iMessage

iMessage is een veilige berichtenvoorziening waarmee je op je Mac, Apple Watch, iOS- of iPadOS-apparaat berichten kunt versturen en ontvangen.

Als iemand via iMessage een bericht stuurt naar je e-mailadres of telefoonnummer, ontvang je dit bericht op alle apparaten die zijn geconfigureerd voor het ontvangen van berichten die naar dat e-mailadres of telefoonnummer worden gestuurd. Als je een iMessage-gesprek bekijkt, zie je alle berichten die van elk apparaat zijn verstuurd. Zo kun je dus met al je contactpersonen communiceren, waar je ook bent. Zie het Apple Support-artikel Continuïteit gebruiken om uw Mac, iPhone, iPad, iPod touch en Apple Watch te verbinden.

Je hebt een Apple ID nodig om iMessage te gebruiken. Als je al eens aankopen hebt gedaan bij de iTunes Store of App Store, of als je bij iCloud bent ingelogd, heb je al een Apple ID. Als je geen Apple ID hebt, kun je er een aanmaken in Berichten.

Zie het Apple Support-artikel Over iMessage en sms/mms voor meer informatie over de verschillen tussen de soorten berichten.