Finder gebruiken om een iPhone, iPad of iPod met uw computer te synchroniseren

In macOS Catalina lijkt synchroniseren met Finder op synchroniseren met iTunes. Lees hier hoe u materiaal met uw apparaat synchroniseert.

Voordat u de Finder gebruikt om materiaal te synchroniseren naar uw iOS- of iPadOS-apparaat, kunt u overwegen iCloud, Apple Music of vergelijkbare services te gebruiken om materiaal van uw Mac of pc in de cloud te bewaren. Op die manier hebt u toegang tot uw muziek, foto's en meer op uw apparaten wanneer u niet in de buurt van uw computer bent. Lees meer over het gebruik van Apple Music of iCloud-foto's in plaats van de Finder.

Als u iCloud of andere voorzieningen zoals Apple Music gebruikt om uw materiaal up-to-date te houden op al uw apparaten, zijn sommige synchronisatiefuncties via Finder mogelijk uitgeschakeld.

Wat u kunt synchroniseren met Finder

• Albums, nummers, afspeellijsten, films, tv-programma's, podcasts, boeken en audioboeken.
  • Foto's en video's.
  • Contacten en agenda's.

Materiaal synchroniseren of verwijderen met de Finder

1. Open een Finder-venster en sluit uw apparaat aan op uw computer met een USB-kabel.
  2. Uw apparaat verschijnt in de navigatiekolom van het Finder-venster. Klik op het apparaat om het te selecteren.
  3. Geef aan dat u uw apparaat vertrouwt als dit wordt gevraagd.
  4. Selecteer het type materiaal dat u wilt synchroniseren of verwijderen. Als u synchroniseren voor een contenttype wilt inschakelen, selecteert u het selectievakje naast 'Synchroniseer'.
  5. Selecteer het selectievakje naast het volgende item dat u wilt synchroniseren.
  6. Klik op de knop 'Pas toe' rechtsonder in het venster. Als synchroniseren niet automatisch start, klikt u op de knop 'Synchroniseer'.

Uw materiaal synchroniseren met wifi

Nadat u synchroniseren met Finder met USB hebt ingesteld, kunt u de Finder instellen om uw apparaat te synchroniseren met wifi in plaats van met USB.

1. Sluit uw apparaat aan op uw computer met een USB-kabel, open een Finder-venster en selecteer uw apparaat.
  2. Selecteer 'Toon deze [apparaat] bij verbinding met wifi'.
  3. Klik op 'Toepassen'.

Als de computer en het apparaat zich in hetzelfde wifinetwerk bevinden, verschijnt het apparaat in de Finder. Het apparaat synchroniseert automatisch als het is aangesloten op het lichtnet.