macOS High Sierra

Voorkomen dat websites je volgen

Op sommige websites wordt materiaal van externe contentleveranciers gebruikt. Je kunt voorkomen dat externe contentleveranciers je volgen op andere websites om daar advertenties voor producten en diensten weer te geven.

Je kunt een dergelijk verzoek ook indienen bij individuele websites en bij bedrijven die content aan die websites leveren (waaronder adverteerders).

Open Safari

Voorkomen dat externe contentleveranciers je volgen naar andere websites

• Kies 'Safari' > 'Voorkeuren', klik op 'Privacy' en schakel het aankruisvak 'Voorkom volgen door gekoppelde sites' in.

Tenzij je de website van externe contentleveranciers bezoekt, worden hun traceringsgegevens regelmatig verwijderd.

Websites vragen je niet te volgen

• Kies 'Safari' > 'Voorkeuren', klik op 'Privacy' en selecteer 'Vraag websites me niet te volgen'.

Wanneer je een website bezoekt, wordt er een verzoek verstuurd om je niet te volgen, maar de website bepaalt uiteindelijk of ze aan dit verzoek gehoor geven.