Als je de toegangscode van je iPod touch bent vergeten

Ben je de toegangscode van je iPod touch vergeten? Lees hier hoe je je iPod touch in de herstelmodus zet, zodat je deze kunt wissen en opnieuw kunt configureren.

iPod touch met het bericht dat de iPod is uitgeschakeld

Als je te vaak een onjuiste toegangscode invoert op het toegangsscherm van je iPod touch, krijg je een melding dat de iPod touch is geblokkeerd. (Lees wat je moet doen als je '[Apparaat] niet beschikbaar' of 'Beveiliging geblokkeerd' ziet op je iPod touch.)

Als je je toegangscode niet meer weet, moet je de iPod touch met behulp van een computer in de herstelmodus zetten. Bij deze procedure worden alle gegevens en instellingen verwijderd, inclusief de toegangscode, en krijg je de mogelijkheid om je iPod touch opnieuw te configureren.

Nadat je de iPod touch hebt gewist, kun je je gegevens en instellingen herstellen vanaf een reservekopie. Als je geen reservekopie van je iPod touch hebt, kun je deze configureren als nieuw apparaat en vervolgens alle gegevens downloaden die je in iCloud hebt bewaard.

Stap 1: zorg ervoor dat je een computer hebt (Mac of pc)

Voor dit proces heb je een Mac of pc nodig. Als je een pc gebruikt, moet je Windows 10 of hoger gebruiken en moet iTunes geïnstalleerd zijn. Ook heb je de kabel nodig die bij de iPod touch is geleverd (of een andere, compatibele kabel) om de iPod op de computer aan te sluiten.

Als je geen computer hebt en er geen kunt lenen, ga je voor hulp naar een Apple Store of erkende Apple serviceprovider.

Stap 2: schakel de iPod touch uit

1. Koppel de iPod touch los van de computer als deze is aangesloten.
  2. Houd de bovenste knop ingedrukt tot de schuifknop 'Zet uit' verschijnt.
    iPod touch met locatie van bovenste knop
  3. Versleep de schuifknop om de iPod touch uit te schakelen en wacht even tot deze volledig uitgeschakeld is.

Stap 3: zet de iPod touch in de herstelmodus

1. Kijk nu eerst welke knop van de iPod touch je bij de volgende stap ingedrukt moet houden:
    • Bij de iPod touch (7e generatie) is dit de volume-omlaagknop.
      iPod touch met de locatie van de volume-omlaagknop
    • Bij de iPod touch (6e generatie of ouder) is dit de thuisknop.
      iPod touch met de locatie van de thuisknop
  2. Houd de juiste knop voor je iPod touch ingedrukt en sluit de iPod touch meteen aan op de computer. Laat de knop niet los.
  3. Houd de knop ingedrukt totdat je het scherm van de herstelmodus ziet op de iPod touch. Laat de knop nu los.
    iPod touch met het scherm van de herstelmodus
    Als je het toegangsscherm ziet, moet je de iPod touch uitschakelen en opnieuw beginnen.

Als het niet lukt om het scherm van de herstelmodus op de iPod touch te krijgen en je hulp nodig hebt, neem je contact op met Apple Support.

Stap 4: herstel de iPod touch

1. Zoek de iPod touch op in de Finder of in iTunes op de computer waarop deze is aangesloten. (Lees hier hoe je je aangesloten iPod touch kunt vinden.)
  2. Kies 'Herstel' wanneer je de opties 'Herstel' en 'Werk bij' te zien krijgt. De software voor je iPod touch wordt nu gedownload op de computer en de herstelprocedure wordt gestart. Als het downloaden langer dan een kwartier duurt en het apparaat uit de herstelmodus gaat, wacht je tot de download klaar is. Vervolgens schakel je de iPod touch uit en begin je opnieuw.
    Mac-venster met herstelknop
  3. Wacht tot het proces is voltooid.
  4. Koppel de iPod touch los van de computer. Nu kun je je iPod touch configureren en gebruiken.