Berichten Help

Welkom bij Berichten

Hiermee houd je eenvoudig contact met je vrienden. Je kunt tekstberichten versturen, afbeeldingen en andere bestanden toevoegen, een video- of audiogesprek voeren en zelfs je scherm delen.

Een iPhone naast een Mac, met Berichten op beide apparaten geopend en op beide schermen dezelfde conversatie.
Het Berichten-venster met verschillende conversaties in de navigatiekolom aan de linkerkant en een conversatie aan de rechterkant.

Onbeperkt tekstberichten versturen

Als je contactpersonen een iPhone, iPad, iPod touch of Mac gebruiken, kun je via iMessage onbeperkt tekstberichten naar hen versturen. Je kunt foto's (ook Live Photos), audiofragmenten en andere soorten bestanden met je berichten meesturen. Klik op de knop voor het opstellen van tekst, voer de naam, het e-mailadres of het telefoonnummer van een contactpersoon in en voer je bericht in.

Het Berichten-venster met twee conversaties in de navigatiekolom aan de linkerkant en een conversatie aan de rechterkant. Een van de tekstballonnen is groen, wat aangeeft dat het om een sms-bericht gaat.

Al je vrienden sms-berichten sturen

Als je een iPhone hebt, kun je vanuit Berichten op de Mac iedereen sms-berichten sturen. Als iemand je een bericht terugstuurt, hoef je niet je iPhone te pakken, maar kun je gewoon op de Mac antwoorden. Kies 'Berichten' > 'Voorkeuren' en log bij iCloud in met dezelfde Apple ID die je op je iPhone gebruikt. Vervolgens configureer je op je iPhone dat sms-berichten naar je Mac worden doorgestuurd.

Detailweergave, met de knoppen voor schermdeling, video en audio rechtsbovenin.

Meer dan alleen tekst gebruiken

Als je iemand wilt zien of bellen of je scherm wilt delen, kun je dat vanuit de conversatie doen. Klik op 'Details' en klik vervolgens op de videoknop,de audioknop of de knop voor schermdeling.

Meer informatie over hoe je tekstberichten stuurt, hoe je je iPhone configureert voor het gebruik van sms-berichten op de Mac en hoe je vanuit Berichten een FaceTime-videogesprek start.