macOS High Sierra

Browserinstellingen aanpassen per website

Je kunt per website aangeven hoe je deze wilt bekijken. Voor een website met kleine tekst en afbeeldingen kun je bijvoorbeeld het zoompercentage vergroten. Voor een andere website kun je bijvoorbeeld instellen dat deze je locatie mag gebruiken zonder dat je daar elke keer toestemming voor hoeft te geven.

De actieve website aanpassen

1. Kies 'Safari' > 'Instellingen voor deze website'.

Het dialoogvenster dat onder het slimme zoekveld verschijnt wanneer je 'Safari' > 'Instellingen voor deze website' kiest. Het dialoogvenster bevat opties waarmee je kunt bepalen hoe je de huidige website bekijkt, waaronder het gebruik van de Reader en het inschakelen van materiaalblokkeringen.
  2. Kies de opties die je voor de website wilt gebruiken:

• Gebruik Reader indien beschikbaar: Hiermee bekijk je websiteartikelen zonder advertenties of andere elementen die de aandacht afleiden.

• Schakel materiaalblokkeringen in: Hiermee voorkom je dat je advertenties en ander ongewenst materiaal te zien krijgt.

• Zoomniveau: Hiermee maak je tekst en afbeeldingen beter zichtbaar.

• Speel automatisch af: Hiermee stel je in of video's op de website automatisch worden afgespeeld.

• Camera: Hiermee geef je op of de website toegang krijgt tot je camera.

• Microfoon: Hiermee geef je op of de website toegang krijgt tot je microfoon.

• Locatie: Hiermee geef je op of de website je locatiegegevens mag gebruiken.

Een geopende website aanpassen

1. Kies 'Safari' > 'Voorkeuren' en klik vervolgens op 'Websites'.

Het paneel 'Websites' in het voorkeurenvenster van Safari, waarin je per website kunt opgeven hoe je deze wilt bekijken.
  2. Klik aan de linkerkant op de instelling die je wilt aanpassen, bijvoorbeeld 'Camera'.

3. Voer een van de volgende handelingen uit:

• Instellingen voor een website in de lijst kiezen: Selecteer de website aan de rechterkant en kies vervolgens de gewenste optie.

• Instellingen kiezen voor alle websites die niet geconfigureerd zijn: Klik op het venstermenu 'Bij bezoeken van andere websites' en kies een optie.

De websites waarvoor je instellingen hebt opgegeven, staan onder 'Geconfigureerde websites'. Als je onder 'Geconfigureerde websites' niets ziet staan, heb je ofwel nog geen websites geconfigureerd, ofwel de lijst leeggemaakt.

• Instellingen kiezen voor alle websites: Controleer eerst of er geen websites onder 'Geconfigureerde websites' staan (om de lijst snel leeg te maken, selecteer je de websites en klik je op 'Verwijder'). Klik op het venstermenu 'Bij bezoeken van andere websites' en kies een optie.