Je betaal-tv- of kabel-tv-aanbieder met Apple TV gebruiken

Bekijk livekanalen en programmering op aanvraag, en krijg toegang tot extra functies op je Apple TV. En als je een Apple TV rechtstreeks van je aanbieder krijgt, heb je in een paar eenvoudige stappen direct toegang tot materiaal.

Inloggen op een bestaande Apple TV via je betaal-tv- of kabel-tv-aanbieder

1. Zorg ervoor dat je een Apple TV 4K of Apple TV HD hebt en de nieuwste versie van tvOS.

2. Ga op je Apple TV naar 'Instellingen'.

3. Kies 'Gebruikers en accounts' en vervolgens 'Tv-aanbieder'.

4. Selecteer 'Log in'.

5. Voer de naam van je tv-aanbieder in of selecteer deze in de lijst. Je kunt ook omlaag scrollen om een tv-aanbieder uit een ander land of andere regio te kiezen.

6. Voer het e-mailadres en wachtwoord in dat je gebruikt voor je account bij de tv-aanbieder* en selecteer vervolgens 'Ga door' om in te loggen.

Je hebt door in te loggen bij je tv-aanbieder toegang tot apps via je aanbieder, zodat je niet bij de app van elk kanaal hoeft in te loggen.

Als je Apple TV is verbonden via de internetvoorziening van je tv-aanbieder, word je mogelijk automatisch ingelogd om toegang te krijgen tot het materiaal van deze aanbieder.

Mogelijk biedt je aanbieder in de App Store een app aan met extra functies, zoals live-televisie en televisie op aanvraag. Je wordt mogelijk gevraagd om de app te installeren wanneer je inlogt, maar het kan ook zijn dat je deze apart moet downloaden. De app is mogelijk ook beschikbaar voor je iPhone of iPad.

*Als je niet weet wat het e-mailadres of wachtwoord van je account is, neem je contact op met de tv-aanbieder.

Een Apple TV configureren via je betaal-tv- of kabel-tv-aanbieder

Als je een Apple TV ontvangt van je betaal-tv- of kabel-tv-aanbieder, kan het zijn dat je Apple TV bij ingebruikname automatisch inlogt bij de aanbieder. Dit moet je doen om aan de slag te gaan:

1. Configureer je Apple TV thuis.

2. Tijdens de configuratie moet je mogelijk je Apple TV verbinden met de internetvoorziening van je kabel-tv-aanbieder om automatisch in te loggen. Neem contact op met je aanbieder voor meer informatie. Als je niet automatisch wordt ingelogd, wordt je gevraagd om je aanbieder te selecteren en in te loggen met je account. Hierdoor krijg je op je Apple TV toegang tot het materiaal van je abonnement.

3. Log in op je Apple TV met je Apple ID. Lees hoe je een nieuwe Apple ID aanmaakt of wat je moet doen als je 'Geen iTunes Store-account' ziet op je Apple TV.

Nadat je je Apple TV hebt geconfigureerd, vind je de app van je aanbieder op het beginscherm. Je moet de app mogelijk downloaden uit de App Store. Je kunt ook materiaal van je aanbieder in de Apple TV-app bekijken.

De beschikbaarheid en functionaliteit van de Stores kunnen per land of regio verschillen. Ontdek wat je kunt kopen in je land op regio.

Genieten van je Apple TV

Je kunt nog meer doen met je Apple TV.

tvos14-tv-app-symbool

Al je favorieten in de Apple TV-app

Je kunt op één plek je favoriete programma's en films kijken, door het materiaal van je aanbieder bladeren, afstemmen op een livewedstrijd en nieuwe dingen ontdekken.

ios14-siri-symbool-opgemaakt

Vraag het gewoon en Siri zoekt het voor je op

Siri maakt dingen zoals tv kijken en apps zoeken heel eenvoudig. Vraag om een film, tv-programma of app en Siri zoekt het voor je op.

tvos14-app-store-app-symbool

Games en apps downloaden

Ga naar de App Store om apps te vinden die je woonkamer in een fitnessstudio veranderen, waarmee je vanaf de bank kunt winkelen en games kunt kopen die je leuk vindt.

tvos-airplay-symbool-grijs

Streamen naar je tv

Gebruik AirPlay om video's, foto's, presentaties of het volledige scherm van je iOS-apparaat of Mac naar je Apple TV te streamen.

Hulp krijgen

• Neem contact op met je aanbieder als je hulp nodig hebt bij het inloggen bij je betaal-tv- of kabel-tv-aanbieder, of bij het gebruik van hun app. Je vindt hun contactgegevens in de App Store.

• Voor hulp bij je Apple TV ga je naar Apple Support.

• Als je kabel-tv-aanbieder ook internetaanbieder is, moet je mogelijk verbinding maken met je internetnetwerk thuis om toegang te krijgen tot bepaald materiaal van je abonnement. Je materiaal is mogelijk niet beschikbaar op andere netwerken.