De Finder gebruiken om uw iPhone, iPad of iPod met uw computer te synchroniseren

Vanaf macOS Catalina vervangt de Finder iTunes als een van de manieren om uw apparaat met uw Mac te synchroniseren.

De Finder is een macOS-functie waarmee u materiaal op uw computer kunt zoeken en openen. Als u bijwerkt naar macOS Catalina of hoger, kunt u de Finder gebruiken om materiaal tussen uw Mac en uw iPhone, iPad of iPod touch te synchroniseren. De procedure is vergelijkbaar met die voor iTunes.

In plaats van de Finder kunt u ook iCloud en Apple Music of vergelijkbare voorzieningen gebruiken om materiaal op uw Mac of pc in de cloud te bewaren. Op die manier hebt u op uw apparaten toegang tot uw muziek, foto's en meer wanneer u niet in de buurt van uw Mac bent. Als u dat doet, kunnen sommige van de hieronder beschreven Finder-synchronisatiefuncties worden uitgeschakeld.

Als u iCloud of andere voorzieningen zoals Apple Music gebruikt om uw materiaal up-to-date te houden op al uw apparaten, zijn sommige synchronisatiefuncties via de Finder mogelijk uitgeschakeld.

Wat u kunt synchroniseren met de Finder

• Albums, nummers, afspeellijsten, films, tv-programma's, podcasts, boeken en audioboeken.
  • Foto's en video's.
  • Contacten en agenda's.

Lees hoe u iCloud kunt gebruiken om materiaal uit Berichten, Mail en Notities te synchroniseren.

Materiaal synchroniseren of verwijderen met de Finder

1. Open een Finder-venster en sluit uw apparaat met een USB-kabel aan op uw computer. Lees wat u moet doen als uw apparaat niet wordt vermeld in de Finder.
  2. Zodra uw apparaat in de navigatiekolom van het Finder-venster wordt weergegeven, klikt u op het apparaat om het te selecteren.
  3. Vertrouw uw apparaat als hierom wordt gevraagd. Mogelijk wordt u gevraagd om bij te werken naar de nieuwste versie van iOS of iPadOS.
  4. Selecteer het type materiaal dat u wilt synchroniseren of verwijderen in de horizontale lijst. Als u synchroniseren voor een bepaald type materiaal wilt inschakelen, selecteert u het aankruisvak naast 'Synchroniseer [type materiaal] naar iPhone van [gebruiker]'. Er zijn nu meer synchronisatie-opties beschikbaar.
  5. Selecteer het aankruisvak naast elk item dat u wilt synchroniseren.
    Een Finder-venster met de opties voor het synchroniseren van muziek met een aangesloten iPhone
  6. Klik op de knop 'Pas toe' rechtsonder in het venster. Als het synchroniseren niet automatisch wordt gestart, klikt u op de knop 'Synchroniseer'. Mogelijk wordt u ook gevraagd om uw computer te autoriseren om de synchronisatie te voltooien.

* U kunt uw apparaat maar met één Apple Music- of Apple TV-bibliotheek tegelijk synchroniseren. Als er een bericht wordt weergegeven dat uw apparaat is gesynchroniseerd met een andere Apple Music- of Apple TV-bibliotheek, is het apparaat eerder verbonden geweest met een andere computer. Als u in dat bericht op 'Wis en synchroniseer' klikt, wordt al het materiaal van het geselecteerde type op uw apparaat gewist en vervangen door materiaal van deze computer.

Materiaal synchroniseren via wifi

Nadat u synchroniseren met de Finder via USB hebt geconfigureerd, kunt u de Finder configureren om met uw apparaat te synchroniseren via wifi in plaats van USB.

1. Sluit uw apparaat op uw computer aan met een USB-kabel, open een Finder-venster en selecteer uw apparaat.
  2. Selecteer 'Toon deze [apparaat] bij verbinding met wifi'.
  3. Klik op 'Pas toe'.

Als de computer en het apparaat zich in hetzelfde wifinetwerk bevinden, verschijnt het apparaat in de Finder. Het apparaat synchroniseert automatisch als het is aangesloten op het lichtnet.