iMac (24-inch, 2023, vier poorten) - USB-C-kaarten

Voordat je begint

Verwijder het volgende onderdeel voordat je begint:

Gereedschap

• Instelbare momentschroevendraaier (10-34 Ncm) (923-02995)

• ESD-veilig pincet

• Nylon sonde (zwart staafje)

• Set ondersteuningswiggen (076-00507)

• 25-mm Torx plus 3IP-bitje (923-07593)

Raadpleeg een complete lijst met gereedschappen die nodig zijn voor alle reparaties.

Verwijderen

Opmerking: In deze procedure wordt aangegeven hoe je beide USB-C-kaarten verwijdert. maar je kunt ook één USB-C-kaart verwijderen.

1. Plaats de behuizing met het moederbord naar boven gericht.

2. Maak de polyesterfilmtape los van de USB-C-kaarten. Begin daarbij met de linkerkant van de tape. Bewaar de polyesterfolietape om deze later weer aan te brengen.

•  Voorzichtig: Verwijder alleen de polyesterfilmtape. Verwijder de tape die direct aan beide USB-C-kaarten is bevestigd niet.

3. Gebruik de instelbare momentschroevendraaier van 10-34 Ncm met het 3IP-bitje om de twee 3IP-schroeven (923-05555) te verwijderen uit beide USB-C-kaarten.

4. Til de USB-C-kaarten op zodat je bij de afdekplaatjes van de connectors van de USB-C-kaarten kunt.

•  Voorzichtig: De USB-C-kaarten mogen niet in aanraking komen met de adapterkaart.

5. Maak de luidsprekerkabel los uit de klem op het afdekplaatje van de connector van de linker-USB-C-kaart.

6. Gebruik de instelbare momentschroevendraaier van 10-34 Ncm met het 3IP-bitje om de twee 3IP-schroeven (923-05561) uit beide afdekplaatjes te verwijderen.

7. Gebruik het platte uiteinde van het zwarte staafje om het uiteinde van de flexkabel van de rechter-USB-C-kaart uit de connector op de adapterkaart te tillen. Verwijder de rechter-USB-C-kaart uit de behuizing.

• Opmerking: Ondersteun de rechter-USB-C-kaart terwijl je de flexkabel loskoppelt, zodat deze niet op de adapterkaart valt.

8. Gebruik het platte uiteinde van het zwarte staafje om het uiteinde van de flexkabel van de linker-USB-C-kaart uit de connector op de adapterkaart te tillen. Verwijder de linker-USB-C-kaart uit de behuizing.

• Opmerking: Ondersteun de linker-USB-C-kaart terwijl je de flexkabel loskoppelt, zodat deze niet op de adapterkaart valt.

Montage

1. Plaats de linker-USB-C-kaart boven de connector. Druk vervolgens het uiteinde van de flexkabel van de linker-USB-C-kaart in de connector op de adapterkaart.

• Voorzichtig: De USB-C-kaart mag niet in aanraking komen met de adapterkaart.

2. Plaats de rechter-USB-C-kaart boven de connector. Druk vervolgens het uiteinde van de flexkabel van de rechter-USB-C-kaart in de connector op de adapterkaart.

•  Voorzichtig: De USB-C-kaart mag niet in aanraking komen met de adapterkaart.

3. Plaats de afdekplaatjes van de connectors van de USB-C-kaarten op de connectors.

• Belangrijk: Zorg ervoor dat het afdekplaatje met de klem voor de luidsprekerkabel op de connector voor de linker-USB-C-kaart is geplaatst.

4. Stel de instelbare momentschroevendraaier van 10-34 Ncm in op 11,5 Ncm. Gebruik de instelbare momentschroevendraaier met het 3IP-bitje om de twee 3IP-schroeven (923-05561) terug te plaatsen in beide afdekplaatjes.

5. Gebruik het platte uiteinde van het zwarte staafje om de luidsprekerkabel in de klem te steken op het afdekplaatje van de connector van de linker-USB-C-kaart.

6. Stel de instelbare momentschroevendraaier van 10-34 Ncm in op 10 Ncm. Gebruik de instelbare momentschroevendraaier met het 3IP-bitje om de twee 3IP-schroeven (923-05555) terug te plaatsen in beide USB-C-kaarten.

7. Breng de polyesterfolietape weer aan op de USB-C-kaarten.

• Belangrijk

• Als je een vervangende USB-C-kaart installeert, gebruik je de meegeleverde polyesterfolietape en niet de polyesterfolietape die je hebt bewaard.

• Zorg ervoor dat de polyesterfilmtape goed met de USB-C-kaarten is uitgelijnd en de rechterluidspreker nergens bedekt.

Plaats het volgende onderdeel terug om de montage te voltooien: