Beheerde Apple ID

Net als een persoonlijke Apple ID, kun je de beheerde Apple ID gebruiken om in te loggen op een persoonlijk apparaat, op een gedeeld apparaat, of voor toegang tot Apple-diensten en ‑portalen waaronder iCloud, iTunes U, Apple School Manager en Schoolwerk. In tegenstelling tot persoonlijke Apple ID's, zijn beheerde Apple ID's eigendom van en worden beheerd door je school of district. De onderwijsinstelling kan wachtwoorden opnieuw instellen, beperkingen stellen aan aankoop en communicatie, en rolgebaseerde administratie instellen.

Docenten met een beheerde Apple ID kunnen Schoolwerk gebruiken om materiaal te delen en ontvangen, om samen te werken met leerlingen en om voortgangsgegevens voor leerlingen op hun school te bekijken. Schoolwerk-docenten krijgen 200 GB aan iCloud Drive-opslag.

Zie Wat zijn beheerde Apple ID's in Apple School Manager? in Gebruikershandleiding Apple School Manager.

Opmerking: Een beheerde Apple ID wordt een schoolaccount genoemd in de Gebruikershandleiding Schoolwerk voor leerlingen.