Antwoordencentrum voor Apple Watch-service

Lees meer over de serviceopties, garantie en prijzen van Apple Watch.

Hoe kan ik mijn Apple Watch laten repareren?

Als je problemen hebt met je Apple Watch, probeer je deze eerst te herstarten. Je kunt je Apple Watch ook loskoppelen en vervolgens opnieuw koppelen.

Een Apple Watch opnieuw opstarten
Apple Watch en iPhone loskoppelen
Lees Apple Support-artikelen

Als met deze stappen het probleem niet is opgelost, kun je je Apple Watch naar een Apple reparatiecentrum sturen. Als je contact met ons opneemt, geven wij je de verzendinstructies. Je kunt ook aan je erkende Apple serviceprovider of Apple Store-technicus vragen het apparaat voor je op te sturen. Als je je Apple Watch ophaalt, vertellen wij wat ermee gedaan is.

Zorg ervoor dat je je Apple Watch loskoppelt van je iPhone voordat je de Watch opstuurt voor service. Als we je Apple Watch hebben ontvangen, repareren of vervangen we deze zo snel mogelijk. Als je een Apple Watch Edition hebt, neem je contact op met Apple of maak je een afspraak bij een Apple Store.

Vraag service aan
Je Apple Watch voorbereiden op service

Apple Watch en iPhone loskoppelen

Contact met ons opnemen

Neem contact met ons op voor advies van een Apple Support-expert. We helpen je je probleem op te lossen of we plannen een reparatie. Zorg ervoor dat je het serienummer van je product en je Apple ID en wachtwoord bij de hand hebt als je contact met ons opneemt.

Neem contact op met Apple
Een Apple Watch identificeren
Het serienummer van een Apple Watch vinden
Zoek een erkende Apple serviceprovider
Maak een afspraak bij een Apple Store

Wat zijn de kosten?

Er zijn geen kosten aan verbonden als het probleem onder de garantie of consumentenwetgeving valt. Als het probleem niet wordt gedekt, hangt de prijs af van het type service.

Zie de prijzen van Apple voor service buiten de garantie
Controleer je garantiestatus

Hoe lang duurt het?

Bron

Tijd bij benadering

Versturen naar Apple

3-5 werkdagen

Naar een erkende Apple serviceprovider brengen

Je servicevertegenwoordiger vragen

Meenemen naar een Apple Store-afspraak

Tot 5 werkdagen

Afhankelijk van de plaats waar je service krijgt, kun je mogelijk de status van je reparatie online controleren.

Controleer de status van je serviceverzoek

Dekking van Apple's Beperkte Garantie

Apple's Beperkte Garantie biedt dekking voor je product voor fabricagefouten vanaf de oorspronkelijke aankoopdatum. De garantieperiode verschilt per model. In de onderstaande tabel zie je de garantieperiode van je Apple Watch-model. Onze garantie vormt een aanvulling op de rechten die je volgens de consumentenwetgeving geniet.

Model

Garantieperiode

Apple Watch Sport

Eén jaar

Apple Watch

Eén jaar

Apple Watch  Edition

Twee jaar

Apple Watch Hermès

Twee jaar

Apple accessoires

Eén jaar

Apple Watch  Edition-accessoires in de doos

Twee jaar

Onze garantie dekt geen schade die is veroorzaakt door ongevallen of ongeoorloofde aanpassingen. Zie de garantie voor volledige details. Je kunt je garantiestatus online controleren en je aankoopbewijs bijwerken als er een fout in onze gegevens zit.

Lees Apple's Beperkte Garantie
Controleer je garantiestatus
Een aankoopbewijs bijwerken
Meer informatie over consumentenwetgeving

Service buiten garantie

Service valt niet onder de garantie wanneer:

• Je Apple Watch niet meer onder de in aanmerking komende garantieperiode of dekkingsperiode volgens de consumentenwetgeving valt
  • Je Apple Watch een probleem heeft dat niet onder de garantie of de consumentenwetgeving valt, zoals onopzettelijke schade of schade die is veroorzaakt door ongeoorloofde wijzigingen

We kunnen je Apple Watch mogelijk repareren of vervangen voor een vergoeding buiten de garantie. De vervangende Apple Watch staat ingesteld op fabrieksinstellingen en is nieuw of gelijk aan nieuw qua prestaties en betrouwbaarheid. Apple's Beperkte Garantie vormt een aanvulling op de rechten die je volgens de consumentenwetgeving geniet.

Zie de prijzen van Apple voor service buiten de garantie
Lees Apple's Beperkte Garantie
Lees de reparatievoorwaarden van Apple

Service aan de batterij

Als je batterij een fabricagefout heeft en wordt gedekt door Apple's Beperkte Garantie of de consumentenwetgeving, voeren we service aan je Apple Watch uit zonder extra kosten.

Als je Apple Watch niet wordt gedekt door de garantie of de consumentenwetgeving en wij van mening zijn dat de batterij van de Watch slechts 80% of minder van de originele batterijcapaciteit behoudt, bieden we onze batterijservice buiten de garantie aan.

Mogelijk moeten we je product testen om de oorzaak van je batterijprobleem te vinden. Onze garantie dekt geen slijtage van batterijen die door normaal gebruik is ontstaan.

Als je Apple Watch niet oplaadt of niet kan worden ingeschakeld
Leer hoe je de gebruiksduur van de batterij kunt verlengen
Zie de prijzen van Apple voor service aan batterijen buiten de garantie

Schermschade

Als het scherm van je Apple Watch per ongeluk breekt, kun je ervoor kiezen je Apple Watch te laten vervangen voor een vergoeding buiten de garantie. De Apple garantie dekt geen schade veroorzaakt door een ongeluk of verkeerd gebruik. Als je scherm door een fabricagefout is gebarsten, valt dat onder de garantie van Apple en de consumentenwetgeving.

De kosten voor service aan een per ongeluk beschadigd scherm zijn afhankelijk van het model van de Apple Watch.

Zie de Apple serviceprijzen
Regel service

Apple accessoires

Accessoires van Apple worden gedekt door onze garantie en de consumentenwetgeving. Voordat je de Magnetic Charging Case van een Apple Watch Edition inlevert, verwijder je alle losse onderdelen uit de Case en bewaar je deze. Neem contact op met Apple of een erkende Apple serviceprovider voor servicedetails.

We kunnen helpen met het retourneren of omruilen van accessoires van andere fabrikanten die je bij Apple hebt gekocht. Neem voor service of support contact op met de fabrikant van het accessoire.

Lees Apple's Beperkte garantie voor accessoires
Neem contact op met Apple Support
Zoek een erkende Apple serviceprovider
Vraag service aan voor je Apple Watch Hermès-bandje

Voorbereiden op Apple Watch-service

• Laad je Apple Watch op.
  • Koppel je Apple Watch los van je iPhone.
  • Verwijder je polsband en bewaar deze met je oplaadkabel en andere accessoires. Je hebt deze nodig na de Apple Watch-service.
  • Zorg dat je je Apple ID en wachtwoord weet.

Apple Watch en iPhone loskoppelen
Lees het privacybeleid van Apple

Na service

Als je je Apple Watch ontvangt, configureer je deze op dezelfde manier als je zou doen bij een nieuwe Apple Watch.

We geven garantie op onze service, inclusief vervangende onderdelen, gedurende 90 dagen of de rest van de looptijd van je garantie van Apple, waarbij de periode met de langste dekking geldt. Dit bieden we aan wanneer je service van ons of van een erkende Apple serviceprovider krijgt. Dit vormt een aanvulling op de rechten die je volgens de consumentenwetgeving geniet.

Een Apple Watch configureren