Uw mobiele telefoonnummer gebruiken als Apple ID

In sommige landen of regio's kunt u bij het aanmaken van een nieuwe Apple ID uw mobiele telefoonnummer gebruiken als uw gebruikersnaam.

Zo werkt het

Elke keer wanneer u een iPhone, iPad of iPod touch instelt, hebt u de optie om in te loggen met uw bestaande Apple ID of om een nieuwe account aan te maken. Als u een nieuwe Apple ID aanmaakt in iOS 11 of hoger, kunt u in sommige landen of regio's mogelijk uw mobiele telefoonnummer gebruiken als uw gebruikersnaam. Als u op het vasteland van China woont, gebruikt u uw (+86) mobiele telefoonnummer. Als u in India woont, gebruikt u uw (+91)-nummer. Afhankelijk van uw aanbieder kunt u mogelijk een nieuw account aanmaken met een telefoonnummer op sommige Android-apparaten. Kies in het Apple ID-inlogscherm 'Maak je Apple ID aan' en volg de instructies om een nieuwe account te maken.

Wanneer uw account is aangemaakt, kunt u het gebruiken om in te loggen op elk Apple apparaat of elke Apple voorziening. Wanneer u inlogt op een nieuw apparaat of een nieuwe app of service, voert u uw mobiele telefoonnummer, inclusief de landcode, en uw wachtwoord in. Zorg ervoor dat u overal waar u inlogt dezelfde Apple ID gebruikt, zodat uw Apple apparaten en voorzieningen naadloos samenwerken.

Als u al een Apple ID hebt in de vorm van een e-mailadres, kunt u deze mogelijk niet wijzigen in een mobiel telefoonnummer. U kunt echter wel verschillende telefoonnummers of e-mailadressen koppelen aan uw account op uw Apple ID-accountpagina.

Wat u nodig hebt

Dit hebt u nodig om een mobiel telefoonnummer te gebruiken als Apple ID om in te loggen:

• iPhone, iPad of iPod touch met iOS 11 of hoger
  • Mac met macOS High Sierra of hoger
  • Apple Watch met watchOS 4 of hoger
  • Apple TV met tvOS 11 of hoger
  • Apple.comiCloud.com en andere websites van Apple*
  • Apple voorzieningen op apparaten van andere fabrikanten

*Afhankelijk van hoe u uw Apple ID hebt aangemaakt, kunt u worden gevraagd om uw gebruikersnaam van een telefoonnummer in een e-mailadres te wijzigen. Mogelijk moet u ook aanvullende informatie opgeven.

Accountbeveiliging

De beveiligingsvereisten voor uw account kunnen variëren, afhankelijk van waar u uw account hebt aangemaakt en hoeveel persoonlijke informatie deze bevat. Wanneer u een Apple apparaat gebruikt, kunt u het beste twee-factor-authenticatie gebruiken. In sommige gevallen wordt u gevraagd om uw beveiliging te controleren of te upgraden wanneer u inlogt op een Apple apparaat of een Apple website.

Berichten van Apple

Aangezien er geen e-mailadres is gekoppeld aan een op een telefoonnummer gebaseerde Apple ID, ontvangt u communicatie van Apple via Berichten op uw iPhone, iPad of iPod touch en op uw Apple ID-accountpagina.

Om ervoor te zorgen dat u belangrijke accountgerelateerde berichten op al uw iOS-apparaten ontvangt, logt u in bij iCloud, iMessage en FaceTime met de Apple ID op basis van uw telefoonnummer. Als u inlogt bij iCloud op een iPhone of een ander iOS-apparaat zonder simkaart, kunt u FaceTime en iMessage niet gebruiken. U kunt uw ontvangen berichten van Apple altijd bekijken op uw Apple ID-accountpagina.

Uw Apple ID wijzigen in een ander mobiel telefoonnummer

Afhankelijk van het land of de regio waar u woont en hoe u uw Apple ID hebt aangemaakt, kunt u deze mogelijk vanaf uw Apple ID-accountpagina of met uw iPhone, iPad of iPod touch wijzigen in een ander mobiel telefoonnummer.

In het vasteland van China moet uw nieuwe Apple ID opnieuw een (+86) mobiel telefoonnummer zijn. In India moet uw nieuwe Apple ID opnieuw een (+91) mobiel telefoonnummer zijn.

Op uw Apple ID-accountpagina

1. Log uit bij alle Apple voorzieningen en apparaten die gebruikmaken van uw Apple ID.
  2. Ga naar appleid.apple.com en log in.
  3. Klik in het gedeelte 'Account' op 'Wijzig'.
  4. Klik onder 'Apple ID' op 'Apple ID wijzigen'.
  5. Nadat u het mobiele telefoonnummer hebt ingevoerd dat u wilt gebruiken als uw Apple ID, wordt een verificatiecode gestuurd naar u op dat nummer. Voer de verificatiecode uit het tekstbericht in de daarvoor bestemde velden in.
  6. Log opnieuw in bij alle Apple voorzieningen met uw nieuwe Apple ID.

Op een iPhone, iPad of iPod touch

1. Log uit bij alle Apple voorzieningen en apparaten die gebruikmaken van uw Apple ID, behalve de voorziening of het apparaat waarmee u uw Apple ID wilt wijzigen.
  2. Ga naar 'Instellingen' > [uw naam] > 'Naam, telefoonnummers, e-mail'.
  3. Tik naast 'Bereikbaar op' op 'Wijzig' > 'Verwijder'.
  4. Tik op 'Ga door' en volg de instructies.
  5. Nadat u het mobiele telefoonnummer hebt ingevoerd dat u wilt gebruiken als uw Apple ID, wordt een verificatiecode gestuurd naar u op dat nummer. Voer de verificatiecode uit het tekstbericht in de daarvoor bestemde velden in.
  6. Log opnieuw in bij alle Apple voorzieningen met uw nieuwe Apple ID.

Als uw nieuwe mobiele telefoonnummer al gekoppeld is aan uw Apple ID als een iMessage-telefoonnummer, gedeeld telefoonnummer of vertrouwd telefoonnummer, hoeft u het nummer niet te verifiëren.

Hebt u geen code ontvangen? Als u iOS 11.3 of hoger op uw iPhone gebruikt, hoeft u mogelijk geen verificatiecode in te voeren. In bepaalde gevallen kan uw vertrouwde telefoonnummer automatisch op de achtergrond op uw iPhone worden geverifieerd. Dat scheelt u een handeling en uw account wordt nog steeds beschermd door middel van twee-factor-authenticatie.

Als u verhuist naar een ander land of een andere regio

U kunt uw gebruikersnaam wijzigen in een nieuw mobiel telefoonnummer. Controleer wel of het mobiele telefoonnummer via sms kan worden geverifieerd. Werk daarna uw factuurgegevens bij in de iTunes en App Store, op uw apparaat via 'Instellingen' of 'Systeemvoorkeuren' of vanuit uw Apple ID-accountpagina en volg de stappen om uw Apple ID te wijzigen.