Uw slaap bijhouden op een Apple Watch en 'Slaap' gebruiken op een iPhone

Maak gepersonaliseerde slaapschema's aan om u te helpen uw slaapdoelen te halen en uw algehele gezondheid te verbeteren.

'Slaap' configureren

Genoeg slaap krijgen is belangrijk voor uw algehele gezondheid. Met de Gezondheid-app op de iPhone kunt u een slaapdoel configureren en uw vorderingen bijhouden over langere tijd om het gewenste doel te behalen.

'Slaap' configureren op een iPhone

1. Open de Gezondheid-app op uw iPhone.
  2. Tik onder 'Configureer Slaap' op 'Aan de slag' en tik op 'Volgende'.
  3. Volg de instructies op het scherm om het volgende te bepalen:
    • Slaapdoelen: stel het aantal uren in dat u wilt slapen.
    • Bedtijd en opstaan: geef aan wanneer u naar bed wilt gaan en wakker wilt worden.
    • Slaapmodus: voor het slapengaan kan de iPhone 'Niet storen' inschakelen en het toegangsscherm dimmen om afleiding te beperken en uw nachtrust te beschermen.
    • Ontspanningsopdrachten: voeg opdrachten toe waarmee u tijd kunt reserveren om te ontspannen voordat u naar bed gaat, zoals een Woning-scène inschakelen, naar rustgevende afspeellijsten luisteren of uw favoriete meditatie-app gebruiken.
    • Houd slaap bij met de Apple Watch: draag uw Watch in bed om uw slaap bij te houden. Deze optie is beschikbaar tijdens de configuratie wanneer u de Apple Watch al hebt gekoppeld aan uw iPhone. Als u de Apple Watch koppelt na de configuratie, kunt u 'Houd slaap bij met de Apple Watch' later nog altijd inschakelen.

'Slaap' is niet beschikbaar op een Watch waarvoor Gezinsconfiguratie is ingesteld.

Uw slaapdoel aanpassen

U kunt uw slaapdoel naar wens aanpassen op uw iPhone of Apple Watch.

Slaapdoel aanpassen op een iPhone

Op een iPhone

1. Open de Gezondheid-app en tik op 'Slaap'.
  2. Tik op 'Volledig schema en opties'.
  3. Tik onder 'Aanvullende details' op 'Slaapdoel'.
  4. Pas uw slaapdoel aan en tik vervolgens op de geselecteerde tijd om uw wijzigingen op te slaan.

Op een Apple Watch

1. Open de Slaap-app en tik op 'Volledig schema'.
  2. Tik onder 'Opties' op 'Slaapdoel'.
  3. Tik op de plus- of minknop om uw doel aan te passen.
  4. Tik linksboven op 'Slaapdoel' om terug te gaan en uw wijzigingen op te slaan.

Uw slaapschema wijzigen op een iPhone

Als u uw slaapschema wilt bijwerken, kunt u wijzigingen aanbrengen in uw volledige schema of voor 'Alleen volgende wekker'. Met 'Alleen volgende wekker' zijn de wijzigingen die u aanbrengt alleen van toepassing op de volgende dag. Wijzigingen in uw volledige schema zijn van toepassing op alle toekomstige dagen.

'Alleen volgende wekker' wijzigen op een iPhone

'Alleen volgende wekker' bijwerken

1. Open de Gezondheid-app, tik op 'Gegevens' onderaan het scherm en tik vervolgens op 'Slaap'. Als u 'Slaap' hebt toegevoegd aan uw favorieten, kunt u de gegevens openen via het tabblad 'Overzicht' in de Gezondheid-app.
  2. Tik onder het slaapschema in 'Volgende' op 'Wijzig'.
  3. Versleep de gebogen schuifknop om de tijdstippen voor 'Bedtijd' en 'Opstaan' in te stellen. De schuifknop wordt oranje als het schema niet voldoet aan uw slaapdoel.
  4. Tik op 'Wekker voor opstaan' om de wekker in te schakelen en het geluid, volume en 'Horen en voelen' van de wekker aan te passen.
  5. Tik op 'Gereed' om de wijzigingen te bewaren.

U kunt uw slaapschema voor de volgende dag ook aanpassen via de Klok-app.

Volledig slaapschema wijzigen op een iPhone

Het volledige schema bijwerken

1. Open de Gezondheid-app en tik op 'Slaap'.
  2. Tik in 'Volledig schema en opties' op een schema.
  3. Tik onder het schema dat u wilt bijwerken op 'Wijzig'.
  4. Tik op de dagen onder 'Dagen actief' en sleep de gebogen schuifknop om de tijdstippen voor 'Bedtijd' en 'Opstaan' in te stellen. De schuifknop wordt oranje als het schema niet voldoet aan uw slaapdoel.
  5. Tik op 'Wekker voor opstaan' om de wekker in te schakelen en het geluid, volume en 'Horen en voelen' van de wekker aan te passen.
  6. Tik op 'Gereed' om de wijzigingen te bewaren.

U kunt uw slaapschema desgewenst ook uitschakelen. Tik in de Gezondheid-app op 'Gegevens' > 'Slaap' > 'Volledig schema en opties'. Tik vervolgens op 'Slaapschema' bovenaan het scherm om uw schema uit of in te schakelen.

