Uw mobiele telefoonnummer gebruiken als Apple ID

In sommige landen of regio's kunt u bij het aanmaken van een nieuwe Apple ID uw mobiele telefoonnummer gebruiken als uw Apple ID-gebruikersnaam.

Zo werkt het

Elke keer wanneer u een iPhone, iPad of iPod touch configureert, hebt u de optie om in te loggen met uw bestaande Apple ID of om een nieuwe account aan te maken. Als u een nieuwe Apple ID aanmaakt op een iPhone met iOS 11 of hoger, kunt u op het vasteland van China of in India uw mobiele telefoonnummer gebruiken als gebruikersnaam. Als u op het vasteland van China woont, gebruikt u uw (+86) mobiele telefoonnummer. Als u in India woont, gebruikt u uw (+91)-nummer. Afhankelijk van uw aanbieder kunt u op sommige Android-apparaten, smart-tv's en streamingapparaten mogelijk een nieuwe account aanmaken met een telefoonnummer. Kies op het Apple ID-inlogscherm 'Maak je Apple ID aan' en volg de instructies om een nieuwe account te maken.

Wanneer uw account is aangemaakt, kunt u deze gebruiken om in te loggen op elk Apple apparaat en bij elke Apple voorziening. Wanneer u inlogt op een nieuw apparaat of bij een nieuwe app of voorziening, voert u uw mobiele telefoonnummer, inclusief de landcode, en uw wachtwoord in. Zorg ervoor dat u overal waar u inlogt dezelfde Apple ID gebruikt, zodat uw Apple apparaten en voorzieningen naadloos samenwerken.

Als u al een Apple ID hebt in de vorm van een e-mailadres, kunt u deze mogelijk niet wijzigen in een mobiel telefoonnummer. U kunt echter wel verschillende telefoonnummers of e-mailadressen koppelen aan uw account op uw Apple ID-accountpagina.

Wat u nodig hebt

Dit hebt u nodig om een mobiel telefoonnummer te gebruiken als Apple ID om in te loggen:

• iPhone, iPad of iPod touch met iOS 11 of hoger
  • Mac met macOS High Sierra of hoger
  • Apple Watch met watchOS 4 of hoger
  • Apple TV met tvOS 11 of hoger
  • Apple.com/nliCloud.com en andere websites van Apple*
  • Apple voorzieningen op apparaten van andere fabrikanten

* Afhankelijk van hoe u uw Apple ID hebt aangemaakt, kunt u worden gevraagd om uw gebruikersnaam van een telefoonnummer in een e-mailadres te wijzigen. Mogelijk moet u ook aanvullende informatie opgeven.

Accountbeveiliging

De beveiligingsvereisten voor uw account kunnen variëren, afhankelijk van waar u uw account hebt aangemaakt en hoeveel persoonlijke informatie deze bevat. Wanneer u een Apple apparaat gebruikt, kunt u het beste twee-factor-authenticatie gebruiken. In sommige gevallen wordt u gevraagd om uw beveiliging te controleren of te upgraden wanneer u inlogt op een Apple apparaat of bij een Apple website.

Berichten van Apple

Aangezien er geen e-mailadres is gekoppeld aan een op een telefoonnummer gebaseerde Apple ID, ontvangt u communicatie van Apple via Berichten op uw iPhone, iPad of iPod touch en op appleid.apple.com.

Als u er zeker van wilt zijn dat u belangrijke berichten met betrekking tot uw account ontvangt op uw iPhone, iPad of iPod touch, logt u in bij iCloud, Berichten en FaceTime met de op uw telefoonnummer gebaseerde Apple ID. Als u bij iCloud inlogt op een iPhone, iPad of iPod touch zonder simkaart, kunt u FaceTime en Berichten niet gebruiken. U kunt uw berichten van Apple altijd zien op appleid.apple.com.

Uw Apple ID wijzigen in een ander mobiel telefoonnummer

Afhankelijk van het land of de regio waar u woont en hoe u uw Apple ID hebt aangemaakt, kunt u deze mogelijk vanaf uw Apple ID-accountpagina of met uw iPhone, iPad of iPod touch wijzigen in een ander mobiel telefoonnummer.

Op het vasteland van China moet uw nieuwe Apple ID ook weer een (+86) mobiel telefoonnummer zijn. In India moet uw nieuwe Apple ID ook weer een (+91) mobiel telefoonnummer zijn.

Op internet

1. Log uit bij alle Apple voorzieningen en apparaten die gebruikmaken van uw Apple ID.
  2. Ga naar appleid.apple.com en log in.
  3. Klik onder 'Login en beveiliging' op 'Apple ID'.
  4. Voer het mobiele telefoonnummer in dat u als uw Apple ID wilt gebruiken en selecteer vervolgens 'Wijzig Apple ID'.
  5. Dat nummer wordt gebruikt om u een verificatiecode te sturen. Voer de verificatiecode uit het sms-bericht in in de daarvoor bestemde velden.
  6. Log opnieuw in bij alle Apple voorzieningen met uw nieuwe Apple ID.

Op een iPhone, iPad of iPod touch

1. Log uit bij alle Apple voorzieningen en apparaten die gebruikmaken van uw Apple ID, behalve de voorziening of het apparaat waarmee u uw Apple ID wilt wijzigen.
  2. Ga naar 'Instellingen' > [uw naam] > 'Naam, telefoonnummers, e-mail'.
  3. Tik naast 'Bereikbaar op' op 'Wijzig'.
  4. Tik op 'Verwijder'  naast uw telefoonnummer en volg de instructies.
  5. Nadat u het mobiele telefoonnummer hebt ingevoerd dat u wilt gebruiken als uw Apple ID, wordt er via dat nummer een verificatiecode naar u gestuurd. Voer de verificatiecode uit het sms-bericht in in de daarvoor bestemde velden.
  6. Log opnieuw in bij alle Apple voorzieningen met uw nieuwe Apple ID.

Als uw nieuwe mobiele telefoonnummer al gekoppeld is aan uw Apple ID als een Berichten-telefoonnummer, gedeeld telefoonnummer of vertrouwd telefoonnummer, hoeft u het nummer niet te verifiëren.

Geen code gekregen? In sommige gevallen kan uw vertrouwde telefoonnummer automatisch op de achtergrond op uw iPhone worden geverifieerd. Dat scheelt u een handeling en uw account wordt nog steeds beschermd door middel van twee-factor-authenticatie.

Als u verhuist naar een ander land of een andere regio

U kunt uw gebruikersnaam wijzigen in een nieuw mobiel telefoonnummer. Het mobiele telefoonnummer moet per sms kunnen worden geverifieerd. Om te beginnen, wijzigt u het land of de regio van uw Apple ID. Daarna voert u de stappen uit om uw Apple ID te wijzigen in een nieuw telefoonnummer.