Touch ID

Dit is een functie voor vingerafdrukherkenning van Apple die op sommige Mac-computers en sommige Magic Keyboard-modellen beschikbaar is. Met Touch ID kun je je Mac en bepaalde onderdelen die met een wachtwoord zijn beveiligd ontgrendelen. Ook kun je snel schakelen tussen gebruikers en Apple Pay gebruiken om aankopen te doen op het internet of bij de iTunes Store, de App Store en Apple Books.

Opmerking: Touch ID op een Magic Keyboard (beschikbaar op sommige modellen) is alleen compatibel met Mac-computers met Apple silicon.

Je configureert Touch ID door Apple-menu  > 'Systeeminstellingen' te kiezen en in de navigatiekolom op 'Touch ID en wachtwoord'  te klikken. (Mogelijk moet je omlaag scrollen.) Om Touch ID te gebruiken, plaats je je vinger erop.