'Log in met Apple' gebruiken

Lees hier hoe je 'Log in met Apple' kunt gebruiken om een account aan te maken voor een app of website van derden op je iPhone, iPad of iPod touch, of in een webbrowser.

Om 'Log in met Apple' te gebruiken, moet je twee-factor-authenticatie gebruiken en met die Apple ID bij iCloud ingelogd zijn op je Apple apparaat. Meer informatie over 'Log in met Apple'.

Een account aanmaken met 'Log in met Apple' op je iPhone, iPad, iPod touch of Mac

1. Tik op de knop 'Log in met Apple' van de deelnemende app of website.*

2. Als je wordt gevraagd je naam en e-mailadres te verstrekken, vult 'Log in met Apple' automatisch de gegevens van je Apple ID in. Je kunt je naam desgewenst wijzigen en 'Deel mijn e-mailadres' of 'Verberg mijn e-mailadres' kiezen.Learn more about Hide My Email.

No alt supplied for Image
  3. Tik op 'Ga door' en bevestig met Face ID, Touch ID of de toegangscode van je apparaat om in te loggen. Als je geen Face ID, Touch ID of toegangscode hebt geconfigureerd, voer je het wachtwoord van je Apple ID in.

Elke keer dat je bij die app of website moet inloggen, tik je gewoon op de knop 'Log in met Apple' en voer je een identiteitscontrole uit met Face ID, Touch ID of je toegangscode. 'Log in met Apple' werkt hetzelfde op je andere Apple apparaten waarop je bent ingelogd met dezelfde Apple ID.

* Je moet zijn ingelogd met je Apple ID onder 'Systeemvoorkeuren' > 'Apple ID' op je Mac of onder 'Instellingen' > '[je naam]' op je iPhone, iPad of iPod touch. Ook moet twee-factor-authenticatie zijn ingeschakeld.

Een 'Log in met Apple'-account aanmaken op andere platforms

Je kunt 'Log in met Apple' ook gebruiken voor deelnemende apps en websites en andere platforms, zoals Android of Windows.

1. Tik op de knop 'Log in met Apple' van de deelnemende app of website.

2. Wanneer je een beveiligde, door Apple gehoste webpagina ziet, voer je je Apple ID en wachtwoord in.

3. De eerste keer dat je inlogt, wordt je gevraagd om een verificatiecode van je vertrouwde Apple apparaat of telefoonnummer. Controleer je apparaat en voer de code in. Op het web kun je deze stap tot 30 dagen na de eerste keer inloggen overslaan door ervoor te kiezen de gebruikte browser te vertrouwen.

4. Als je wordt gevraagd je naam en e-mailadres te verstrekken, vult 'Log in met Apple' automatisch de gegevens van je Apple ID in. Je kunt je naam desgewenst wijzigen en 'Deel mijn e-mailadres' of 'Verberg mijn e-mailadres' kiezen. Meer informatie over Verberg mijn e-mailadres.

5. Tik op 'Ga door' om het inloggen te voltooien.

Een bestaand account van derden upgraden naar 'Log in met Apple'

Deelnemende apps en websites van derden bieden je soms de mogelijkheid een bestaande account te upgraden naar 'Log in met Apple'. Je kunt dit via het instellingenmenu van de app of website doen.

In iOS 14 en iPadOS 14 of nieuwer krijg je mogelijk ook de optie om te upgraden naar 'Log in met Apple' als je een gemakkelijk te raden, hergebruikt of gehackt wachtwoord gebruikt voor een deelnemende app of website. Als je de aanwijzing ziet, tik je op 'Gebruik 'Log in met Apple'' en volg je de stappen op het scherm. Je kunt ook upgraden op je iPhone, iPad of iPod touch:

1. Ga naar 'Instellingen' > 'Wachtwoorden'.

2. Tik onder 'Beveiligingsadvies' op de naam van een app of website.*

3. Tik op 'Gebruik 'Log in met Apple'' en volg de stappen op het scherm.

* Alleen deelnemende apps of websites worden vermeld.

Als je 'Verberg mijn e-mailadres' wilt gebruiken, maak je een nieuwe account aan met 'Log in met Apple'. Nadat je je account hebt omgezet naar 'Log in met Apple', kun je dit niet meer wijzigen.