Over updates voor iOS 13

iOS 13 introduceert een dramatisch nieuw uiterlijk voor de iPhone met 'Donkere modus', nieuwe manieren om foto's te zoeken en te bewerken en een nieuwe, vertrouwelijke manier om met één tik bij apps en websites in te loggen. iOS 13 is sneller en gevoeliger met optimaliseringen aan het systeem, die het starten van apps verbeteren, downloadgroottes van apps verminderen en Face ID nog sneller maken.

Informatie over de beveiligingsaspecten van Apple software-updates vind je op deze pagina: https://support.apple.com/nl-nl/HT201222

Lees meer als u de update wilt downloaden of als u problemen hebt met de update.

iOS 13.1.3

iOS 13.1.3 bevat probleemoplossingen en verbeteringen voor je iPhone. Deze update bevat:

• Oplossing voor een probleem waarbij een inkomend gesprek niet werd aangekondigd met een beltoon of trilling
  • Oplossing voor een probleem waarbij een uitnodiging voor een vergadering in Mail niet werd geopend
  • Oplossing voor een probleem waarbij gegevens in de app Gezondheid niet correct werden weergegeven nadat de tijd was aangepast voor wintertijd
  • Oplossing voor een probleem waarbij opnamen in Dictafoon niet werden gedownload na het terugzetten van een iCloud-reservekopie
  • Oplossing voor een probleem waarbij apps niet werden gedownload na het terugzetten van een iCloud-reservekopie
  • Oplossing voor een probleem waarbij de Apple Watch niet kon worden gekoppeld
  • Oplossing voor een probleem waarbij er op een Apple Watch geen meldingen werden ontvangen
  • Oplossing voor een probleem waarbij de Bluetooth-verbinding in bepaalde voertuigen werd verbroken
  • Verbeterde betrouwbaarheid van de verbinding met Bluetooth-gehoorapparaten en -koptelefoons
  • Verbeterde prestaties bij het starten van apps die Game Center gebruiken

Informatie over de beveiligingsaspecten van Apple software-updates vind je op deze pagina: https://support.apple.com/nl-nl/HT201222

iOS 13.1.2

iOS 13.1.2 bevat probleemoplossingen en verbeteringen voor je iPhone. Deze update bevat:

• Oplossing voor een probleem waarbij de voortgangsbalk voor een iCloud-reservekopie zichtbaar bleef nadat het aanmaken van een reservekopie was voltooid
  • Oplossing voor een probleem waarbij Camera niet functioneerde
  • Oplossing voor een probleem waarbij de zaklamp niet kon worden geactiveerd
  • Oplossing voor een probleem dat kon leiden tot het verlies van schermkalibratiegegevens
  • Oplossing voor een probleem waarbij opdrachten niet via de HomePod konden worden uitgevoerd
  • Oplossing voor een probleem waarbij voor bepaalde voertuigen de Bluetooth-verbinding werd verbroken

Informatie over de beveiligingsaspecten van Apple software-updates vind je op deze pagina: https://support.apple.com/nl-nl/HT201222

iOS 13.1.1

iOS 13.1.1 bevat probleemoplossingen en verbeteringen voor je iPhone. Deze update bevat:

• Oplossing voor een probleem waarbij de iPhone niet vanaf een reservekopie kon worden hersteld
  • Oplossing voor een probleem waarbij de batterij sneller leeg raakte
  • Oplossing voor een probleem met het herkennen van Siri-verzoeken op de de iPhone 11, iPhone 11 Pro en iPhone 11 Pro Max
  • Oplossing voor een probleem waarbij Safari-zoeksuggesties opnieuw werden ingeschakeld nadat deze waren uitgeschakeld
  • Oplossing voor een probleem met trage synchronisatie van Herinneringen
  • Oplossing voor een beveiligingsprobleem met toetsenbordapps van derden

Informatie over de beveiligingsaspecten van Apple software-updates vind je op deze pagina: https://support.apple.com/nl-nl/HT201222

iOS 13.1

iOS 13.1 bevat probleemoplossingen en verbeteringen, inclusief AirDrop met Ultra Wideband-technologie op de iPhone 11, de iPhone 11 Pro en de iPhone 11 Pro Max, voorgestelde automatiseringen in de Opdrachten-app en de mogelijkheid om de geschatte aankomsttijd te delen in Kaarten.

