macOS High Sierra

Creditcards, contactgegevens en wachtwoorden automatisch invullen

In Safari kunnen je creditcardgegevens, contactgegevens, wachtwoorden en andere gegevens automatisch worden ingevuld. Daarnaast kunnen contactgegevens uit Contacten automatisch worden ingevuld. Met deze functie kan ook een veilig wachtwoord worden gegenereerd als je een wachtwoord moet aanmaken. Automatisch ingevulde velden worden in Safari geel gemarkeerd.

Tip: Op je Mac en andere apparaten waarop iCloud-sleutelhanger is geconfigureerd, worden bewaarde gebruikersnamen, wachtwoorden en creditcardgegevens automatisch ingevuld.

Open Safari

Een bestelformulier waarbij een contactpersoonkaart wordt weergegeven en automatisch invullen beschikbaar is.

Je creditcardgegevens invullen

• Je kunt een creditcard kiezen uit een lijst met opgeslagen creditcards. Je kunt creditcards toevoegen of opgeslagen creditcards verwijderen. De naam van de rekeninghouder, het nummer en de vervaldatum kunnen in Safari automatisch worden ingevuld. Om veiligheidsredenen wordt de CVC-code van de creditcard niet bewaard. Deze code moet je altijd zelf invoeren wanneer je de kaart gebruikt op een website.

Gegevens invullen vanuit Contacten

• Je kunt snel een formulier op een webpagina invullen door een naam uit je contactpersonen te typen. De bijbehorende gegevens worden dan automatisch ingevuld. Als je van een contactpersoon meer dan één (e-mail)adres, telefoonnummer of ander soort contactgegevens hebt, kun je kiezen uit het thuis- of werkadres of een ander adres dat op de contactkaart staat (of gebruik de Touch Bar). Als je niet wilt dat gegevens automatisch worden ingevuld, typ je gewoon door.

Je gebruikersnaam en wachtwoord invullen

• Als je je gebruikersnaam en wachtwoord voor de website al eerder hebt opgeslagen, worden deze gegevens automatisch ingevuld. Klik in het veld van de gebruikersnaam en kies je gebruikersnaam (of gebruik de Touch Bar).

Als er geen gegevens voor de website zijn opgeslagen, voer je een van de volgende stappen uit:

• Als er voor een andere website dezelfde gebruikersnaam en hetzelfde wachtwoord worden gebruikt, kun je die gegevens ook voor de huidige website gebruiken. Klik in het wachtwoordveld, klik op de toets 'Vul in'  en kies 'Andere wachtwoorden'. Selecteer de website met de gebruikersnaam en het wachtwoord die je wilt gebruiken en klik op 'Vul in'.

• Als de gebruikersnaam en het wachtwoord voor de website uniek zijn, sla je de gegevens op, zodat deze de volgende keer automatisch kunnen worden ingevuld. Typ de gebruikersnaam en het wachtwoord, of genereer een wachtwoord (zie hierna) en klik op 'Bewaar wachtwoord' wanneer je daarom wordt gevraagd.

Een veilig wachtwoord genereren

• Wanneer je een nieuw wachtwoord voor een website aanmaakt en iCloud-sleutelhanger op je Mac is geconfigureerd, wordt er automatisch een uniek, moeilijk te raden wachtwoord voorgesteld. Als iCloud-sleutelhanger niet is geconfigureerd, klik je in het wachtwoordveld, klik je op de toets voor automatisch invullen  en kies je 'Suggestie voor wachtwoord'.

Instellingen voor automatisch invullen wijzigen

• Kies 'Safari' > 'Voorkeuren' en klik vervolgens op 'Formulieren'.

• Om automatisch invullen in of uit te schakelen; selecteer je de gegevens die je wilt opnemen en hef je de selectie van de overige gegevens op.

• Om gegevens voor automatisch invullen te wijzigen of te verwijderen, klik je op 'Wijzig' naast de gegevens die je wilt wijzigen of verwijderen.

Belangrijk: Je gegevens worden automatisch ingevuld voor iedereen die met jouw inloggegevens je Mac gebruikt. Als op je Mac en op je andere apparaten iCloud-sleutelhanger is geconfigureerd, worden je gegevens ook automatisch ingevuld voor iedereen die je andere apparaten gebruikt.

Uit veiligheidsoverwegingen kun je instellen dat na het opstarten van je Mac het inlogvenster wordt weergegeven en dat er een toegangscode moet worden ingevoerd om de sluimerstand te verlaten of de schermbeveiliging uit te schakelen. Stel op je iOS-apparaten een toegangscode in voor het ontgrendelen van het scherm.

Gebruikersnamen, wachtwoorden en creditcardgegevens worden gecodeerd bewaard in je macOS-sleutelhanger. Deze gegevens worden ook gecodeerd bewaard in je iCloud-sleutelhanger als deze op je Mac is geconfigureerd.

Als je in Safari creditcardgegevens of gebruikersnamen en wachtwoorden verwijdert, worden deze gegevens verwijderd uit je macOS-sleutelhanger. Deze gegevens worden ook van je andere apparaten verwijderd als iCloud-sleutelhanger op je Mac en op je andere apparaten is geconfigureerd.