Je AirPods laten overschakelen naar een ander apparaat

Tijdens het luisteren met je AirPods kun je schakelen van het ene naar het andere apparaat.

Automatisch schakelen

AirPods zijn tegelijkertijd verbonden met de iPhone en de Apple Watch. Het geluid schakelt automatisch over tussen deze apparaten.

Automatisch overschakelen tussen apparaten1 met je AirPods (2e of 3e generatie), AirPods Pro (1e of 2e generatie) of AirPods Max:

Als je met dezelfde Apple ID op je apparaten bent ingelogd, schakelen je AirPods automatisch over van het luisteren naar muziek op je iPad naar bijvoorbeeld het aannemen van een telefoongesprek op je iPhone.

Vanaf macOS Sonoma wordt er een melding over je AirPods weergegeven op het scherm van de Mac. Klik op 'Verbind' om te bevestigen dat je de AirPods wilt overschakelen naar of wilt blijven gebruiken met de Mac.

Handmatig schakelen

Indien nodig volg je deze stappen om een ander apparaat te kiezen om audio af te spelen of audio over te schakelen naar een andere koptelefoon of andere luidsprekers.

Op een iPhone of iPad

1. Open het bedieningspaneel op je iPhone of iPad.
  2. Houd de audiokaart in de rechterbovenhoek van het bedieningspaneel ingedrukt om de audio te bedienen.
  3. Tik op  en kies dan het gewenste apparaat in de lijst.2

Op een Mac

Klik op het bedieningspaneel  in de menubalk. Klik op 'Bluetooth' en kies vervolgens je AirPods in de lijst.

Op een Apple TV

1. Zorg dat je op je Apple TV bent ingelogd bij iCloud.
  2. Ga met de AirPods in je oren naar 'Instellingen' > 'Afstandsbedieningen en apparaten' > 'Bluetooth'.
  3. Kies de AirPods.
  4. Kies 'Verbind'. Je AirPods verschijnen nu in 'Mijn apparaten' op je Apple TV.

Automatisch overschakelen uitschakelen

Als je niet wilt dat je AirPods automatisch overschakelen, kun je dit uitschakelen op je iPhone, iPad, Mac of Apple TV.

Op een iPhone of iPad

1. Doe de AirPods in je oren en zorg dat ze verbonden zijn met je iPhone of iPad. Ga vervolgens naar 'Instellingen' > 'Bluetooth'. Je kunt ook naar 'Instellingen' > '[je AirPods]' gaan.
  2. Tik op de infoknop  naast je AirPods in de lijst met apparaten.
  3. Tik op 'Verbind met deze iPhone [of iPad]'.
  4. Tik op 'Als deze iPhone [of iPad] de laatste verbinding was'.
  5. Als je deze functie weer wilt inschakelen, tik je op 'Automatisch'.

Op een Mac

1. Doe de AirPods in je oren en zorg dat ze verbonden zijn met je Mac. Kies vervolgens het Apple-menu  > 'Systeeminstellingen' en klik op 'Bluetooth'.
  2. Klik op de knop 'Opties' naast je AirPods in de lijst met apparaten.
  3. Kies in het menu 'Verbind met deze Mac' de optie 'Bij laatste keer verbonden met deze Mac'.
  4. Als je deze functie weer wilt inschakelen, kies je 'Automatisch'.

Op een Apple TV

1. Doe de AirPods in je oren en zorg dat ze verbonden zijn met je Apple TV. Ga vervolgens naar 'Instellingen' > 'Afstandsbedieningen en apparaten' > 'Bluetooth'.
  2. Schakel 'Stel AirPods in de buurt voor' uit.

1. Geluid hoort niet automatisch over te schakelen van het ene naar het andere apparaat als er een gesprek gaande is, zoals een telefoongesprek, een FaceTime-gesprek of een videoconferentie.

2. AirPods verschijnen hier alleen als ze zich in de buurt bevinden en klaar zijn voor gebruik.