AirDrop

• Mogelijkheid om te bepalen met wie je via AirDrop iets deelt door met de iPhone 11, iPhone 11 Pro of iPhone 11 Pro Max te wijzen naar een andere door middel van de nieuwe U1-chip met Ultra Wideband-technologie voor ruimtelijk bewustzijn

Opdrachten

• Voorgestelde automatiseringen in de galerie die afgestemd zijn op je dagelijkse routine
  • Persoonlijke en woningautomatiseringen om automatisch opdrachten uit te voeren op basis van triggers
  • Ondersteuning in de Woning-app voor opdrachten als geavanceerde taken op het tabblad 'Automatisering'

Kaarten

• Deel je geschatte aankomsttijd terwijl je route actief is

Batterijconditie

• Geoptimaliseerd opladen om het verouderingsproces van de batterij te beperken door de tijd te verkorten dat je iPhone volledig is opgeladen
  • Energiebeheerfunctie voor de iPhone XR, de iPhone XS en de iPhone XS Max om te voorkomen dat het apparaat onverwacht wordt uitgeschakeld, inclusief de optie om in een dergelijk geval deze functie uit te schakelen
  • Meldingen voor wanneer 'Batterijconditie' niet kan controleren of er een nieuwe, originele Apple batterij in de iPhone XR, de iPhone XS, de iPhone XS Max en hoger zit

Deze update bevat ook probleemoplossingen en andere verbeteringen:

• Er is een link toegevoegd aan het tabblad 'Ik' in Zoek mijn, zodat een gast kan inloggen en een kwijtgeraakt apparaat kan zoeken
  • Meldingen voor wanneer er niet kan worden gecontroleerd of het scherm op je iPhone een nieuw, origineel Apple scherm is op de iPhone 11, de iPhone 11 Pro en de iPhone 11 Pro Max
  • Oplossing voor problemen in Mail die ervoor konden zorgen dat het aantal downloads onjuist werd weergegeven, afzenders en onderwerpen ontbraken, berichtenreeksen moeilijk konden worden geselecteerd of gemarkeerd en dubbele meldingen of overlappende velden werden weergegeven
  • Oplossing voor een probleem in Mail waardoor e-mailberichten niet op de achtergrond konden worden gedownload
  • Oplossing voor een probleem waardoor memoji's gezichtsuitdrukkingen in Berichten niet goed konden volgen
  • Oplossing voor een probleem waarbij foto's soms niet werden weergegeven in de detailweergave in Berichten
  • Oplossing voor een probleem in Herinneringen waardoor sommige gebruikers geen iCloud-lijsten konden delen
  • Oplossing voor een probleem in Notities waarbij Exchange-notities soms niet werden weergegeven in zoekresultaten
  • Oplossing voor een probleem in Agenda waarbij verjaardagen soms meerdere keren konden worden weergegeven
  • Oplossing voor een probleem waardoor inlogschermen van derden soms niet werden weergegeven in app Bestanden
  • Oplossing voor een probleem dat ervoor kon zorgen dat de richting van de camera omgekeerd werd weergegeven wanneer deze werd geopend via het toegangsscherm
  • Oplossing voor een probleem dat ervoor kon zorgen dat het scherm in sluimerstand werd gezet terwijl het toegangsscherm werd gebruikt
  • Oplossing voor een probleem waarbij appsymbolen niet of als een andere app werden weergegeven op het beginscherm
  • Oplossing voor een probleem waardoor ondersteunde achtergronden niet van uiterlijk veranderden wanneer er tussen de lichte modus en donkere modus werd gewisseld
  • Oplossing voor stabiliteitsproblemen bij het uitloggen uit iCloud via 'Wachtwoorden en accounts' in Instellingen
  • Oplossing voor een probleem waarbij het inloggen om de Apple ID-instellingen bij te werken herhaaldelijk mislukte
  • Oplossing voor een probleem dat ervoor kon zorgen dat het apparaat niet trilde wanneer het op een oplader werd aangesloten
  • Oplossing voor een probleem dat ervoor kon zorgen dat personen en groepen in het paneel voor delen wazig werden weergegeven
  • Oplossing voor een probleem dat ervoor kon zorgen dat er geen alternatieve woorden werden weergegeven wanneer er op een verkeerd gespeld woord werd getikt
  • Oplossing voor een probleem waarbij het typen in meerdere talen soms niet meer werkte
  • Oplossing voor een probleem waarbij er niet kon worden teruggegaan naar het QuickType-toetsenbord nadat een toetsenbord van derden was gebruikt
  • Oplossing voor een probleem dat ervoor kon zorgen dat het wijzigingsmenu niet werd weergegeven wanneer er tekst werd geselecteerd
  • Oplossing voor een probleem waarbij Siri soms geen berichten las in CarPlay
  • Oplossing voor een probleem dat ervoor kon zorgen dat er geen bericht werd verstuurd via berichtenapps van derden in CarPlay

