Apple Toegankelijkheid

Handleiding Schakelbediening en toegankelijkheidstoetsenbord

Als je hulpapparaten gebruikt of als je het lastig vindt om met een fysiek toetsenbord te werken, kun je met Schakelbediening en het toegankelijkheidstoetsenbord je Mac en je favoriete programma's eenvoudiger gebruiken.

Het startpaneel van Schakelbediening en het toegankelijkheidstoetsenbord op het scherm.
Een voorbeeld van een aangepast paneel voor Schakelbediening.

Aan de slag

In deze handleiding vind je informatie over hoe je met Schakelbediening tekst kunt invoeren, met onderdelen op het scherm kunt werken en je Mac kunt besturen. Daarnaast leer je hoe je met het toegankelijkheidstoetsenbord op het scherm (met stilhoudbediening) door macOS kunt navigeren en tekst kunt invoeren, en hoe je met de paneeleditor aangepaste panelen kunt maken.