twee-factor-authenticatie

Twee-factor-authenticatie is een extra beveiligingslaag voor je Apple ID die ervoor zorgt dat jij als enige toegang hebt tot je account, zelfs als anderen je wachtwoord kennen. Je krijgt alleen toegang tot je account op apparaten die je vertrouwt, zoals je Mac, iPhone, iPad of Apple Watch. Wanneer je de eerste keer op een nieuw apparaat inlogt, moet je twee gegevens aanleveren: je wachtwoord en de zescijferige verificatiecode die automatisch op je vertrouwde apparaten wordt weergegeven. Door de code in te voeren bevestig je dat je het nieuwe apparaat vertrouwt.

Je kunt twee-factor-authenticatie instellen bij de configuratie van een nieuwe Mac. Je kunt deze optie ook later inschakelen in het paneel 'Wachtwoord en beveiliging' in Systeemvoorkeuren. Instructies hiervoor vind je in Twee-factor-authenticatie gebruiken voor beveiliging op de Mac, iOS-apparaten en iPadOS-apparaten in de macOS-gebruikershandleiding.

Zie Twee-factor-authenticatie voor Apple ID voor uitgebreide informatie over twee-factor-authenticatie.