Informatie over de beveiligingsaspecten van Apple software-updates vind je op deze pagina: https://support.apple.com/nl-nl/HT201222

iOS 13

Oppdateringen inneholder nye funksjoner og forbedringer for:

Mørk modus

• En ny og vakker mørkere fargepalett gir en flott brukeropplevelse, spesielt i mørkere omgivelser.
  • Du kan angi at modusen endres automatisk etter når solen går ned, på et bestemt tidspunkt, eller du kan slå den på fra kontrollsenteret.
  • Oppdateringen inneholder fire nye systembakgrunner som automatisk bytter utseende etter lys eller mørk modus.

Kamera og Bilder

• Bilder-fanen har blitt oppdatert med en tilpasset visning av biblioteket ditt, slik at du lett kan finne, gjenoppdage og dele bilder og videoer.
  • Kraftige nye redigeringsverktøy gjør det enklere å redigere, justere og se gjennom bilder med et øyekast.
  • Rediger videoer med over 30 nye verktøy, inkludert rotering, beskjæring og forbedring.
  • Øk eller senk intensiteten av lyssettingen i portrettbilder på iPhone XR, iPhone XS og iPhone XS Max.
  • Bruk Svart-hvitt High Key-lys, en ny lyssettingseffekt for portrettbilder, for å ta monokrome portretter med hvit bakgrunn på iPhone XR, iPhone XS og iPhone XS Max.

Logg på med Apple

• Beskytt personvernet ditt ved å logge på støttede apper og nettsteder med Apple‑ID-en din.
  • Kontooppsettet er enkelt og krever bare navnet og e‑postadressen din.
  • Bruk Skjul e‑postadresse for å dele en unik e‑postadresse som automatisk videresendes til deg.
  • Kontoen din beskyttes med integrert tofaktorautentisering.
  • Apple vil ikke spore aktiviteten din i apper eller bruke informasjonen til personlig tilpassing.

App Store med Arcade

• Få ubegrenset tilgang til banebrytende spill med ett abonnement, uten reklame eller tilleggskjøp.
  • App Store har en ny fane kalt Arcade der du kan utforske nye spill og se personlige anbefalinger og innhold fra redaktørene.
  • Du kan spille på tvers av iPhone, iPod touch, iPad, Mac og Apple TV.
  • Det er nå mulig å laste ned store apper over mobilnettet.
  • Du kan se tilgjengelige appoppdateringer eller slette apper fra Konto-siden.
  • App Store legger til støtte for arabisk og hebraisk.

Kart

• En ny kartvisning legges til i USA med bedre dekning av veinettet, forbedrede adresseforslag, utvidet støtte for fotgjengere og flere detaljer fra omgivelsene.
  • Se deg rundt for å utforske steder i en interaktiv 3D-visning med høy oppløsning.
  • Opprett samlinger med lister over steder, og del dem enkelt med venner og familie.
  • Legg til favoritter så du enkelt kan navigere til steder du besøker ofte.
  • Se tider i sanntid for kollektivreiser og flyoppdateringer, og hør mer naturlig ordlyd i veibeskrivelser sving for sving.

Påminnelser

• Appen har fått en ny design med kraftigere og smartere måter å opprette og organisere påminnelser på.
  • Bruk verktøylinjen på tastaturet til å legge til dato, sted, vedlegg og annet i påminnelser.
  • Nye smarte lister – I dag, Planlagt, Flagget og Alle – gjør det enkelt å holde oversikt over kommende påminnelser.
  • Organiser påminnelsene dine med deloppgaver og grupperte lister.

Siri

• Den nye engelske Siri-stemmen har en mer naturlig uttale, spesielt i lengre setninger.
  • Motta tilpassede forslag fra Siri i Podkaster, Safari og Kart.
  • Lytt direkte til mer enn 100 000 radiostasjoner verden over med Siri.
  • Snarveier-appen er nå innebygd i iOS.

