Als een Mac opstart naar 'Opties' met een tandwielsymbool

In het venster met opstartopties worden symbolen voor de beschikbare opstartschijven, een tandwielsymbool met het label 'Opties' en de knoppen 'Zet uit' en 'Herstart' weergegeven.

Het scherm met opstartopties in macOS Big Sur

Op een Mac met Apple Silicon wordt het venster met opstartopties weergegeven wanneer u de Mac inschakelt en vervolgens de aan/uit-knop ten minste 10 seconden ingedrukt houdt.

Dit is wat u kunt doen in het venster met opstartopties:

• Selecteer een opstartschijf, bijvoorbeeld 'Macintosh HD'. Klik vervolgens op 'Ga door' om vanaf die schijf op te starten.
  • Selecteer 'Opties' en klik vervolgens op 'Ga door' om macOS-herstel te openen. Vanaf hier kunt u onder andere macOS opnieuw installeren, Schijfhulpprogramma gebruiken om uw schijf te repareren of uw schijf te wissen.
  • Klik op 'Zet uit' of 'Herstart'.

Deze verborgen functies zijn ook beschikbaar in het venster met opstartopties: