Markeringen gebruiken op je iPhone, iPad of iPod touch

Met Markeringen kun je schermfoto's en foto's bewerken, de ondoorzichtigheid en dikte van lettertypen selecteren en zelfs handtekeningen toevoegen aan een pdf-bestand.

Apps en functies die Markeringen gebruiken

Hier vind je enkele apps die je kunt gebruiken in combinatie met Markeringen en stappen om aan de slag te gaan:

Mail

1. Open Mail en tik op de knop 'Nieuw bericht'Geen alt opgegeven voor Afbeelding om een nieuwe e-mail te starten. Of beantwoord een bestaande e-mail.

2. Tik in de hoofdtekst van je e-mail en vervolgens op het grijze pijlsymboolGeen alt opgegeven voor Afbeelding of op 'Terug' om de opmaakbalk te openen. Je kunt ook in je bericht tikken, dan op de cursor tikken en 'Voeg foto of video in' of 'Voeg bijlage toe' selecteren. Mogelijk moet je op het pijlsymboolGeen alt opgegeven voor Afbeelding tikken om door de opties te scrollen.

3. Tik op de CameraknopGeen alt opgegeven voor Afbeelding of de DocumentknopGeen alt opgegeven voor Afbeelding en zoek vervolgens naar de foto of PDF die je wilt bijvoegen en markeren.

4. Tik op de bijlage en vervolgens op het grijze pijlpictogramGeen alt opgegeven voor Afbeelding. Tik op de knop 'Opmaak'Geen alt opgegeven voor Afbeelding om opmaak toe te voegen. Tik op de plusknopGeen alt opgegeven voor Afbeelding om een handtekening, tekst en meer toe te voegen.

Geen alternatieve tekst geleverd voor afbeelding
  5. Tik op 'Gereed' en verstuur je e-mail.

Berichten

1. Open Berichten en tik op de knop 'Nieuw bericht'Geen alt opgegeven voor Afbeelding om een nieuw gesprek te starten. Of ga naar een bestaand gesprek.

2. Tik op de knop 'Foto's'Geen alt opgegeven voor Afbeelding en selecteer een foto.

3. Tik op de foto in het bericht en vervolgens op 'Markeringen'. Vanaf hier kun je een schets aan de foto toevoegen of op de plusknopGeen alt opgegeven voor Afbeelding tikken voor andere opmaakopties.

4. Tik op 'Bewaar' en vervolgens op 'Gereed'.

Geen alternatieve tekst geleverd voor afbeelding
  5. Tik op de knop 'Verzenden'Geen alt opgegeven voor Afbeelding.

Foto's

1. Ga naar 'Foto's' en selecteer de foto die je wilt gebruiken.

2. Tik op Bewerken en vervolgens op de knop 'Opmaak'Geen alt opgegeven voor afbeelding. Tik op de knop 'Toevoegen'Geen alt opgegeven voor Afbeelding om tekst, vormen en meer toe te voegen.

3. Tik op 'Gereed' en vervolgens opnieuw op 'Gereed'.

Geen alternatieve tekst geleverd voor afbeelding
Geen alternatieve tekst geleverd voor afbeelding

Tekenen met Markeringen

Eerst kies je een markeringstool, bijvoorbeeld de pen, de markeerstift of het potlood. Vervolgens selecteer je een kleur en begin je met tekenen. Tik opnieuw op dezelfde tool om de doorzichtigheid van de kleur te wijzigen of tik op een andere tool om de dikte te wijzigen. Je kunt ook op de KleurknopGeen alt opgegeven voor Afbeelding tikken om kleurtinten te wijzigen.

Een tekening verplaatsen

Nadat je iets hebt getekend, kun je het verplaatsen. Tik op de lassoknopGeen alt opgegeven voor Afbeelding, teken een cirkel rond de tekening die je wilt verplaatsen en sleep deze vervolgens naar waar je wilt.

Een tekening wissen of ongedaan maken

Om een tekening opnieuw te maken, tik je op de gumknopGeen alt opgegeven voor Afbeelding en wrijf je met je vinger over het gedeelte dat je wilt wissen. Je kunt ook elke opmaakactie ongedaan maken door op de knop 'Ongedaan maken'Geen alt opgegeven voor Afbeelding te tikken. Als je per ongeluk een markering ongedaan maakt, kun je het apparaat schudden en op 'Opnieuw' tikken.

Tekst, handtekeningen, vergrootglas en vormen toevoegen

Tik op de knop 'Toevoegen'Geen alt opgegeven voor Afbeelding om te kiezen uit andere opmaaktools:

Geen alternatieve tekst geleverd voor afbeelding

Tik op de cirkel om een andere tekstkleur te kiezen en vervolgens op de opmaakknopGeen alt opgegeven voor afbeelding om het lettertype, de grootte en de uitlijning aan te passen.

Geen alternatieve tekst geleverd voor afbeelding

Voeg snel handtekeningen toe aan een document of maak een handtekening.

Geen alternatieve tekst geleverd voor afbeelding

Versleep de loep, gebruik de blauwe punt om de grootte van de loep aan te passen en gebruik de groene punt om de vergrotingsfactor groter of kleiner te maken.

Geen alternatieve tekst geleverd voor afbeelding

Tik op een vorm om deze aan de schermafbeelding, foto of pdf toe te voegen. Sleep de vorm naar de gewenste plek en gebruik de blauwe punten om de grootte en vorm aan te passen. Gebruik de groene punten om de kromming van de pijl en het uiterlijk van de spraakballon aan te passen.

Meer doen met Markeringen