Over compatibiliteit van grafische kaarten tussen Mac Pro-modellen met Intel-processor

Mac Pro-computers uit 2019 en ouder gebruiken PCIe (PCI Express) grafische kaarten. Lees hier welke door Apple geleverde kaarten werken met je Mac Pro.

Dit artikel is alleen van toepassing op videokaarten die oorspronkelijk werden meegeleverd met een specifieke Mac Pro met Intel-processor of door Apple werden aangeboden als een upgradekit. Vergelijkbare kaarten die niet door Apple werden geleverd, kunnen compatibiliteitsproblemen hebben. Raadpleeg de leverancier van die kaart om de compatibiliteit te bevestigen.

Mac Pro (2019)

Meer informatie over de kaarten die je kunt installeren in een Mac Pro (2019) en hoe je PCIe-kaarten installeert in een Mac Pro (2019).

Mac Pro (eind 2013)

• Dual AMD FirePro D300

• Dual AMD FirePro D500

• Dual AMD FirePro D700

Mac Pro (medio 2010) en Mac Pro (medio 2012)

Mac Pro (begin 2009)

• NVIDIA GeForce GT 120

• ATI Radeon HD 4870

• ATI Radeon HD 5870, aangeboden als een upgradekit

• De Radeon HD 5870-kaart vereist Mac OS X 10.6.4 of nieuwer en het gebruik van beide hulpstroomaansluitingen.

Mac Pro (begin 2008)

• ATI Radeon HD 2600 XT

• NVIDIA GeForce 8800 GT (onderdeelnummer 630-9191 of 630-9897)*

• NVIDIA Quadro FX 5600

• ATI Radeon HD 4870, aangeboden als een upgradekit

• De Radeon HD 4870-kaart vereist Mac OS X 10.5.7 of nieuwer.

Mac Pro (origineel)

• NVIDIA GeForce 7300 GT

• ATI Radeon X1900 XT

• NVIDIA Quadro FX 4500 (onderdeelnummer 630-7532 of 630-7895)*

• NVIDIA GeForce 8800 GT (onderdeelnummer 630-9492), aangeboden als een upgradekit.*

• De NVIDIA GeForce 8800 GT-kaart vereist Mac OS X 10.5.2 of nieuwer met de Leopard Graphics Update 1.0, omdat anders de computer mogelijk niet correct opstart.

* Om het onderdeelnummer van een grafische kaart te vinden, controleer je het label op de achterkant van de kaart.