Je apps beheren met 'Log in met Apple'

Wanneer je 'Log in met Apple' gebruikt, kun je met je Apple ID inloggen bij deelnemende apps en websites van andere ontwikkelaars dan Apple. Lees hier hoe je de apps bekijkt en beheert waarvoor je 'Log in met Apple' gebruikt.

De apps bekijken waarvoor je 'Log in met Apple' gebruikt

Om een lijst te zien van de apps waarvoor je momenteel 'Log in met Apple' gebruikt en om je voorkeuren voor deze apps te beheren, ga je naar de Apple ID-instellingen op je apparaat of log je in bij je Apple ID-accountpagina. Lees meer informatie over 'Log in met Apple'.

Op een iPhone, iPad, iPod touch of Apple Watch

1. Open de Instellingen-app en tik op je naam.

2. Tik op 'Inloggen en beveiliging'.

iPhone-scherm met de stappen om de apps te bekijken waarvoor je 'Log in met Apple' gebruikt.
  3. Tik op 'Log in met Apple'.

Op een Mac

1. Kies het Apple-menu  > 'Systeeminstellingen'.

2. Klik op je naam en kies vervolgens 'Inloggen en veiligheid'.

3. Klik op 'Log in met Apple'.

Op internet

1. Log in bij appleid.apple.com.

2. Ga naar 'Login en beveiliging'.

3. Selecteer 'Log in met Apple'.

Je instellingen voor 'Log in met Apple' beheren

In je Apple ID-accountinstellingen zie je een lijst met de apps waarvoor je 'Log in met Apple' gebruikt. Om de informatie te zien die je in eerste instantie hebt gedeeld met een app, selecteer je een app in de lijst. Je kunt ook een link bekijken naar het privacybeleid of de algemene voorwaarden van de app.

Als je voor een app je e-mailadres wilt verbergen, kun je het doorsturen van e-mail naar je persoonlijke e-mailadres uitschakelen om te voorkomen dat e-mails van een bepaalde ontwikkelaar je persoonlijke postbus bereiken. Je kunt ook je e-mailadres voor doorsturen wijzigen in elk e-mailadres dat is geregistreerd in je Apple ID-account, of je kunt ervoor kiezen te stoppen met het gebruik van 'Log in met Apple' voor een app of website.

Als je op een school of op het werk een beheerde Apple ID gebruikt, neem je contact op met de systeembeheerder om de apps te beheren die je gebruikt met 'Log in met Apple' op het werk en op school.

Doorsturen van e-mail uitschakelen

1. Ga op je iPhone naar 'Instellingen' en tik op je naam.

2. Tik op 'Inloggen en beveiliging' en tik vervolgens op 'Log in met Apple'.

3. Selecteer de app of ontwikkelaar en tik op 'Beheer instellingen'.

iPhone-scherm dat laat zien hoe je het doorsturen van e‑mail uitschakelt
  4. Selecteer de app of ontwikkelaar nogmaals en tik om 'Doorsturen naar' uit te schakelen.

iPhone-scherm met de instelling voor het doorsturen van e-mail

Je e-mailadres voor doorsturen wijzigen

1. Ga op je iPhone naar 'Instellingen' en tik op je naam.

2. Tik op 'Log in met Apple'.

3. Selecteer de app of ontwikkelaar en tik op 'Beheer instellingen'.

4. Tik op 'Doorsturen naar' en selecteer het e-mailadres dat je wilt gebruiken.

Het gekozen e-mailadres wordt gebruikt voor e-mail van alle apps en ontwikkelaars waarvoor je 'Verberg mijn e-mailadres' gebruikt.

Stoppen met het gebruik van 'Log in met Apple' voor een app

1. Ga op je iPhone naar 'Instellingen' en tik op je naam.

2. Tik op 'Inloggen en beveiliging' en tik vervolgens op 'Log in met Apple'.

3. Selecteer de app of de ontwikkelaar van de app en tik vervolgens op 'Stop het gebruik van Apple ID'.

iPhone-scherm dat laat zien hoe je kunt stoppen met het gebruik van Apple ID

Wat er gebeurt als je stopt met het gebruik van 'Log in met Apple' voor een app

Wanneer je stopt met het gebruik van je Apple ID voor een app, word je op je apparaat uitgelogd bij de app. De volgende keer dat je de app of de daaraan gekoppelde website bezoekt, kun je 'Log in met Apple' selecteren om opnieuw in te loggen of een nieuwe account aan te maken.

Als je ervoor kiest om 'Log in met Apple' weer te gaan gebruiken, word je ingelogd met dezelfde account die je eerder gebruikte. Sommige apps laten je wellicht een nieuw wachtwoord aanmaken voor je bestaande account, zodat je opnieuw kunt inloggen zonder je Apple ID te gebruiken.

Als je je account verwijdert in een app waarvoor je 'Log in met Apple' gebruikt, ontvang je mogelijk een e-mail van Apple met de melding dat de app je 'Log in met Apple'-account heeft ingetrokken. Als je een nieuwe account wilt aanmaken met die app, moet je je naam en e-mailadres opnieuw delen met de app of een nieuwe account aanmaken met 'Log in met Apple'.

Als je stopt met het gebruik van 'Log in met Apple' voor een ontwikkelaar van meerdere apps

Sommige ontwikkelaars kunnen 'Log in met Apple' gebruiken om je een account te geven voor meer dan één app. Als dat het geval is en je het doorsturen van e-mail uitschakelt of stopt met het gebruik van je Apple ID voor één app, is dat van toepassing voor alle apps van die ontwikkelaar.