Vier volumes in de APFS-container in de navigatiekolom van Schijfhulpprogramma.

Automatisch schijfruimtebeheer voor meerdere volumes in macOS

Met Apple File System (APFS), het in macOS 10.13 geïntroduceerde bestandssysteem, kun je eenvoudig volumes toevoegen aan en verwijderen van je opslagapparaten. Volumes met de APFS-structuur worden automatisch groter en kleiner. Je hoeft nooit meer een opslagapparaat te herpartitioneren.

Een volume aan een APFS-container toevoegen

De optie 'APFS (versleuteld)' in het venstermenu 'Structuur'.

Optimale beveiliging van je externe opslagapparaten

Als je een nieuw flashapparaat of een ander opslagapparaat gaat gebruiken, kun je het apparaat als APFS formatteren en het met een wachtwoord versleutelen om de inhoud te beveiligen.

Een opslagapparaat versleutelen en met een wachtwoord beveiligen

Het dialoogvenster 'Schijf-EHBO' in de knoppenbalk van Schijfhulpprogramma.

Een schijf controleren

Als je problemen met een schijf ondervindt, kun je de schijf met Schijfhulpprogramma controleren en eventuele problemen verhelpen.

Een schijf herstellen

Om door de gebruikershandleiding voor Schijfhulpprogramma te bladeren, klik je op 'Inhoudsopgave' boven aan de pagina.