Memojier og Meldinger

• Det er lagt til flere nye Memoji-stiler for å tilpasse figuren din, inkludert hårfrisyrer, hodeplagg, sminke og piercinger.
  • Memoji-klistremerkepakker kan brukes i Meldinger, Mail og i tredjepartsapper, og de er tilgjengelige på alle iPhone-modeller.
  • Du kan nå velge å dele navnet og bildet ditt, eller til og med en Memoji, med venner.
  • Forbedret søk gjør det enklere å finne meldinger ved hjelp av smarte søkeforslag og grupperinger av treffene.

CarPlay

• Et nytt CarPlay-dashbord viser deg sanger, svinger og smarte forslag fra Siri på én og samme skjerm.
  • En fornyet Kalender-app viser en oversikt over dagen din, gir deg valget mellom å navigere til eller ringe inn til møter og kontakte møteansvarlig.
  • Apple Kart i Kina har fått en ny design med Favoritter, Samlinger og Veikryssvisning.
  • Se albumbilder i Apple Music så du enkelt kan finne favorittsangen din.
  • Ikke forstyrr sjåføren er nå tilgjengelig i CarPlay.

Utvidet virkelighet

• Registrering av personer gjør at apper kan plassere virtuelle objekter foran eller bak personer med iPhone XR, iPhone XS og iPhone XS Max
  • Bevegelsesregistrering gjør at apper kan forstå kroppspositurer og bevegelser for å animere figurer eller samhandle med virtuelle objekter med iPhone XR, iPhone XS og iPhone XS Max.
  • Bruk ansiktssporing og utvidet virkelighet på opptil tre ansikter samtidig, slik at du kan leke deg med venner på iPhone XR, iPhone XS og iPhone XS Max.
  • Hurtigvisning av utvidet virkelighet for å se og samhandle med flere AR-objekter samtidig.

Mail

• Blokker en avsender for å flytte alle e‑postmeldingene fra avsenderen direkte til papirkurven.
  • Demp tråder for å ikke motta varslinger fra overaktive e‑postsamtaler.
  • Den nye formateringslinjen gir rask tilgang til formateringsverktøy og vedlegg av alle slag.
  • Alle systemfonter støttes, i tillegg til fonter du laster ned fra App Store.

Notater

• Gallerivisningen presenterer notatene dine som miniatyrbilder slik at du lettere kan finne det du leter etter.
  • Delte mapper gjør det mulig å samarbeide med andre og gi dem tilgang til hele mapper med notater.
  • Kraftigere søkeverktøy viser vedlegg som bilder og skannede objekter så du lettere kjenner igjen notatene dine.
  • Det legges til nye valg for avhakingslister for å enkelt sortere oppføringene, legge til innrykk eller automatisk flytte avhakede oppføringer nederst i listen.

Safari

• Startsiden er oppdatert med favoritter, ofte besøkte og nylig besøkte nettsteder i tillegg til forslag fra Siri.
  • Bruk valgene i det smarte søkefeltet for å raskt endre tekststørrelse, åpne Leser-visningen eller endre innstillingene per nettsted.
  • Innstillingene per nettsted lar deg velge å se Leser-visningen eller aktivere innholdsblokkeringen, kameraet, mikrofonen og stedstilgang for hvert enkelt nettsted.
  • Nedlastinger administreres i nettleseren.

QuickPath

• Dra mellom bokstavene på tastaturet for å enkelt skrive med én hånd mens du er på farten.
  • Dra og trykk vekselvis for å skrive, selv midt i en setning.
  • Alternative ordforslag vises i forslagslinjen.

Tekstredigering

• Naviger i rullefeltet for å raskt forflytte deg i lange dokumenter, nettsider eller e-poster.
  • Markørnavigeringen er raskere og mer nøyaktig, bare dra den dit du vil ha den.
  • Tekstmarkering er forenklet så du kun trenger å trykke og dra i teksten.

Fonter

• Tilpassede fonter kan lastes ned fra App Store og brukes i favorittappene dine.
  • Administrer fonter i Innstillinger.

Filer

• Filer støtter eksterne disker så du har tilgang til og kan administrere filer på USB-stasjoner, SD-kort eller harddisker.
  • Det legges til SMB-støtte for å koble til en tjener på jobb eller en hjemme-PC.
  • Lokal lagring støttes for å opprette mapper på den lokale disken og legge til filer.
  • Komprimer til og pakk opp zip-arkiv.

