Nachtelijke veranderingen in je polstemperatuur bijhouden met Apple Watch

De Apple Watch Series 8 of nieuwer en alle modellen van de Apple Watch Ultra kunnen tijdens je slaap polstemperatuurgegevens verzamelen om je inzicht te geven in je algehele welzijn.

Over de polstemperatuur

De polstemperatuur is een meting die verband houdt met de lichaamstemperatuur die tijdens je slaap door je Apple Watch wordt gemeten. Je lichaamstemperatuur fluctueert van nature en kan elke nacht variëren als gevolg van eetgewoonten, lichaamsbeweging, alcoholgebruik, slaapomgeving of fysiologische factoren zoals menstruatiecycli en ziekte. Na ongeveer 5 nachten bepaalt de Apple Watch de basistemperatuur van je pols en worden veranderingen vastgesteld.

Als je 'Cyclus bijhouden' gebruikt, kan je polstemperatuur ook worden gebruikt voor retrospectieve schattingen van de ovulatie en verbeterde menstruatievoorspellingen.

Dit heb je nodig

• Een Apple Watch Series 8 of nieuwer of een Apple Watch Ultra.

• Slaap moet worden geconfigureerd met 'Houd slaap bij met de Apple Watch' ingeschakeld.

• De focus 'Slaap' moet gedurende ongeveer 5 nachten minimaal 4 uur per nacht zijn ingeschakeld.

Je polstemperatuurgegevens bekijken

1. Open de Gezondheid-app op je iPhone.

2. Tik op 'Gegevens' en tik vervolgens op 'Lichaamsmetingen'.

3. Tik op 'Polstemperatuur'.

Maandelijkse polstemperatuurtrends op een iPhone.

Wanneer je basisniveau nog wordt vastgesteld, zie je 'Meer gegevens vereist' bovenaan het diagram. Onder het diagram staat het aantal resterende nachten voordat de polstemperatuurgegevens worden weergegeven als wijzigingen ten opzichte van je basislijn. Als je een nieuwe Apple Watch in gebruik neemt, duurt het ongeveer 5 nachten om je basistemperatuur opnieuw vast te stellen.

Hoe je polstemperatuur wordt gemeten

De Apple Watch Series 8 of nieuwer en alle modellen van de Apple Watch Ultra hebben 2 temperatuursensoren: een op de kristallen achterzijde en een net onder het beeldscherm. Tijdens je slaap meet de Apple Watch elke vijf seconden je temperatuur. Dit design verbetert de nauwkeurigheid door afwijkingen van buitenaf te verminderen.

Geavanceerde algoritmen gebruiken deze gegevens vervolgens om een totaalbeeld van elke nacht te geven dat je kunt zien als relatieve veranderingen ten opzichte van je vastgestelde basistemperatuur in de Gezondheid-app.

Polstemperatuur uitschakelen

1. Open de Watch-app op je iPhone.

2. Tik op 'Privacy'.

3. Schakel 'Polstemperatuur' uit.

Wat je moet weten

• De temperatuursensorfunctie is geen medisch apparaat en is niet bedoeld voor gebruik bij de diagnose of behandeling van een medische aandoeningen of voor enig ander medisch doel.

• De temperatuursensorfunctie is geen thermometer en kan niet on-demand polstemperatuurmetingen leveren.

• De temperatuursensorfunctie is ontworpen voor gebruikers die 14 jaar of ouder zijn.

• Polstemperatuurgegevens kunnen ook worden beïnvloed door bepaalde fysiologische, levensstijl- en omgevingsfactoren.

• Voor de beste resultaten zorg je ervoor dat je Apple Watch precies goed past. Als de pasvorm te los is, kan dit invloed hebben op de polstemperatuurgegevens.