staafje onder de kabel van de batterijkaart in de buurt van de connector. Til nu het uiteinde van de kabel van de batterijkaart uit de connector.

7. Trek aan het lipje om de vergrendelingshendel van de high-speed flexkabel omhoog te klappen (1). Schuif het uiteinde van de high-speed flexkabel uit de connector (2).

8. Gebruik de blauwgroene momentschroevendraaier met het 3IP halve-maanbitje om de vijf 3IP-schroeven (923-05560) uit de adapterkaart te verwijderen.

9. Plaats het platte uiteinde van het zwarte staafje tussen de adapterkaart en de behuizing, zoals aangegeven. Til de adapterkaart met het platte uiteinde van het zwarte staafje uit de behuizing.

Montage

1. Plaats de adapterkaart in de behuizing.

•  Voorzichtig: Zorg ervoor dat er geen kabels onder de adapterkaart bekneld zitten.

2. Gebruik de blauwgroene momentschroevendraaier met het 3IP halve-maanbitje om de vijf 3IP-schroeven (923-05560) in de aangegeven volgorde terug te plaatsen in de adapterkaart.

3. Druk beide uiteinden van de low-speed flexkabel in de connectors op de adapterkaart.

•  Voorzichtig: Buig de connectors niet.

4. Stel de instelbare momentschroevendraaier van 10-34 Ncm in op 11,5 Ncm. Gebruik de instelbare momentschroevendraaier met het 25-mm 3IP-bitje om de vijf 3IP-schroeven (923-05559) in het afdekplaatje van de low-speed flexkabel te monteren.

5. Schuif het uiteinde van de high-speed flexkabel in de connector (1). Klap de vergrendelingshendel van de high-speed flexkabel omlaag (2).

6. Druk het uiteinde van de kabel van de batterijkaart in de connector.

7. Druk het uiteinde van de kabel van de rechterluidspreker in de connector.

8. Breng het lipje van de polyesterfolie aan op de kabelconnector van de rechterluidspreker, zoals aangegeven.

• Belangrijk: Gebruik het platte uiteinde van het zwarte staafje om de linkerkant van het lipje van de polyesterfolie om de rand van de adapterkaart te wikkelen.

Plaats de volgende onderdelen terug om de montage te voltooien: