NVRAM of PRAM

Een klein gedeelte van het geheugen van je computer, dat non-volatile random-access memory (NVRAM) of parameter random-access memory (PRAM) wordt genoemd, afhankelijk van het type Mac. In het NVRAM en PRAM worden bepaalde instellingen opgeslagen op een locatie die snel toegankelijk is voor macOS. Welke instellingen worden opgeslagen, is afhankelijk van het type Mac en de typen apparaten die op de Mac zijn aangesloten. Voorbeelden van deze instellingen zijn de opgegeven opstartschijf, de schermresolutie en het luidsprekervolume.