De dubbele MagSafe-oplader gebruiken met uw iPhone en Apple Watch

Lees hier hoe u uw iPhone 12 of iPhone 13 en uw Apple Watch draadloos oplaadt met de dubbele MagSafe-oplader.

De dubbele MagSafe-oplader is geschikt voor alle iPhone 12- en iPhone 13-modellen, alle Apple Watch-modellen, Apple MagSafe-accessoires en Qi-gecertificeerde apparaten en accessoires.

Dubbele MagSafe-oplader die op een vlakke ondergrond ligt

Sluit de dubbele MagSafe-oplader met de meegeleverde USB-C-naar-Lightning-kabel aan op een aanbevolen Apple USB-C-lichtnetadapter* van 20 W of meer of op een compatibele USB-C-adapter van een ander merk. U kunt ook verbinding maken met een USB-C-poort op een Mac of pc.

Plaats uw dubbele MagSafe-oplader naar boven gericht (zie afbeelding) op een vlakke ondergrond, vrij van eventuele metalen voorwerpen of andere vreemde materialen.

* De Apple USB-C-lichtnetadapter van 29 W is niet compatibel met de dubbele MagSafe-oplader.

Sneller draadloos opladen voor iPhone 12- en iPhone 13-modellen

De dubbele MagSafe-oplader is ontworpen om uw iPhone 12 of iPhone 13 en uw Apple Watch tegelijkertijd snel en veilig draadloos op te laden. Het systeem past zich intelligent aan de omstandigheden aan om het opladen van uw compatibele iPhone te optimaliseren tot een piekvermogen van maximaal 14 W. Het werkelijk geleverde vermogen aan de iPhone verschilt, afhankelijk van de wattage van de lichtnetadapter en systeemomstandigheden. Voor iPhone 12 mini en iPhone 13 mini levert de dubbele MagSafe-oplader een piekvermogen van maximaal 12 W.

Het is belangrijk om verbinding te maken met een stroombron voordat u de iPhone op de dubbele MagSafe-oplader plaatst. Hierdoor kan de MagSafe verifiëren dat het veilig is om het maximale vermogen te leveren. Als u uw iPhone toch op de dubbele MagSafe-oplader plaatst voordat u deze op een stroombron aansluit, verwijdert u uw iPhone van de dubbele MagSafe-oplader, wacht u drie seconden en plaatst u de iPhone terug om maximale stroomlevering te hervatten.

De MagSafe Duo-oplader is ontworpen om het maximale vermogen te verhogen tot 9 volt (V) en 3 ampère (A) met een USB PD-compatibele lichtnetadapter. MagSafe optimaliseert de geleverde stroom aan de iPhone op dynamische wijze. De geleverde stroom aan de iPhone op een gegeven moment varieert afhankelijk van diverse factoren, waaronder de temperatuur en systeemactiviteit.

Alle lichtnetadapters hebben verschillende classificaties voor de hoeveelheid en het vermogen voor stroomlevering. De MagSafe Duo-oplader vereist de volgende classificaties om sneller draadloos te kunnen opladen:

• USB-C-connector (USB-A wordt niet ondersteund)
  • Lichtnetadapter van 9 V/2,22 A levert tot 11 W stroom
  • Lichtnetadapter van 9 V/3 A of meer levert tot 14 W stroom
  • iPhone 12 mini en iPhone 13 mini kunnen maximaal 12 W ontvangen voor sneller draadloos opladen met ten minste 9 V/2,62 A
  • Adapters met een hogere wattage van 9 V/3 A of meer leveren ook een piekvermogen van maximaal 14 W voor uw iPhone

Om de iPhone- en Watch-oplader tegelijkertijd te gebruiken, vereist de MagSafe Duo-oplader minimaal 15 W (5 V/3 A of 9 V/1,67 A). Het opladen gaat dan wel langzamer.

Als er Lightning-accessoires, zoals koptelefoons, zijn aangesloten, wordt opladen beperkt tot 7,5 W om te voldoen aan regelgevende normen.

