Meer informatie over iPad-toetscombinaties

Als u een extern toetsenbord op uw iPad hebt aangesloten, kunt u toetscombinaties gebruiken om acties uit te voeren waarvoor anders een muis, trackpad of ander invoerapparaat vereist is.

Toetscombinaties bekijken

Als u een lijst wilt zien met de toetscombinaties die u in een app kunt gebruiken, houdt u de Command-toets ⌘ ingedrukt als u de app gebruikt of als u op het beginscherm bent.

Algemene toetscombinaties gebruiken

Voor de meeste iPad-toetscombinaties wordt de Command-toets ⌘ gebruikt, net als bij een Mac. Als u beter bekend bent met een pc-toetsenbord: de Command-toets ⌘ doet hetzelfde als de Control-toets op een pc.

Dit zijn enkele veelgebruikte toetscombinaties:

• Command-H: ga naar het beginscherm.
  • Command-spatiebalk: toon of verberg het zoekveld.
  • Command-Tab: ga naar de volgende meest recent gebruikte app van de geopende apps.
  • Command-Shift-3: maak een schermafbeelding.
  • Command-Shift-4: maak een schermafbeelding en open meteen daarna Markeringen om de afbeelding te bekijken of te bewerken.
  • Command-Option-D: toon of verberg het Dock.

Wilt u een emoji toevoegen? Om het emoji-toetsenbord snel te vinden, drukt u op de toets met de wereldbol  vanuit een tekstveld. Ziet u het emoji-toetsenbord niet? Controleer of het is ingeschakeld.

Toetscombinaties aanpassen

1. Open Instellingen en tik op 'Toegankelijkheid'.
  2. Tik op 'Toetsenborden'.
  3. Tik op 'Uitgebreide toetsenbordfuncties' en schakel deze optie in.
  4. Tik op 'Commando's'.
  5. Tik op een commando en druk op een aangepaste toetscombinatie om deze eraan toe te wijzen.
  6. Tik op 'Gereed'.