De apps beheren waarvoor u 'Log in met Apple' gebruikt

Meer informatie over het bekijken en beheren van de apps waarvoor u 'Log in met Apple' gebruikt.

De apps bekijken die uw Apple ID gebruiken

Wanneer u 'Log in met Apple' gebruikt, kunt u inloggen bij deelnemende apps en websites van derden met uw Apple ID. Om een lijst te zien van de apps waarvoor u momenteel 'Log in met Apple' gebruikt en om uw voorkeuren voor deze apps te beheren, gaat u naar de Apple ID-instellingen op uw apparaat of logt u in op uw Apple ID-accountpagina.

Op een iPhone, iPad of iPod touch

1. Open de Instellingen-app en tik dan op '[uw naam]'.
  2. Tik op 'Wachtwoord en beveiliging'
  3. Tik op 'Apps die uw Apple ID gebruiken'.

Op een Mac

1. Kies het Apple-menu  en klik dan op 'Systeemvoorkeuren'.
  2. Klik op 'Apple ID' en kies vervolgens 'Wachtwoord en beveiliging'.
  3. Klik op 'Wijzig'.

Op internet

1. Log in op uw Apple ID-accountpagina.
  2. Ga naar de sectie 'Beveiliging' en vervolgens naar 'Apps en websites die Apple ID gebruiken'.
  3. Selecteer 'Beheer'.

Apps beheren

In uw Apple ID-accountinstellingen ziet u een lijst met de apps waarvoor u 'Log in met Apple' gebruikt. Om de informatie te zien die u in eerste instantie hebt gedeeld met een app, selecteert u een app in de lijst. U kunt ook een koppeling bekijken naar het privacybeleid of de algemene voorwaarden van de app.

Als u ervoor kiest uw e-mailadres te verbergen voor een app en onze service voor private e-maildoorgifte gebruikt, kunt u het doorsturen van e-mail naar uw persoonlijke e-mailadres uitschakelen. U kunt er ook voor kiezen het gebruik van uw Apple ID voor een app of website te stoppen.

Doorsturen van e-mails uitschakelen

Om het verzenden van e-mail van een bepaalde ontwikkelaar naar uw persoonlijke postbus te stoppen, schakelt u 'Stuur door naar' uit en selecteert u 'Stop'. E-mail wordt dan niet meer doorgestuurd naar uw persoonlijke postbus, tenzij u het doorsturen van e-mail opnieuw inschakelt.

Uw e-mailadres voor doorsturen wijzigen

Als u 'Verberg mijn e-mail' gebruikt voor een ontwikkelaar, kunt u het e-mailadres wijzigen dat de doorgestuurde berichten ontvangt van die ontwikkelaar. U kunt elk e-mailadres selecteren dat is geregistreerd bij uw Apple ID-account:

1. Op uw iPhone gaat u naar Instellingen en tikt u op '[uw naam]'.
  2. Tik op 'Naam', 'Telefoonnummers', 'E-mail' en daarna op 'Stuur door naar' onder 'Verberg mijn e-mail'.
  3. Kies het adres waarnaar u e-mails wilt laten doorsturen.

Het gekozen e-mailadres wordt gebruikt voor e-mail van alle apps en ontwikkelaars waarvoor u 'Verberg mijn e-mail' gebruikt.

Stoppen met het gebruik van uw Apple ID voor een app

Om het gebruik van uw Apple ID voor een app te stoppen, selecteert u 'Stop gebruik van Apple ID' en kiest u 'Stop gebruik'.

Wanneer u stopt met het gebruik van uw Apple ID voor een app, wordt u op uw apparaat uitgelogd bij de app. De volgende keer dat u de app of de daaraan gekoppelde website bezoekt, kunt u 'Log in met Apple' selecteren om opnieuw in te loggen of een nieuwe account aan te maken.

Als u ervoor kiest om 'Log in met Apple' weer te gaan gebruiken, wordt u ingelogd met detzelfde account die u eerder gebruikte. Sommige apps laten u wellicht een nieuw wachtwoord aanmaken voor uw bestaande account, zodat u opnieuw kunt inloggen zonder uw Apple ID te gebruiken.

Sommige ontwikkelaars kunnen 'Log in met Apple' gebruiken om u een account te geven voor meer dan één app. Als dat het geval is en u het doorsturen van e-mail uitschakelt of stopt met het gebruik van uw Apple ID voor één app, is dat van toepassing op alle apps van die ontwikkelaar.