Over de batterij en prestaties van de iPhone 11 en nieuwer

Lees hier meer over het ingebouwde software- en hardwaresysteem dat wordt gebruikt voor de iPhone 11-modellen en nieuwer om de impact op de prestaties te verminderen bij het chemisch verouderen van de batterij.

Het ingebouwde software- en hardwaresysteem werkt automatisch, staat altijd aan en werkt om de best mogelijke prestaties te leveren bij het verouderen van de batterij na verloop van tijd. De voedingsbehoeften van iPhone 11-modellen en nieuwer worden dynamisch gecontroleerd en prestaties worden beheerd zodat er in realtime aan deze behoeften kan worden voldaan. Met dit systeem kan je iPhone de impact op de prestaties verminderen bij het verouderen van de batterij.

Over prestaties bij het verouderen van de batterij

Hoewel de impact op de prestaties zoveel mogelijk wordt verminderd, kan het zijn dat het verouderen van de batterij leidt tot merkbare, mogelijk tijdelijke, effecten. Afhankelijk van de staat van de batterij en de taken die je iPhone uitvoert, zijn mogelijke voorbeelden langere laadtijden van apps, lagere beeldsnelheden, verlaagde doorvoer van draadloze gegevens, gedimde achtergrondverlichting of een lager luidsprekervolume.

Controleer de batterijconditie van je model met de iPhone 11, 12, 13 of 14

Alle oplaadbare batterijen zijn verbruikbare onderdelen met een beperkte levensduur. De capaciteit en prestaties nemen na verloop van tijd af, waardoor de batterij moet worden vervangen. Voor meer informatie over de batterijconditie van je iPhone en om te controleren of er een batterijvervanging nodig is, ga je naar 'Instellingen' > 'Batterij' > 'Batterijconditie en opladen'.

Schermafbeelding van de instellingen voor 'Batterijconditie en opladen'

Informatie krijgen over de batterij op iPhone 15-modellen

Met de modellen van de iPhone 15 met iOS 17.4 en nieuwer kun je de batterijconditie zien, wanneer de batterij is gemaakt, wanneer deze voor het eerst is gebruikt, het aantal cycli en of een batterijvervanging wordt aanbevolen. Ga naar Instellingen > batterij > batterijstatus.

Alternatieve tekst voor afbeelding

Meer informatie

* Wanneer je je iPhone gebruikt, doorloopt de batterij laadcycli. Er wordt één laadcyclus voltooid wanneer je een hoeveelheid hebt gebruikt die gelijk is aan 100% van de capaciteit van de batterij. Een complete laadcyclus bedraagt ongeveer 80% tot 100% van de oorspronkelijke capaciteit vanwege de verwachte afname van de batterijcapaciteit na verloop van tijd.