Specifieke berichten beantwoorden op je iPhone, iPad en iPod touch

Met iOS 14 en iPadOS 14 en nieuwer kun je direct reageren op een specifiek bericht en vermeldingen gebruiken om aandacht te vragen voor bepaalde berichten en mensen.

Reageren op een specifiek bericht

1. Open een gesprek in Berichten.

2. Houd een berichtballon ingedrukt en tik op de knop 'Antwoord'knop 'Antwoord'.

3. Typ je bericht en tik vervolgens op de knop 'Verstuur'knop 'Verstuur'.

iPhone waarop een menu voor inline antwoorden te zien is nadat je een berichtballon ingedrukt hebt gehouden om een inline antwoord te versturen

Je kunt een specifiek bericht beantwoorden in gesprekken met één persoon en in groepen.

Vermeldingen gebruiken

1. Open een gesprek in Berichten.

2. Typ de naam van een contact en tik op de naam wanneer deze verschijnt. Of typ @ gevolgd door de naam.

iPhone waarop te zien is hoe je een vermelding verstuurt in een sms. Typ @ gevolgd door de naam.

Afhankelijk van de instellingen van je contact wordt deze persoon mogelijk ook op de hoogte gesteld van de vermelding als deze het gesprek heeft gedempt. Je kunt deze kennisgevingsinstelling wijzigen door naar 'Instellingen' > 'Berichten' te gaan en 'Meld aan mij' in of uit te schakelen.

Meer doen met Berichten

Ontdek de nieuwste functies van Berichten om verbonden te blijven met de gesprekken die er het meest toe doen.