Als de Mac tijdens het opstarten hangt op een leeg scherm

Tijdens het opstarten wordt een of meer keren een leeg (zwart, grijs of blauw) scherm weergegeven. Als de Mac lijkt te hangen op een leeg scherm, voert u deze stappen uit.

Grijs scherm

1. Als de Mac of het beeldscherm helemaal niet lijkt te worden ingeschakeld (geen stroom), voert u eerst de stappen uit voor de situatie dat de Mac niet wordt ingeschakeld
  2. Als het probleem blijft aanhouden, houdt u de aan/uit-knop van de Mac 10 seconden ingedrukt. Daarna probeert u op te starten met macOS Recovery. Als dat lukt, gaat u verder met de volgende stap.
  3. In macOS Recovery herstelt u de opstartschijf met Schijfhulpprogramma
    • Als Schijfhulpprogramma geen fouten heeft kunnen vinden, gaat u verder met de volgende stap.
    • Als Schijfhulpprogramma wel fouten heeft gevonden en deze heeft hersteld, start u de Mac opnieuw op. Als het probleem zich blijft voordoen, gaat u verder met de volgende stap.
  4. Voer een van deze acties uit:

Als u nog steeds hulp nodig hebt, neemt u contact op met Apple Support