Als je een bericht ziet met de melding 'Kan geen Apple ID aanmaken' of 'iCloud kan niet worden geconfigureerd'

Als je probeert iCloud op je iPhone, iPad, iPod touch of Mac te configureren en een waarschuwing te zien krijgt, lees je hier wat je moet doen.

Als je het bericht 'Kan geen Apple ID aanmaken' ziet

Als je het bericht 'Kan geen Apple ID aanmaken' ziet, betekent dit dat je het aantal nieuwe Apple ID's die op een enkel apparaat in één jaar kunt configureren voor iCloud, hebt overschreden.

Als je het bericht 'iCloud kan niet worden geconfigureerd' ziet

Als je het bericht 'iCloud kan niet worden geconfigureerd', betekent dit dat je het aantal Apple ID's dat je in één jaar op een enkel apparaat kunt configureren voor iCloud, hebt overschreden.

Waarom zie je dit bericht?

Dit bericht kan worden weergegeven wanneer je:

• inlogt met een Apple ID die je al hebt aangemaakt op internet, op een Apple TV of op een apparaat van een andere fabrikant, maar die je nog niet hebt geconfigureerd voor iCloud

• inlogt met een Apple ID die alleen internettoegang tot iCloud

Wat moet je doen?

Als je een andere iPhone, iPad, iPod touch of Mac hebt, kun je proberen iCloud op dat apparaat te configureren met je Apple ID. Log in met je Apple ID en volg vervolgens de instructies op het scherm om iCloud te gaan gebruiken.

Als je al een Apple ID hebt die voor iCloud is geconfigureerd, kun je ook met die Apple ID inloggen.

Als je nog steeds hulp nodig hebt

Als je iCloud toch met deze Apple ID moet configureren, neem je contact op met Apple Support voor hulp.

Je Apple ID is de account die je gebruikt om toegang te krijgen tot Apple voorzieningen zoals de App Store, Apple Music, iCloud, iMessage, FaceTime enzovoort. Met deze ene Apple ID en het bijbehorende wachtwoord kun je bij alle Apple voorzieningen inloggen.