Spelenderwijs leren programmeren

Swift Playgrounds maakt leren programmeren en experimenteren met code leuk. Je kunt echte Swift-code gebruiken om raadsels op te lossen en een figuurtje door een 3D-wereld te leiden. Swift Playgrounds is ideaal voor beginners omdat er geen programmeerkennis is vereist.

Leren programmeren

Aan de slag met apps

Naarmate je kennis van Swift groeit, kun je beginnen met het ontdekken van SwiftUI. Dit is het framework dat je gaat gebruiken om te experimenteren met het bouwen van apps op je Mac. Bekijk de oefening Aan de slag met apps in het venster 'Meer playgrounds' en voeg je eigen code toe om te zien wat er gebeurt.

Aan de slag met apps

Een app aanmaken met SwiftUI

Naarmate je meer kennis opdoet over SwiftUI, kun je gaan experimenteren met het bouwen van een app door code toe te voegen aan een sjabloon in de appgalerie. Wanneer je er klaar voor bent, kun je zelf een nieuwe app aanmaken door met een appsjabloon te beginnen.

Een app aanmaken

Om door de gebruikershandleiding voor Swift Playgrounds te bladeren, klik je op 'Inhoudsopgave' bovenaan deze pagina.