Meer informatie over iPad-toetscombinaties

Als je een extern toetsenbord op je iPad hebt aangesloten, kun je toetscombinaties gebruiken om acties uit te voeren waarvoor anders een muis, trackpad of ander invoerapparaat vereist is.

Toetscombinaties bekijken

Als je een lijst wilt zien met de toetscombinaties die je in een app kunt gebruiken, houd je de Command-toets ⌘ ingedrukt als je de app gebruikt of als je op het beginscherm bent.

toetscombinaties bekijken

Algemene toetscombinaties gebruiken

Voor de meeste iPad-toetscombinaties wordt de Command-toets ⌘ gebruikt, net als bij een Mac. Als je beter bekend bent met een pc-toetsenbord: de Command-toets ⌘ doet hetzelfde als de Control-toets op een pc.

Dit zijn enkele veelgebruikte toetscombinaties:

• Command-H: ga naar het beginscherm.

• Command-spatiebalk: toon of verberg het zoekveld.

• Command-Tab: Naar het volgende meest recent gebruikte programma van de geopende programma's gaan.

• Command-Shift-3: maak een schermafbeelding.

• Command-Shift-4: maak een schermafbeelding en open meteen daarna Markeringen om de afbeelding te bekijken of te bewerken.

• Command-Option-D: toon of verberg het Dock.

Wil je een emoji toevoegen? Om het emoji-toetsenbord snel te openen, drukt u op de toets met de wereldbolGeen alternatieve tekst geleverd voor afbeelding vanuit een tekstveld. Zie je het emoji-toetsenbord niet? Controleer of het is ingeschakeld.

Toetscombinaties aanpassen

1. Open Instellingen en tik op 'Toegankelijkheid'.

2. Tik op 'Toetsenborden'.

3. Tik op 'Uitgebreide toetsenbordfuncties' en schakel deze optie in.

4. Tik op 'Commando's'.

5. Tik op een commando en druk op een aangepaste toetscombinatie om deze eraan toe te wijzen.

6. Tik op 'Gereed'.