MacBook Air (M2, 2022) - Beeldscherm

Voordat je begint

Verwijder de volgende onderdelen voordat je begint:

Gereedschap

• Instelbare momentschroevendraaier (0,3-1,2 Nm)

• Instelbare momentschroevendraaier (10-34 Ncm)

• Nylon sonde (zwart staafje)

• Momentschroevendraaier (blauw, 0,65 kgf cm)

• Torx Plus 3IP 25-mm bitje

• Torx Plus 8IP 25-mm bitje

• Torx T3 halve-maanbitje

Voorzichtig

• Voor deze procedure is Systeemconfiguratie vereist. Nadat je alle stappen voor verwijdering en montage hebt voltooid, lees je hoe je het proces voor Systeemconfiguratie kunt starten.

• Als je een vervangend beeldscherm installeert, moet je ook een vervangende hoeksensor van de klep installeren.

Verwijderen

1. Open het beeldscherm. Zet de computer op de rand van de tafel met het beeldscherm naar beneden.

2. Plaats het 3IP-bitje in de instelbare momentschroevendraaier van 10-34 Ncm. Gebruik vervolgens de instelbare momentschroevendraaier met het 3IP-bitje om de twee 3IP-schroeven (923-07285) te verwijderen uit het afdekplaatje van de flexkabels van het beeldscherm (1).

3. Gebruik het zwarte staafje om de uiteinden van de flexkabels van het beeldscherm en de camera uit de connectors te tillen (2).

4. Plaats het Torx T3-bitje in de blauwe momentschroevendraaier. Gebruik vervolgens de blauwe momentschroevendraaier met het Torx T3-bitje om de twee T3-schroeven (923-07277) te verwijderen uit het afdekplaatje van de connector van de hoeksensor van de klep/geluidskaart.

5. Verwijder het afdekplaatje van de connector van de hoeksensor van de klep/geluidskaart en bewaar het om het later weer te monteren.

6. Til het uiteinde van de flexkabel van de hoeksensor van de klep uit de connector (1).

7. Maak de plakstrip los en verwijder de flexkabel van de hoeksensor van de klep van de geluidskaart (2).

8. Plaats het 8IP-bitje in de instelbare momentschroevendraaier van 0,3-1,2 Nm. Gebruik vervolgens de instelbare momentschroevendraaier met het 8IP-bitje om de zes 8IP-schroeven (923-07286) te verwijderen uit de beeldschermscharnieren aan de linker- en rechterkant.

9. Open het beeldscherm zo ver mogelijk. Kantel het beeldscherm vervolgens onder de aangegeven hoek om het te verwijderen uit de bovenbehuizing. Zorg ervoor dat de afdekplaatjes van de beeldschermscharnieren niet de rand van de bovenbehuizing raken.

Montage

1. Plaats het beeldscherm in de bovenbehuizing.

• Opmerking: het beeldscherm omvat het beeldscherm zelf en de flexkabels van de camera.

2. Plaats het beeldscherm en de cameraflexkabels in de bovenbehuizing.

3. Plaats het 8IP-bitje in de instelbare momentschroevendraaier van 0,3-1,2 Nm. Gebruik vervolgens de instelbare momentschroevendraaier met het 8IP-bitje om de zes 8IP-schroeven (923-07286) iets aan te draaien in de beeldschermscharnieren aan de linker- en rechterkant. Doe dit in de aangegeven volgorde.

4. Sluit het beeldscherm en stel het af totdat het mooi aansluit op de bovenbehuizing.

5. Laat het 8IP-bitje in de instelbare momentschroevendraaier van 0,3-1,2 Nm zitten. Stel de schroevendraaier in op een draaimoment van 0,6 Nm.

6. Gebruik de instelbare momentschroevendraaier van 0,3-1,2 Nm met het 8IP-bitje om de zes 8IP-schroeven goed aan te draaien in de beeldschermscharnieren aan de linker- en rechterkant. Doe dit in de aangegeven volgorde.

7. Druk de uiteinden van de flexkabels van het beeldscherm en van de camera in de connectors (1).

8. Plaats het 3IP-bitje in de instelbare momentschroevendraaier van 10-34 Ncm. Stel de schroevendraaier in op een draaimoment van 11,5 Ncm.

9. Gebruik de instelbare momentschroevendraaier met het 3IP-bitje om de twee 3IP-schroeven (923-07285) terug te plaatsen in het afdekplaatje van de flexkabels van het beeldscherm (2).

• Belangrijk

• Als je een vervangend beeldscherm installeert, installeer dan ook een vervangende hoeksensor van de klep. Plaats vervolgens de resterende onderdelen terug om de montage af te ronden.

• Als je het bestaande beeldscherm gaat terugplaatsen, ga je verder met stap 10.

10. Druk het uiteinde van de flexkabel van de hoeksensor van de klep in de connector (1).

11. Gebruik het platte uiteinde van het zwarte staafje om de flexkabel van de hoeksensor van de klep vast te maken aan de geluidskaart (2).

12. Houd het afdekplaatje van de connector van de hoeksensor van de klep/geluidskaart boven het uiteinde van de flexkabel van de hoeksensor van de klep.

13. Plaats het Torx T3-bitje in de blauwe momentschroevendraaier. Gebruik vervolgens de blauwe momentschroevendraaier met het Torx T3-bitje om de twee T3-schroeven (923-07277) terug te plaatsen in het afdekplaatje van de connector van de hoeksensor van de klep/geluidskaart.

Plaats de volgende onderdelen terug om de montage te voltooien:

Belangrijk

Nadat je alle stappen voor verwijdering en montage hebt voltooid, lees je hoe je het proces voor Systeemconfiguratie kunt starten.