MacBook Air (M2, 2022) - Touch ID-kaart

Voordat je begint

Verwijder de volgende onderdelen voordat je begint:

Gereedschap

• ESD-veilig pincet

• Kapton-tape

• Nylon sonde (zwart staafje)

• Momentschroevendraaier (blauw, 0,65 kgf cm)

• Torx Plus 2IP 44-mm halve-maanbitje

• Torx T3 halve-maanbitje

• Torx T3-schroevendraaier

• Uitlijningsset voor Touch ID

Voorzichtig

Voor deze procedure is Systeemconfiguratie vereist. Nadat je alle stappen voor verwijdering en montage hebt voltooid, lees je hoe je het proces voor Systeemconfiguratie kunt starten.

Belangrijk

Het koelelement kan niet worden hergebruikt. Installeer een vervangend koelelement.

Demontage

1. Open het beeldscherm en zet de computer op zijn kant.

2. Druk op de Touch ID-toets. Als je de toets gaat terugplaatsen, moet deze hetzelfde aanvoelen als nu.

3. Sluit het beeldscherm en leg de computer met het beeldscherm naar beneden.

4. Gebruik de T3-schroevendraaier om de T3-schroef (923-07277) te verwijderen uit het afdekplaatje van de connector van de Touch ID-kaart.

5. Verwijder het afdekplaatje van de connector van de Touch ID-kaart en bewaar het om het later weer te monteren.

6. Gebruik het zwarte staafje om het uiteinde van de flexkabel van de Touch ID-kaart uit de connector te tillen (1).

7. Gebruik het platte uiteinde van het zwarte staafje om de flexkabel van de Touch ID-kaart voorzichtig los te maken van de bovenbehuizing (2).

8. Plaats het 2IP-bitje in de blauwe momentschroevendraaier. Gebruik vervolgens de blauwe momentschroevendraaier met het 2IP-bitje om de middelste onverliesbare schroef één slag los te draaien.

9. Gebruik de T3-schroevendraaier om de vier T3-schroeven in de hoeken (923-07546) (1) te verwijderen uit de Touch ID-kaart.

10. Gebruik de T3-schroevendraaier om de twee middelste T3-schroeven (923-07293) (2) te verwijderen uit de Touch ID-kaart.

11. Gebruik een ESD-veilig pincet om het flexibele afdekplaatje van de Touch ID-kaart te verwijderen. Bewaar het flexibele afdekplaatje om het later weer te monteren.

• Belangrijk: Noteer de richting van het flexibele afdekplaatje van de Touch ID-kaart voor een juiste montage.

12. Open het beeldscherm en zet de computer op zijn kant.

13. Ondersteun de Touch ID-kaart terwijl je de flexkabel van de kaart door de opening in de sleuf trekt, zoals aangegeven. Verwijder de Touch ID-kaart via de toetsenbordkant van de bovenbehuizing.

Montage

1. Leg de computer op zijn kant met het beeldscherm geopend.

2. Plaats twee Y-vormige uitlijningsstukken in de opening in de Touch ID-kaart in de bovenbehuizing, zoals aangegeven. Zet de stukken in de hoeken vast met Kapton-tape.

3. Voer de Touch ID-flexkabel door de sleuf in de bovenbehuizing. Plaats de Touch ID-kaart vervolgens in de opening in de bovenbehuizing.

• Opmerking: als je een vervangende Touch ID-kaart installeert, verwijder je de beschermfolie van het glasoppervlak en van de flexkabel van de Touch ID-kaart.

4. Sluit het beeldscherm. Zorg dat de Touch ID-toets op zijn plaats wordt gehouden door de Y-vormige uitlijningsstukken terwijl je het beeldscherm sluit. Leg de computer met het beeldscherm naar beneden.

5. Gebruik een ESD-veilig pincet om het flexibele afdekplaatje van de Touch ID-kaart te plaatsen zoals aangegeven.

6. Plaats het Torx T3-bitje in de blauwe momentschroevendraaier. Gebruik vervolgens de blauwe momentschroevendraaier met het Torx T3-bitje om de T3-schroef linksonder (923-07546) (1) iets aan te draaien in de Touch ID-kaart.

7. Laat het Torx T3-bitje in de blauwe momentschroevendraaier zitten. Gebruik vervolgens de blauwe momentschroevendraaier met het Torx T3-bitje om de T3-schroef rechtsboven (923-07546) (2) terug te plaatsen. Draai de T3-schroef linksonder goed vast.

8. Laat het Torx T3-bitje in de blauwe momentschroevendraaier zitten. Gebruik vervolgens de blauwe momentschroevendraaier met het Torx T3-bitje om de T3-schroeven rechtsonder en linksboven (923-07546) (3, 4) terug te plaatsen.

9. Gebruik de T3-schroevendraaier om de twee middelste T3-schroeven (923-07293) (5, 6) terug te plaatsen. Doe dit in de aangegeven volgorde.

10. Open het beeldscherm en zet de computer op zijn kant.

11. Verwijder de Kapton-tape en de Y-vormige uitlijningsstukken.

12. Plaats het 2IP-bitje in de blauwe momentschroevendraaier. Gebruik vervolgens de blauwe momentschroevendraaier met het 2IP-bitje om de onverliesbare schroef vast of los te draaien terwijl je de Touch ID-toets indrukt. Het indrukken moet net zo voelen als bij het verwijderen van de toets.

• Belangrijk

• Als de Touch ID-toets nog steeds te stroef aanvoelt of niet beweegt, is de onverliesbare schroef te vast aangedraaid. Gebruik de blauwe momentschroevendraaier met het 2IP-bitje om de onverliesbare schroef los te draaien.

• Als je de Touch ID-toets kunt indrukken maar geen klik hoort, is de onverliesbare schroef niet vast genoeg aangedraaid. Gebruik de blauwe momentschroevendraaier met het 2IP-bitje om de onverliesbare schroef aan te draaien.

13. Sluit het beeldscherm en leg de computer met het beeldscherm naar beneden.

14. Druk het uiteinde van de flexkabel van de Touch ID-kaart in de connector (1).

15. Gebruik het platte uiteinde van het zwarte staafje om de flexkabel van de Touch ID-kaart vast te maken aan de bovenbehuizing (2).

16. Plaats het afdekplaatje van de connector van de Touch ID-kaart.

17. Plaats het Torx T3-bitje in de blauwe momentschroevendraaier. Gebruik vervolgens de blauwe momentschroevendraaier met het Torx T3-bitje om de T3-schroef (923-07277) terug te plaatsen in het afdekplaatje van de connector van de Touch ID-kaart.

18. Installeer een vervangend koelelement.

Plaats de volgende onderdelen terug om de montage te voltooien:

Voorzichtig

Nadat je alle stappen voor verwijdering en montage hebt voltooid, lees je hoe je het proces voor Systeemconfiguratie kunt starten.