Apple Pencil gebruiken met uw iPad

U kunt Apple Pencil gebruiken om te schrijven, markeren en tekenen.

Tekenen met Apple Pencil

Open een app, bijvoorbeeld de Notities-app. Met iPadOS kunt u het gereipalet over het scherm verplaatsen of minimaliseren zodat u meer ruimte hebt om te tekenen en schetsen. Het gereipalet bevat verschillende gereedschappen, afhankelijk van de app die u gebruikt. U kunt de liniaal gebruiken om rechte lijnen te creëren en deze vervolgens roteren met uw vingers. Hebt u een fout gemaakt? U kunt objecten en zelfs pixels wissen.

Tekenen in de Notities-app:

1. Open Notities.
  2. Tik op  om een nieuwe notitie te maken.
  3. Begin te tekenen met uw Apple Pencil.

U kunt ook beginnen door op  te tikken om het gereipalet te openen. Kies uit verschillende tekengereedschappen en kleuren en gebruik de gum als u een fout maakt. Tik dubbel op de gum om de wisopties op de iPad weer te geven. U kunt tijdens het tekenen de Apple Pencil kantelen om schaduw toe te voegen en harder drukken om de lijn dikker te maken. U kunt het gereipalet verslepen naar een andere kant van het scherm. Tik op  om het gereipalet automatisch te minimaliseren en meer opties te bekijken.

Meer informatie over tekenen met de Notities-app.

Als u dicht bij de rand van het scherm tekent met de Apple Pencil, wordt het bedieningspaneel, berichtencentrum of Multitasking niet geactiveerd. U kunt ongestoord overal op het scherm tekenen.

Schrijven met Apple Pencil

U kunt een notitie schrijven met uw Apple Pencil in Notities en andere apps. Met iOS 14 kunt u met uw Apple Pencil schrijven in alle tekstvelden.* U kunt uw handgeschreven werk omzetten in tekst. Ook kunt u handgeschreven telefoonnummers, datums of adressen gebruiken alsof u deze hebt getypt.

Schrijven in alle tekstvelden met Schrijven

U kunt uw iPad en Apple Pencil gebruiken om met de hand te schrijven in alle tekstvelden, zoals het zoekveld in Safari of een tekstveld in Mail.* Al het schrijven met de hand en het omzetten naar tekst vindt plaats op uw iPad. Uw geschreven tekst blijft zo privé en veilig.

U kunt leren hoe u woorden verwijdert, selecteert, invoegt en samenvoegt met Schrijven door naar 'Instellingen' > 'Apple Pencil' te gaan en te tikken op 'Probeer 'Schrijven''.

Uw handgeschreven notities omzetten in tekst

U kunt uw handgeschreven werk* op twee manieren omzetten:

• U kunt schrijven met de pen die het verst van de liniaal staat, met een 'A' erop. Uw handgeschreven werk wordt automatisch omgezet in tekst terwijl u typt.
  • Als u al handgeschreven notities hebt, kunt u deze selecteren en omzetten in tekst:
    1. Tik dubbel op een woord dat u wilt selecteren of houd het ingedrukt. Selecteer meer woorden door met uw vinger erover te vegen. U kunt driemaal tikken om een hele regel te selecteren.
    2. Tik op de geselecteerde woorden.
    3. Tik in het menu dat verschijnt op 'Kopieer als tekst'.
    4. Plak de tekst ergens anders in hetzelfde document of in een andere app.

Handgeschreven telefoonnummers, datums, adressen en meer gebruiken

1. Tik op een nummer, datum, adres of ander soort herkende gegevens die u hebt geschreven. Deze gegevens worden onderstreept.*
  2. Kies wat u wilt doen, zoals het nummer bellen of een evenement aanmaken.

Perfecte vormen tekenen

U kunt een scheve cirkel of een overhellend vierkant perfect maken. Dit doet u als volgt:

1. Teken met één beweging een vorm met uw hand, zoals een cirkel, vierkant of ster.
  2. Als u klaar bent met het tekenen van de vorm, pauzeert u met de punt van uw Apple Pencil op het scherm. De vorm die u hebt getekend, wordt vervangen door een perfecte vorm.

Dubbel tikken op de Apple Pencil (2e generatie)

U kunt op het gedeelte bij de punt van uw Apple Pencil (2e generatie) tikken om snel terug te schakelen naar de tool die u als laatste hebt gebruikt. Als u de instellingen voor dubbel tikken wilt wijzigen, gaat u naar 'Instellingen' > 'Apple Pencil' en kiest u een van de volgende opties:

• Schakel tussen de huidige functie en de gum
  • Schakel tussen de huidige en laatstgebruikte functie
  • Toon kleurenpalet
  • Uit

Dubbel tikken werkt alleen in ondersteunde apps, zoals Notities.

Meer informatie

* Deze functie is alleen beschikbaar in het Engels, Traditioneel Chinees en Vereenvoudigd Chinees met iPadOS 14 of hoger.