Uw slaapschema wijzigen op een Apple Watch

Als u uw slaapschema wilt bijwerken, kunt u wijzigingen aanbrengen in uw volledige schema of voor 'Alleen volgende wekker'. Met 'Alleen volgende wekker' zijn de wijzigingen die u aanbrengt alleen van toepassing op de volgende dag. Wijzigingen in uw volledige schema zijn van toepassing op alle toekomstige dagen.

'Alleen volgende wekker' wijzigen op een Apple Watch

'Alleen volgende wekker' bijwerken

1. Open de Slaap-app.
  2. Tik onder 'Volgende' op het schema.
  3. Tik op 'Opstaan' of 'Bedtijd'.
  4. Tik op het uur of de minuten en draai de Digital Crown om de tijd aan te passen. Tik vervolgens op 'Stel in' om te bewaren.
  5. Tik op 'Wekker' om een wekker in te schakelen en het geluid en de voelbare signalen aan te passen.
  6. Tik linksboven op 'Wijzig schema' om uw wijzigingen te bewaren voor de volgende dag.

Volledig slaapschema wijzigen op een Apple Watch

Het volledige schema bijwerken

1. Open de Slaap-app en tik op 'Volledig schema'.
  2. Tik op het schema dat u wilt wijzigen.
  3. Tik op de dagen onder 'Actief op' en tik vervolgens op de dagen waarvoor u het slaapschema wilt instellen.
  4. Tik op 'Gereed' om de wijzigingen te bewaren.
  5. Tik op 'Opstaan' of 'Bedtijd'.
  6. Tik op het uur of de minuten en draai de Digital Crown om de tijd aan te passen. Tik vervolgens op 'Stel in' om te bewaren.
  7. Tik op 'Wekker' om een wekker in te schakelen en het geluid en de voelbare signalen van de wekker aan te passen.
  8. Tik linksboven op 'Wijzig schema' om uw wijzigingen te bewaren voor het volledige schema.

U kunt uw volledige schema desgewenst ook uitschakelen. Tik in de Slaap-app op 'Volledig schema' en tik vervolgens op 'Slaapschema' om uw slaapschema uit of in te schakelen.

Uw ontspanningsopdrachten beheren

Op uw iPhone kunt u opdrachten toevoegen aan apps die u helpen om te ontspannen voordat u naar bed gaat.

Ontspanningsopdrachten

Een opdracht toevoegen

1. Open de Gezondheid-app en tik op 'Slaap'.
  2. Tik op een schema in 'Volledig schema en opties'.
  3. Tik op 'Ontspanningsopdrachten'.
  4. Tik op 'Voeg een opdracht toe' of op 'Voeg nog een opdracht toe' als u er eerder een hebt toegevoegd.
  5. Tik op een app en tik vervolgens op de knop 'Voeg toe' knop 'Voeg toe' om de opdracht toe te voegen. U kunt ook tikken op 'Toon apps uit de App Store' om andere apps te zoeken en toe te voegen.

Een opdracht verwijderen

1. Open de Gezondheid-app en tik op 'Slaap'.
  2. Tik op een schema in 'Volledig schema en opties'.
  3. Tik op 'Ontspanningsopdrachten'.
  4. Tik op de knop 'Verwijder' knop 'Verwijder'.

Slaapgegevens op een iPhone

Uw slaapgeschiedenis weergeven

U kunt uw slaapgeschiedenis bekijken door de Gezondheid-app te openen op uw iPhone, op 'Gegevens' te tikken onderaan het scherm en vervolgens op 'Slaap' te tikken. Als u 'Slaap' hebt toegevoegd aan uw favorieten, kunt u de gegevens openen via het tabblad 'Overzicht' in de Gezondheid-app.

Op basis van uw iPhone-gebruik tijdens de nacht, volgt de slaapmodus op de iPhone uw tijd in bed en brengt deze in kaart. De staafgrafiek is standaard ingesteld op 'W' voor wekelijks. Tik op 'M' bovenaan de grafiek om uw slaapgeschiedenis van de afgelopen maand te bekijken. Tik op 'Toon meer gegevens voor 'Slaap'' om uw slaapduurgegevens te bekijken, zoals uw 'Gemiddelde tijd in bed' en 'Gemiddelde tijd in slaap'. U kunt op elk detail tikken om te zien hoe het in de bovenstaande grafiek in kaart wordt gebracht.

Nauwkeurigere resultaten verkrijgen met uw Apple Watch

Als u de Apple Watch hebt gekoppeld na de configuratie van 'Slaap', kunt u 'Houd slaap bij met de Apple Watch' nog altijd inschakelen. Tik in het tabblad 'Mijn Watch' van de Watch-app op uw iPhone op 'Slaap' en tik vervolgens op 'Houd slaap bij met de Apple Watch' om deze instelling in te schakelen. Om de nauwkeurigste resultaten te verkrijgen wanneer u de Watch in bed draagt:

• Schakel 'Oplaadherinneringen' in. Open de Watch-app op uw iPhone en tik in 'Mijn Watch' op 'Slaap'. Tik op 'Oplaadherinneringen' om een herinnering in te schakelen op uw Apple Watch zodat deze is opgeladen voordat uw tijd voor ontspanning begint. Als de batterij van uw Watch leegraakt, worden uw slaapgegevens niet bijgehouden.
  • Zorg ervoor dat uw Apple Watch comfortabel om uw pols zit. Als uw Watch te los om uw pols zit, registreert de versnellingsmeter mogelijk te veel beweging tijdens uw natuurlijke nachtrust.