Ruimtelijke audio beluisteren met AirPods en Beats

Ruimtelijke audio met dynamische hoofdtracking zorgt ervoor dat de film of video die je aan het kijken bent, klinkt alsof je in de bioscoop zit, waarbij het geluid van alle kanten op je af lijkt te komen.

Apparaten die je kunt gebruiken met ruimtelijke audio

• AirPods Pro (1e of 2e generatie), AirPods Max, AirPods (3e generatie) Beats Fit Pro of Beats Studio Pro

• De ingebouwde luidsprekers van een iPhone 7 of nieuwer, of van een van deze iPad-modellen:

• iPad Pro 12,9‑inch (3e generatie) en nieuwer

• iPad Pro 11-inch

• iPad Air (3e generatie) en nieuwer

• iPad (6e generatie) en nieuwer

• iPad mini (5e generatie) en nieuwer

• iOS of iPadOS 15.1 of nieuwer

• De ingebouwde luidsprekers op een Mac-computer met Apple Silicon

• Apple TV 4K met tvOS 15 of nieuwer

• Audiovisueel materiaal uit een ondersteunde app

Ruimtelijke audio inschakelen

Lees hoe je ruimtelijke audio kunt inschakelen op je iPhone, iPad, Mac of Apple TV.

Ruimtelijke audio inschakelen op je iPhone of iPad

1. Zorg ervoor dat je je AirPods Pro (1e 2e generatie), AirPods Max, AirPods (3e generatie) Beats Fit Pro of Beats Studio Pro draagt en dat ze zijn verbonden met je iPhone of iPad.

2. Open het bedieningspaneel op je iPhone of op je iPad.

3. Houd je vinger op de volumeregeling om ruimtelijke audio in te schakelen wanneer je meerkanaals materiaal afspeelt of kies 'Maak stereo ruimtelijk' wanneer je tweekanaals stereomateriaal afspeelt. Je krijgt dan ook de statussymbolen te zien.

4. Wanneer je ruimtelijke audio met hoofdtracking inschakelt, wordt de audio aangepast op basis van de bewegingen van je hoofd. Tik op 'Hoofd getrackt' om ruimtelijke audio en dynamische hoofdtracking in te schakelen. Tik op 'Vast' om alleen ruimtelijke audio in te schakelen. Tik op 'Uit' om ruimtelijke audio en dynamische hoofdtracking uit te schakelen.

Ruimtelijke audio inschakelen op je Mac met Apple silicon

1. Zorg ervoor dat je je AirPods Pro (1e 2e generatie), AirPods Max, AirPods (3e generatie) Beats Fit Pro of Beats Studio Pro draagt en dat ze zijn verbonden met je Mac.

2. Klik op het AirPods- of Beats-symbool in de menubalk en zie 'Ruimtelijke audio' vermeld staan wanneer je meerkanaals materiaal afspeelt of 'Maak stereo ruimtelijk' wanneer je tweekanaals stereomateriaal afspeelt.

3. Klik op 'Hoofdtracking' om ruimtelijke audio en dynamische hoofdtracking in te schakelen. Klik op 'Vast' om alleen ruimtelijke audio in te schakelen. Klik op 'Uit' om ruimtelijke audio en dynamische hoofdtracking uit te schakelen.

Ruimtelijke audio inschakelen op je Apple TV

1. Zorg ervoor dat je je AirPods Pro (1e 2e generatie), AirPods Max, AirPods (3e generatie) Beats Fit Pro of Beats Studio Pro draagt en dat ze zijn verbonden met je Apple TV.

2. Ga naar 'Instellingen' > 'Afstandsbedieningen en apparaten' > 'Bluetooth'. Je kunt ook de thuisknop op je Siri Remote ingedrukt houden terwijl je audiovisueel materiaal afspeelt in een ondersteunde app.

3. Kies je AirPods of Beats in de lijst.

4. Kies 'Ruimtelijke audio' wanneer je meerkanaals materiaal afspeelt of 'Maak stereo ruimtelijk' wanneer je tweekanaals stereomateriaal afspeelt. Je krijgt dan ook de statussymbolen te zien.

Sommige apparaatinstellingen, zoals 'Volg iPhone', 'Balans', 'Monogeluid' en 'Aangepaste koptelefoon', kan de werking van ruimtelijke audio beïnvloeden.