MacBook Air (M2, 2022) - Onderbehuizing

Voordat je begint

Waarschuwing

Lees Veilig omgaan met batterijen en volg de richtlijnen voor werkplekken en de omgang met batterijen voordat je begint.

Gereedschap

• Gereedschap voor uitlijning van batterijflexkabel

• Batterijafdekking

• Snijvaste handschoenen

• Nylon sonde (zwart staafje) (2)

• Pentalobe-schroevendraaier

• Zuignap

• Momentschroevendraaier (blauw, 0,65 kgf cm)

• Torx T3 halve-maanbitje

Verwijderen

1. Leg de computer op een schone, vlakke ondergrond met de onderkant naar boven.

2. Gebruik de pentalobe-schroevendraaier om de twee pentalobe-schroeven (1) te verwijderen uit de achterhoeken van de onderbehuizing.

• Opmerking: de schroefkleuren verschillen per model.

• Middernacht (923-07544)

• Zilver (923-07262)

• Spacegrijs (923-07261)

• Sterrenlicht (923-07262)

3. Gebruik de pentalobe-schroevendraaier om de twee pentalobe-schroeven (2) te verwijderen uit de voorhoeken van de onderbehuizing.

• Opmerking: de schroefkleuren verschillen per model.

• Middernacht (923-07543)

• Zilver (923-07542)

• Spacegrijs (923-07260)

• Sterrenlicht (923-07542)

4. Let op de locatie van de vier clips binnenin waarmee de onderbehuizing aan de bovenbehuizing wordt bevestigd.

5. Lijn de rechterrand van de zuignap uit met de linkerrand van de richel in de bovenbehuizing, zoals afgebeeld. Druk nu op de zuignap om deze vast te zetten bij de voorkant van de onderbehuizing.

6. Trek de hendel van de zuignap omhoog totdat je de clip binnenin aan de voorkant los voelt komen.

7. Duw de zijkanten van de zuignap in om deze los te maken van de onderbehuizing.

8. Lijn de linkerrand van de zuignap uit met de rechterrand van de richel in de bovenbehuizing. Druk nu op de zuignap om deze vast te zetten bij de voorkant van de onderbehuizing.

9. Trek de hendel van de zuignap omhoog totdat je de clip binnenin aan de voorkant los voelt komen. Duw de zijkanten van de zuignap in om deze los te maken van de onderbehuizing.

10. Plaats de zuignap aan de linkerkant van de onderbehuizing.

11. Trek de hendel van de zuignap omhoog totdat je de clip binnenin aan de linkerkant los voelt komen. Duw de zijkanten van de zuignap in om deze los te maken van de onderbehuizing.

12. Plaats de zuignap aan de rechterkant van de onderbehuizing.

13. Trek de hendel van de zuignap omhoog totdat je de clip binnenin aan de rechterkant los voelt komen. Duw de zijkanten van de zuignap in om deze los te maken van de onderbehuizing.

14. Doe de snijvaste handschoenen aan.

15. Til de onderbehuizing iets op om een kleine opening te krijgen tussen de onderbehuizing en bovenbehuizing, aan de kant die naar jou is gericht. Trek vervolgens aan de onderbehuizing om deze te verwijderen van de bovenbehuizing. Leg de onderbehuizing met de bovenkant omhoog op een schone, vlakke ondergrond.

•  Let op: Til de onderbehuizing niet meer dan 1 cm op.

• Belangrijk: Als je de onderbehuizing vervangt:

• Bewaar de bestaande onderbehuizing totdat de reparatie is voltooid.

• Pak een permanente markeerstift en schrijf het serienummer van de computer aan de binnenkant van de vervangende onderbehuizing.

• Als je alleen de onderbehuizing vervangt en geen andere onderdelen, ga je verder met montagestap 7.

16. Doe de handschoenen uit.

17. Plaats de batterijafdekking op de batterij. Druk de zwarte lipjes in de klemmetjes op de bovenbehuizing totdat ze vastklikken.

18. Plaats het Torx T3-bitje in de blauwe momentschroevendraaier. Gebruik vervolgens de blauwe momentschroevendraaier met het Torx T3-bitje om de twee T3-schroeven (923-07277) te verwijderen uit het afdekplaatje van de batterijconnector.

19. Verwijder het afdekplaatje van de batterijconnector en bewaar het om het later weer te monteren.

20. Gebruik een ESD-veilig pincet om het lipje van polyesterfolie los te maken van het uiteinde van de batterijflexkabel.

21. Pak het lipje van polyesterfolie vast en trek de flexkabel van de batterij uit de connector.

Montage

1. Plaats de pennetjes van het gereedschap voor uitlijning van de batterijflexkabel in de schroefgaten, zoals in de afbeelding (1).

2. Klap het gereedschap voor uitlijning van de batterijflexkabel naar beneden, zodat het op het koelelement ligt (2).

3. Druk het uiteinde van de flexkabel van de batterij op de connector (3).

• Opmerking: zorg dat het lipje van polyesterfolie hecht aan het uiteinde van de batterijflexkabel.

4. Verwijder het gereedschap voor uitlijning van de batterijflexkabel.

5. Plaats het afdekplaatje van de batterijconnector over het uiteinde van de batterijflexkabel.

6. Plaats het Torx T3-bitje in de blauwe momentschroevendraaier. Gebruik vervolgens de blauwe momentschroevendraaier met het Torx T3-bitje om de twee T3-schroeven (923-07277) terug te plaatsen in het afdekplaatje van de batterijconnector.

7. Draai de computer totdat de beeldschermscharnieren naar je toe zijn gericht.

8. Doe de snijvaste handschoenen aan.

9. Plaats de onderbehuizing over de bovenbehuizing, met de schroefgaten mooi uitgelijnd bij de afdekplaatjes van de beeldschermscharnieren (1). Duw op de onderbehuizing terwijl je deze naar je toe trekt om twee haakjes op de onderbehuizing te bevestigen aan twee schroeven aan de binnenzijde van de onderbehuizing, zoals in de afbeelding (2).

10. Belangrijk: Zorg dat de onderbehuizing ongeveer 1 cm hoger ligt dan de bovenbehuizing om krassen zoveel mogelijk te beperken (3).

11. Gebruik de pentalobe-schroevendraaier om de pentalobe-schroef iets aan te draaien in de achterhoek van de onderbehuizing.

• Opmerking: Gebruik de juiste kleur schroeven voor jouw model.

• Middernacht (923-07544)

• Zilver (923-07262)

• Spacegrijs (923-07261)

• Sterrenlicht (923-07262)

12. Duw op de onderbehuizing terwijl je deze naar je toe trekt om de andere twee haakjes op de onderbehuizing te bevestigen aan twee schroeven aan de binnenzijde van de onderbehuizing.

13. Duw op de onderbehuizing om de vier klemmetjes aan de binnenzijde van de bovenbehuizing vast te maken.

14. Gebruik de pentalobe-schroevendraaier om de overige drie pentalobe-schroeven iets aan te draaien in de onderbehuizing. Doe dit in de aangegeven volgorde.

• Opmerking: Gebruik de juiste kleur schroeven voor jouw model.

• Middernacht (923-07544)

• Zilver (923-07262)

• Spacegrijs (923-07261)

• Sterrenlicht (923-07262)

15. Gebruik de pentalobe-schroevendraaier om de vier pentalobe-schroeven goed vast te draaien in de onderbehuizing.

Voorzichtig

• Nadat je alle stappen voor verwijdering en montage hebt voltooid, lees je hoe je het proces voor Systeemconfiguratie kunt starten.

• Systeemconfiguratie is vereist na vervanging van een beeldscherm, hoeksensor van klep, moederbord, luidsprekers of Touch ID-kaart.

• Als je het moederbord hebt vervangen, wordt de computer opgestart in de diagnostische modus totdat Systeemconfiguratie is voltooid.

• Als je de Touch ID-kaart hebt vervangen, kun je deze alleen als aan/uit-knop gebruiken totdat je Systeemconfiguratie hebt voltooid.

• Als je de hoeksensor van de klep hebt vervangen, sluit je het beeldscherm gedurende 20 seconden wanneer je daarom wordt gevraagd tijdens het proces voor Systeemconfiguratie. Als het beeldscherm niet volledig is gesloten tijdens het proces, moet je een andere nieuwe hoeksensor van de klep installeren.