Apple Watch opladen

U kunt uw Apple Watch met een geopend bandje plat neerleggen op de oplader. U kunt deze ook op de zijkant neerleggen en opladen door de inductieve oplaadconnector omhoog te klappen.

Leg uw Apple Watch met de achterkant op de oplaadconnector, met de connector rechtop of plat. Als uw Apple Watch begint op te laden, ziet u een oplaadsymbool op het beeldscherm.

Dubbele MagSafe-oplader met de voorkant naar boven gericht terwijl een iPhone en Apple Watch worden opgeladen

Als u de dubbele MagSafe-oplader van Apple gebruikt met een groter Apple Watch-model (44 mm, 45 mm of 49 mm), moet u mogelijk de positie van de oplader aanpassen. Pas de hoek van de oplader aan of leg deze volledig plat om ervoor te zorgen dat de magneten op één lijn liggen met de magneten in uw Watch. Als u het oplaadsymbool niet ziet op het scherm van uw Apple Watch Ultra, zelfs niet als deze plat ligt, probeer dan het bandje te verwijderen voordat u de Watch op de oplader plaatst.

Meer informatie

• De dubbele MagSafe-oplader is ontworpen om uw Apple Watch op te laden en om alle iPhone 12- en iPhone 13-modellen en Apple MagSafe-accessoires sneller en zo efficiënt mogelijk op te laden.
  • Als u een niet-MagSafe Qi-compatibel apparaat oplaadt met een MagSafe Duo-oplader, wordt het vermogen gereduceerd en kunnen oplaadtijden langzamer zijn dan bij een normale Qi-oplader.
  • De dubbele MagSafe-oplader is compatibel met alle iPhone 13-modellen. De magneten in de oplader en in uw iPhone worden uitgelijnd voor optimaal opladen. Als u de positie van uw iPhone 13 aanpast nadat het opladen is gestart, kan dit leiden tot een langere oplaadtijd.
  • De dubbele MagSafe-oplader biedt geen ondersteuning voor snel opladen met Apple Watch Series 7, Apple Watch Series 8 en Apple Watch Ultra. Gebruik de magnetische snellader-naar-USB-C-kabel van Apple om uw Apple Watch Series 7, Apple Watch Series 8 en Apple Watch Ultra snel op te laden.
  • Plaats geen creditcards, beveiligingsbadges, paspoorten of elektronische sleutels tussen uw iPhone en de MagSafe Duo-oplader in, want dit kan magnetische strips of RFID-chips in die items beschadigen. Als u een hoesje hebt dat een van deze gevoelige objecten bevat, verwijdert u deze voordat u het apparaat gaat opladen of zorgt u ervoor dat ze zich niet tussen de achterkant van het apparaat en de oplader bevinden.
  • Als uw iPhone zowel met een MagSafe Duo-oplader als met stroom via een Lightning-poort is verbonden, laadt de iPhone op via de Lightning-connector.
  • Net als bij andere draadloze opladers kan uw iPhone of MagSafe Duo-oplader iets warmer worden terwijl uw iPhone wordt opgeladen. Als de batterij te warm wordt, beperkt de software het opladen tot 80 procent om de levensduur van de batterij te verlengen.
  • Als uw iPhone in een leren hoesje zit tijdens het opladen met uw MagSafe Duo-oplader, kan het hoesje cirkelvormige afdrukken vertonen door de druk op het leer. Dit is normaal, maar als u zich hier zorgen over maakt, raden we u aan een niet-leren hoes te gebruiken.
  • Net als bij de meeste zachte materialen kan de bekleding van accessoires na verloop van tijd wat normale slijtage vertonen. Het scharniergedeelte van uw MagSafe Duo-oplader kan na verloop van tijd wat kreukels vertonen als deze vaak opgevouwen is. Als u uw MagSafe Duo-oplader opgevouwen in een zeer warme omgeving laat liggen (zoals in een auto op een warme dag), kunnen daar meer zichtbare kreukels ontstaan. Dit heeft geen invloed op de werking van het accessoire.
  • Meer informatie over de magneten in MagSafe-producten