Apple ID

Een Apple ID bestaat uit een e-mailadres (bijvoorbeeld karina_cavanna@icloud.com) en een wachtwoord. In sommige landen kun je in plaats van een e-mailadres een telefoonnummer gebruiken. Zie het Apple Support-artikel Use your mobile phone number as your Apple ID (Engelstalig) voor meer informatie.

Met een Apple ID kun je onderdelen downloaden uit de iTunes Store, Genius gebruiken of een abonnement nemen op de iCloud-muziekbibliotheek en andere diensten van Apple. Het is raadzaam om voor alle diensten van Apple dezelfde Apple ID te gebruiken.

Je aankopen worden aan je Apple ID gekoppeld en kunnen niet naar een andere Apple ID worden overgezet. Als je aankopen doet op je iPhone of iPad of op een andere computer, moet je je altijd met dezelfde Apple ID aanmelden om al je aankopen op deze computer te kunnen zien en eventueel beschikbare updates te kunnen downloaden.

Zie de pagina Support voor Apple ID voor meer informatie over Apple ID. Om een Apple ID aan te maken, ga je naar de website voor Apple ID-accounts of gebruik je iTunes.