Als de Mac tijdens het opstarten hangt op een leeg scherm

Tijdens het opstarten wordt een of meer keren een leeg scherm (zwart, grijs of blauw) weergegeven. Als de Mac lijkt te hangen op een leeg scherm, voert u deze stappen uit.

Grijs scherm

Probeer op te starten met macOS Recovery

Als uw Mac lijkt te zijn ingeschakeld maar er niets op uw beeldscherm verschijnt, bepaalt u of u een Mac met Apple Silicon gebruikt, en volgt u vervolgens de juiste stappen:

Apple Silicon

1. Houd de aan/uit-knop ongeveer 10 seconden ingedrukt.
  2. U moet het venster met opstartopties zien, dat een tandwielsymbool met het label 'Opties' bevat. Selecteer 'Opties' en klik op 'Ga door'.
  3. Als u het venster met opstartopties niet ziet, laat u de aan/uit-knop los en houdt u deze opnieuw 10 seconden ingedrukt. Als het probleem aanhoudt, neemt u contact op met Apple Support

Intel-processor

1. Houd de aan/uit-knop ongeveer 10 seconden ingedrukt.
  2. Druk kort op de aan/uit-knop en houd vervolgens onmiddellijk Command (⌘)-R ingedrukt totdat u een Apple logo of een andere afbeelding ziet.
  3. Als u na ongeveer 20 seconden nog steeds een leeg scherm ziet, neemt u contact op met Apple Support.

Schijfhulpprogramma gebruiken om uw opstartschijf te herstellen

Als uw Mac met succes is opgestart vanuit macOS Recovery, moet u een hulpprogramma-venster zien met daarin Schijfhulpprogramma. De opstartschijf herstellen met Schijfhulpprogramma.

Venster Hulpprogramma's

Als Schijfhulpprogramma geen fouten heeft gevonden, moet u macOS opnieuw installeren.

Als Schijfhulpprogramma wel fouten heeft gevonden en deze heeft hersteld, herstart u de Mac. Als het probleem terugkeert na het herstarten, installeert u macOS opnieuw.

Als u nog steeds hulp nodig hebt, neemt u contact op met Apple Support