Safari-suggesties

Informatie over Safari- en Siri-suggesties, zoeken en privacy

De manier waarop je je apparaat gebruikt, wordt steeds geanalyseerd, zodat Siri gepersonaliseerde suggesties en betere zoekresultaten kan geven op basis van gegevens die lokaal op je apparaat worden verwerkt

Siri leert hoe je je apparaten gebruikt en kan zo de ervaring personaliseren. Aan de hand van informatie die op het apparaat wordt bewaard, zoals de browsergeschiedenis van Safari, e-mails, berichten en contactgegevens, maar ook informatie die afkomstig is van andere geïnstalleerde programma's, kan Siri suggesties geven in onder andere Spotlight, de opzoekfunctie, News, Terugblikken in het programma Foto's en meer op basis van gegevens die lokaal op je apparaat worden verwerkt. Een volledig overzicht van de voorzieningen die door Siri worden gepersonaliseerd, kun je vinden in het gedeelte 'Siri' van Systeemvoorkeuren, onder 'Siri-suggesties en privacy'.

De personalisatiegegevens worden op al je apparaten in gecodeerde vorm gesynchroniseerd

Deze informatie wordt op een veilige manier door Siri gesynchroniseerd op je apparaten, zodat je overal dezelfde ervaring hebt. De informatie is tijdens de synchronisatie altijd gecodeerd.

Om suggesties en zoekresultaten relevanter te maken, worden sommige gegevens in geanonimiseerde vorm naar Apple verstuurd

Om zoekopdrachten relevanter te maken, kunnen door Siri vastgestelde algemene interessegebieden worden verstuurd naar Apple, bijvoorbeeld wanneer je Siri-suggesties in Spotlight, de opzoekfunctie of Safari gebruikt. Deze interessegebieden (zoals koken of basketbal) kunnen zorgen voor relevantere zoekresultaten. We gebruiken privacy-beschermende technieken om deze gebieden af te schermen van je persoonsgegevens.

Afgezien van deze interessegebieden worden bij het uitvoeren van een zoekopdracht ook zoekacties, geselecteerde suggesties en verwante gebruiksgegevens door het apparaat naar Apple verstuurd om de opdracht te verwerken. Deze gegevens zijn op geen enkele manier gekoppeld aan jouw persoonsgegevens. Er worden geen zoekresultaten verstuurd die betrekking hebben op bestanden en inhoud op je apparaat.

Als je locatievoorzieningen op je apparaat hebt ingeschakeld, wordt de locatie van je apparaat naar Apple verstuurd, zodat je relevantere aanbevelingen krijgt. Als je apparaat toegang heeft tot abonnementsdiensten voor muziek of video, kunnen bepaalde gegevens, zoals de namen van de abonnementsdiensten en de abonnementstypen, naar Apple worden verstuurd om relevantere muziek- en videosuggesties te tonen. Je accountnaam, je nummer en je wachtwoord worden niet naar Apple verstuurd. De locatiegegevens, zoekopdrachten, je interesses en gebruiksgegevens die naar Apple worden verstuurd, worden door Apple alleen gebruikt om de suggesties relevanter te maken en om andere producten en diensten van Apple te verbeteren.

Om zoekresultaten te verbeteren, kunnen woorden en zinsdelen die in de loop van de tijd in gangbare zoekcommando's zijn verzameld, van Apple naar een webzoekmachine worden doorgestuurd.

De keuze is aan jou

Als je niet wilt dat vanuit Siri-suggesties gegevens naar Apple worden verstuurd, kun je Siri-suggesties uitschakelen. Ga hiervoor naar Systeemvoorkeuren, selecteer 'Spotlight' en schakel het aankruisvak 'Spotlight-suggesties' en het aankruisvak 'Spotlight-suggesties in de opzoekfunctie' uit. Suggesties voor Safari kun je uitschakelen in Safari. Open hiervoor Safari, selecteer het Safari-menu, kies 'Voorkeuren', klik op 'Zoeken' en schakel 'Inclusief Safari-suggesties' uit.

Je kunt instellen dat een programma geen gegevens doorgeeft om Siri te personaliseren. Ga hiervoor naar Systeemvoorkeuren, klik op 'Siri' en selecteer vervolgens 'Siri-suggesties en privacy'. Schakel het aankruisvak voor een programma uit.

Je kunt 'Locatievoorzieningen' uitschakelen voor Siri-suggesties. Ga hiervoor naar Systeemvoorkeuren, klik op 'Beveiliging en privacy', selecteer 'Locatievoorzieningen' in het tabblad 'Privacy', klik op het slot om wijzigingen aan te brengen en voer je wachtwoord in. Selecteer vervolgens 'Details' naast 'Systeemvoorzieningen' en schakel het aankruisvak 'Locatiegebonden suggesties' uit. Als je 'Locatievoorzieningen' uitschakelt op je apparaat, wordt je exacte locatie niet naar Apple gestuurd. Om relevante zoeksuggesties weer te geven, kan Apple het IP-adres van je internetverbinding aan een geografische regio koppelen om je locatie bij benadering te bepalen.

Als je niet wilt dat Siri-personalisatie met je apparaten wordt gesynchroniseerd, kun je Siri in de iCloud-instellingen uitschakelen.

De door Apple verzamelde gegevens worden verwerkt in overeenstemming met het privacybeleid van Apple, dat je kunt vinden op www.apple.com/nl/privacy/.