macOS High Sierra

Websites bekijken

Met Safari bezoek je eenvoudig de websites die je interesse hebben.

Open Safari

• Naar een webpagina gaan: Typ de naam of URL van de pagina in het slimme zoekveld en kies een suggestie of druk op de Return-toets om een zoekactie uit te voeren.

Het slimme zoekveld van Safari, waarin je de naam of URL van een pagina kunt typen.
  • Naar een favoriete website gaan: Klik in het slimme zoekveld om je favoriete websites weer te geven en klik vervolgens op de website die je wilt bezoeken. De lijst met favorieten verdwijnt als je begint te typen en verschijnt niet als je in het veld klikt terwijl je de pagina met favorieten of Top Sites bekijkt.

Tip: Je kunt de symbolen slepen om ze opnieuw te rangschikken.

Het slimme zoekveld, met daaronder de symbolen van favoriete websites.
  • Zoeken: Typ een of meer woorden in het slimme zoekveld. Terwijl je typt, worden Safari-suggesties weergegeven. Je kunt een suggestie kiezen, of op de Return-toets drukken om te zoeken naar wat je hebt getypt. Zie Informatie zoeken voor meer informatie.

Vraag Siri. Zeg bijvoorbeeld: "Zoek op het internet naar kattenvideo's."Meer informatie over Siri.

• Webpagina's doorgeven aan andere apparaten: Met Handoff kun je de webpagina die je op je Mac bekijkt automatisch doorgeven aan je iOS-apparaat en omgekeerd. Wanneer je apparaten zich dicht bij elkaar in de buurt bevinden, verschijnt er een Safari Handoff-symbool aan de linkerkant van het Dock op je Mac of op het toegangsscherm van je iOS-apparaat. Klik op het symbool of veeg erover om Safari te openen met de webpagina die je aan het bekijken was. (Je kunt met Handoff geen webpagina's doorgeven vanuit een privévenster.)

• Een voorvertoning van een webpagina bekijken: Klik met extra druk op de koppeling naar de webpagina (als je trackpad dit ondersteunt).

• Het doel van een koppeling bekijken: Houd de aanwijzer op een koppeling om de URL van de website in de statusbalk onder in het venster te zien. Als je de statusbalk niet ziet, kies je 'Weergave' > 'Toon statusbalk'.

De aanwijzer op een koppeling op een webpagina en de URL van de koppeling in de statusbalk onder in het venster.