Een draadloze gamecontroller met uw Apple apparaat verbinden

Lees hier hoe u een DUALSHOCK®4 of Xbox draadloze controller aan een iPhone, iPod touch, iPad, Apple TV of Mac koppelt.

Verbind een draadloze controller om ondersteunde games te spelen van Apple Arcade of uit de App Store, door een Apple TV te navigeren en meer.

Aan de slag

Bekijken welke draadloze controllers worden ondersteund

• Xbox draadloze controller met Bluetooth (Model 1708)
  • PlayStation DUALSHOCK®4 draadloze controller
  • MFi-Bluetooth-controllers (Made for iOS), zoals de SteelSeries Nimbus, Horipad Ultimate, en meer worden mogelijk ondersteund.

Een controller koppelen aan of loskoppelen van een iOS-apparaat

1. Begin met een uitgeschakelde controller. Doe dan het volgende om de controller in koppelmodus te zetten:
    • Druk bij een Xbox draadloze controller op de Xbox-knop om deze in te schakelen. Houd vervolgens de verbindingsknop een paar seconden ingedrukt.
    • Houd bij een DUALSHOCK®4 draadloze controller de PS- en Share-knop tegelijk ingedrukt totdat de lichtbalk begint te knipperen.
  2. Tik op de iPhone, iPod touch of iPad op 'Instellingen'.
  3. Selecteer 'Bluetooth' en controleer of dit is ingeschakeld.
    • Om te koppelen zoekt u de naam van de controller onder 'Andere apparaten'. Tik op de naam om verbinding te maken.
    • Om los te koppelen, tikt u op 'Informatie'  naast de naam van het apparaat en vervolgens op 'Vergeet dit apparaat'.

Een controller koppelen aan of loskoppelen van een Apple TV

1. Begin met een uitgeschakelde controller. Doe dan het volgende om de controller in koppelmodus te zetten:
    • Druk bij een Xbox draadloze controller op de Xbox-knop om deze in te schakelen. Houd vervolgens de verbindingsknop een paar seconden ingedrukt.
    • Houd bij een DUALSHOCK®4 draadloze controller de PS- en Share-knop tegelijk ingedrukt totdat de lichtbalk begint te knipperen.
  2. Ga op een Apple TV 4K of Apple TV HD naar 'Instellingen' > 'Afstandsbedieningen en apparaten' > 'Bluetooth'.
  3. Wacht terwijl de Apple TV naar Bluetooth-accessoires in de buurt zoekt.
    • Om te koppelen selecteert u de naam van de controller. U weet dat de controller is verbonden wanneer de melding 'Controller verbonden' kort op uw tv verschijnt.

• Om los te koppelen selecteert u de naam van de controller en kiest u vervolgens 'Vergeet apparaat'. Er verschijnt een melding met 'Controllerverbinding verbroken' op uw tv.

Een controller koppelen aan of loskoppelen van een Mac

1. Begin met een uitgeschakelde controller. Doe dan het volgende om de controller in koppelmodus te zetten:
    • Druk bij een Xbox draadloze controller op de Xbox-knop om deze in te schakelen. Houd vervolgens de verbindingsknop een paar seconden ingedrukt.
    • Houd bij een DUALSHOCK®4 draadloze controller de PS- en Share-knop tegelijk ingedrukt totdat de lichtbalk begint te knipperen.
  2. Kies op de Mac het Apple-menu  > 'Systeemvoorkeuren'.
  3. Klik op 'Bluetooth' en controleer of dit is ingeschakeld.
  4. Zoek de naam van de controller onder 'Apparaten'.
    • Om te koppelen, Control-klikt u op de naam van de controller en klikt u vervolgens op ‘Verbind’.
    • Om los te koppelen, Control-klikt u op de naam van de controller en klikt u vervolgens op ‘Verwijder’.

Als de controller niet kan worden verbonden of niet werkt zoals verwacht

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.