Spelenderwijs leren programmeren

Met Swift Playgrounds wordt leren programmeren een leuke en stimulerende bezigheid. Je leert programmeren in Swift door games te spelen, raadsels op te lossen en een figuurtje door een 3D-wereld te leiden. Swift Playgrounds is ideaal voor beginners omdat er geen programmeerkennis is vereist.

Leren programmeren in Swift

De uitdaging aangaan

Naarmate je meer kennis opdoet over Swift, kun je uitdagingen aangaan en voorbeeldcode uitvoeren om te zien wat deze doet. Je gaat steeds een stapje verder en zo kom je vanzelf uit bij geavanceerdere playgrounds die door Apple en andere toonaangevende ontwikkelaars zijn ontworpen.

Aan de slag met uitdagingen

Een playground aanmaken met Swift

Naarmate je programmeervaardigheden toenemen, kun je leuke eigen creaties gaan bouwen met behulp van de ingebouwde sjablonen en de bibliotheek met code-elementen en afbeeldingen. Je schrijft je code en voert deze uit in een vooraf ontworpen sjabloon of in een playground die je helemaal zelf hebt gemaakt.

Een playground aanmaken

Om door de gebruikershandleiding voor Swift Playgrounds te bladeren, klik je op 'Inhoudsopgave' bovenaan de pagina.