Launchpad

Launchpad is een centrale plek op je Mac waar je kunt zien welke apps er op je Mac staan en waar je de apps ook kunt openen.

Een Mac-scherm met Launchpad geopend, een map met apps uitgelicht in Launchpad, en het Launchpad-symbool en App Store-symbool uitgelicht in het Dock.

Launchpad openen en sluiten. Klik op het Launchpad-symbool  in het Dock om Launchpad te openen. Om Launchpad te sluiten, druk je op de Esc-toets of klik je ergens op het scherm (behalve op een appsymbool).

Zoeken naar een app. Typ de naam van de app in het zoekveld boven in Launchpad. Om naar een andere pagina in Launchpad te gaan, druk je op Command + Pijl-links of Command + Pijl-rechts.

Apps ordenen in Launchpad. Launchpad ordent je apps in een raster. Sleep een app naar een andere locatie om de volgorde van de apps te wijzigen. Sleep een app naar een andere app om een map aan te maken. Sleep meer apps naar de nieuwe map om de apps aan die map toe te voegen. Als je een app wilt verwijderen uit een map, sleep je de app uit de map.

Meer informatie. Zie het Apple Support-artikel Launchpad gebruiken op de Mac.