Gegevens waartoe een erfeniscontact toegang heeft

Dit artikel geeft een overzicht van de gegevenstypen waartoe een erfeniscontact mogelijk toegang heeft nadat de Apple accounthouder is overleden.

Gegevens waartoe een erfeniscontact mogelijk toegang heeft

Tot welke gegevens een erfeniscontact toegang heeft, hangt af van wat de Apple ID-accounthouder heeft opgeslagen in iCloud en in de iCloud-reservekopie. Een erfeniscontact heeft toegang tot alle onderstaande gegevenstypen. De oorspronkelijke accounthouder kan er niet voor kiezen bepaalde gegevenstypen uit te sluiten. Het is voor de accounthouder bijvoorbeeld niet mogelijk om toegang te verlenen tot alleen Berichten en Mail, maar niet tot iCloud-foto's. Maar als de accounthouder alle foto's op een externe site heeft bewaard, worden die foto's niet bij Apple opgeslagen en maken ze geen deel uit van de Apple ID-gegevens.

Gegevens waartoe een erfeniscontact mogelijk toegang heeft:

• iCloud-foto's

• Notities

• Mail

• Contacten

• Agenda's

• Herinneringen

• Berichten in iCloud

• Gespreksgeschiedenis

• Bestanden opgeslagen in iCloud Drive

• Gegevens

• Gesproken memo's

• Safari-bladwijzers en -leeslijst

• iCloud-reservekopie, met gedownloade App Store-apps, foto's en video's die op het apparaat zijn opgeslagen, apparaatinstellingen en ander materiaal waarvan een reservekopie is gemaakt in iCloud en dat niet wordt uitgesloten door de onderstaande lijst

Gegevens waartoe een erfeniscontact geen toegang heeft

Gegevens die niet beschikbaar zijn voor een erfeniscontact:

• Media onder licentie, bijvoorbeeld films, muziek en boeken die de accounthouder heeft gekocht

• In-app aankopen, bijvoorbeeld upgrades, abonnementen, in-game valuta's of ander materiaal dat vanuit een app is gekocht

• Betaalgegevens, bijvoorbeeld Apple ID-betaalgegevens of kaarten die zijn opgeslagen voor gebruik met Apple Pay

• Informatie die is opgeslagen in de Sleutelhanger van de accounthouder, zoals gebruikersnamen en wachtwoorden in Safari, internetaccounts (gebruikt in Mail, Contacten, Agenda en Berichten), creditcardnummers en -vervaldatums, en wifiwachtwoorden

Meer informatie

Een erfeniscontact is iemand waarvan u wilt dat die na uw overlijden toegang heeft tot de gegevens in uw Apple account. Apple beoordeelt de aanvragen van erfeniscontacten om veiligheidsredenen. Er wordt alleen toegang tot accountgegevens verleend na verificatie van de vereiste informatie.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.