Als u de toegangscode van uw iPod touch bent vergeten of als uw iPod touch is geblokkeerd

Lees hier wat u moet doen als u de toegangscode van uw iPod touch bent vergeten of als u een melding krijgt dat uw iPod touch is geblokkeerd.

Als u te vaak de verkeerde toegangscode invoert, verschijnt er een bericht waarin wordt gemeld dat uw iPod touch is geblokkeerd. Als u de toegangscode bent vergeten, moet u de iPod touch wissen. Hierdoor worden uw gegevens en instellingen verwijderd, inclusief de toegangscode.

Als u een reservekopie van uw iPod touch hebt gemaakt, kunt u uw gegevens en instellingen terugzetten nadat uw apparaat is hersteld. Als u geen reservekopie van uw iPod touch hebt gemaakt voordat u de toegangscode bent vergeten, gaan de gegevens op uw apparaat verloren. Volg de onderstaande stappen om uw toegangscode te verwijderen.

U hebt een computer nodig om deze stappen uit te voeren. Als u geen computer hebt, kunt u er een lenen van een vriend of naar een Apple Store of erkende Apple serviceprovider gaan.

De toegangscode van een iPod touch (7e generatie) verwijderen

1. Zorg dat de iPod touch niet is aangesloten op uw computer.
  2. Houd de bovenste knop ingedrukt tot de schuifknop 'Zet uit' verschijnt. Versleep de schuifknop om de iPod touch uit te schakelen. Sluit de iPod touch aan op uw computer terwijl u de volume-omlaagknop ingedrukt houdt. Houd de volume-omlaagknop ingedrukt totdat u het scherm van de herstelmodus ziet.
  3. Als u een reservekopie van uw iPod touch hebt gemaakt, herstelt u uw gegevens en instellingen nadat u de toegangscode hebt verwijderd.

De toegangscode van een iPod touch (6e generatie of eerder) verwijderen

1. Zorg dat de iPod touch niet is aangesloten op uw computer.
  2. Houd de bovenste knop ingedrukt tot de schuifknop 'Zet uit' verschijnt. Versleep de schuifknop om de iPod touch uit te schakelen. Sluit de iPod touch aan op uw computer terwijl u de thuisknop ingedrukt houdt. Houd de thuisknop ingedrukt totdat u het scherm van de herstelmodus ziet.
  3. Als u een reservekopie van uw iPod touch hebt gemaakt, herstelt u uw gegevens en instellingen nadat u de toegangscode hebt verwijderd.

Een iPod touch herstellen

1. Ga naar de iPod touch op uw computer. Kies 'Herstel' wanneer u de optie krijgt om te herstellen of bij te werken. De software voor de iPod touch wordt gedownload in de Finder of in iTunes. Als dit langer dan 15 minuten duurt, wordt de herstelmodus op de iPod touch afgesloten en moet u de bovenstaande stappen voor het verwijderen van de toegangscode herhalen voor uw iPod touch-model.

2. Wacht tot het proces is voltooid. Vervolgens configureert u uw iPod touch, waarna u deze weer kunt gebruiken.

Nog steeds hulp nodig?

Als u uw iPod touch niet kunt bijwerken of herstellen met de herstelmodus, of als u de herstelmodus niet kunt gebruiken in verband met kapotte of vastzittende knoppen, kunt u contact opnemen met Apple Support. Volg vervolgens de stappen om service aan te vragen voor uw iPod touch.