iMessage

iMessage is een veilige berichtenvoorziening waarmee je berichten kunt versturen en ontvangen op je iPhone, iPad, Mac of Apple Watch.

Als iemand via iMessage een bericht verstuurt naar je e‑mailadres of telefoonnummer, ontvang je het bericht op al je Apple apparaten waarop je berichten kunt ontvangen die naar dat e‑mailadres of telefoonnummer worden verstuurd. Wanneer je een iMessage-gesprek bekijkt, zie je alle berichten die vanaf elk apparaat zijn verstuurd, zodat je altijd contact kunt houden met je vrienden, waar je ook bent. Zie het Apple Support-artikel 'Continuïteit gebruiken om de Mac, iPhone, iPad, iPod touch en Apple Watch te verbinden'.

Voor iMessage heb je een Apple ID nodig. Als je aankopen hebt gedaan bij de iTunes Store of de App Store of bij iCloud bent ingelogd, heb je een Apple ID.

Een Berichten-gesprek, met blauwe ballonnen om aan te geven dat de berichten zijn verstuurd met iMessage in plaats van sms/mms.

Goed om te weten over communiceren via iMessage:

• Je kunt tekstberichten versturen via wifi of mobiele voorzieningen.

• Wanneer je met anderen communiceert die ook iMessage gebruiken op een Apple apparaat, worden de tekstberichten weergegeven in blauwe ballonnen. (Sms-/mms-berichten worden weergegeven in groene ballonnen en worden niet versleuteld.)

Je bericht wordt verstuurd via iMessage als je een blauwe de verstuurknop verstuurknop ziet. Een groene verstuurknop geeft aan dat het bericht via sms/mms of het mobiele netwerk wordt verstuurd.

• Je kunt zien wanneer iemand anders aan het typen is.

• Je kunt ook andere apps en voorzieningen gebruiken, zoals samenwerking, leesbewijzen, tapbacks, inline reacties, verzenden ongedaan maken, audioberichten, berichteffecten, memoji's, Apple Pay, reclame melden en groepsgesprekken beheren.

• Om de veiligheid te waarborgen, worden de berichten die je met iMessage stuurt, versleuteld voordat ze worden verstuurd.

• Wanneer je iMessage gebruikt, kun je spam- of reclameberichten melden bij Apple.