Helse

• Se et sammendrag av dine personlige data, inkludert varslinger, favoritter og relevante hovedpunkter fra ofte brukte apper og enheter.
  • Hovedpunktene i helsedataene dine fra ofte brukte apper og enheter viser trender over tid i nyttige diagrammer og grafer.
  • Logg informasjon om menstruasjonen din i funksjonen Syklus, inkludert blødningsnivå, symptomer og eggløsningsdata.
  • Det legges til hørselsdata for støy fra omgivelsene fra Støy-appen på Apple Watch, lydnivået i hodetelefoner og audiogrammer fra hørselstester.

Apple Music

• Sangtekster synkroniseres perfekt til lyden og gjør lytteropplevelsen enda bedre.
  • Lytt direkte til mer enn 100 000 radiostasjoner verden over.

Skjermtid

• Bruksdata fra siste 30 dager brukes til å sammenligne skjermtiden med tidligere uker.
  • Kombiner grenser for å inkludere ulike appkategorier og bestemte apper eller nettsteder samtidig.
  • Valget «Ett minutt til» gir deg tid til å arkivere arbeidet eller logge av et spill når skjermgrensen er nådd.

Personvern og sikkerhet

• Stedstillatelsen «Tillat én gang» gir deg muligheten til å dele posisjonen din med apper kun én gang.
  • Varsler om sporing i bakgrunnen varsler deg når en app bruker posisjonen din.
  • Wi-Fi- og Bluetooth-forbedringer hindrer apper i å bruke posisjonen din uten at du har tillatt det.
  • Kontroller for stedsdeling gir deg muligheten til å utelate stedsinformasjon når du deler bilder.

Systemfunksjoner

• Velg Wi‑Fi-nettverk og Bluetooth-tilbehør i kontrollsenteret.
  • Volumkontrollen har fått en ny design og flyttet til venstre side på skjermen.
  • Ta skjermbilder av hele siden på nettsider og i e-poster, iWork-dokumenter og i Kart.
  • Delingsarket har fått et nytt utseende med smarte forslag for å dele innhold med noen få trykk.
  • Spill av innhold i Dolby Atmos-surroundlyd med lydspor i Dolby Atmos, Dolby Digital eller Dolby Digital Plus på iPhone XR, iPhone XS og iPhone XS Max.

Språkstøtte

• Det legges til tastaturer for 38 nye språk.
  • Skriveforslag på tastaturet er nå tilgjengelig på svensk, dansk, hindi (devanagari og latinsk), kantonesisk, najdi-arabisk og vietnamesisk.
  • Emoji-symbolene har blitt flyttet til en egen tast slik at det blir lettere å velge blant emojier og bytte tastaturspråk på iPhone X og nyere.
  • Diktering registrerer språket automatisk.
  • Tospråklige ordlister er lagt til for thai-engelsk og vietnamesisk-engelsk.

Kina

• Det legges til en egen QR-modus i Kamera, også tilgjengelig fra kontrollsenteret, samt et lommelyktvalg og forbedret personvern.
  • Veikryssvisning i Kart gjør det lettere for bilister i Kina å navigere i kompliserte veikryss.
  • Håndskriftfeltet kan justeres på kinesiske tastaturer.
  • Se kantonesiske ordforslag på tastaturene cangjie, sucheng, strek og håndskrift.

India

• Det legges til nye mannlige og kvinnelige Siri-stemmer for indisk-engelsk.
  • Det legges til 15 nye tastaturspråk slik at alle de 22 offisielle språkene i India nå støttes.
  • Det legges til tospråklige tastaturer for hindi (latinsk) og engelsk, med ordforslag.
  • Motta ordforslag på tastaturet for hindi (devanagari).
  • Det legges til nye systemfonter for de indiske språkene gujarati, gurmukhi, kannada og odia for bedre lesbarhet i apper.
  • Det legges til 30 nye dokumentfonter for assamesisk, bengali, gujarati, hindi, kannada, malayalam, marathi, nepali, odia, punjabi, sanskrit, tamil, telugu og urdu.
  • Kontakter kan oppdateres med hundrevis av nye typer familierelasjoner.

Ytelse

• Apper åpnes opptil dobbelt så fort.*
  • Face ID er 30 prosent raskere til å låse opp iPhone X, iPhone XR, iPhone XS og iPhone XS Max.**
  • Appoppdateringer tar i gjennomsnitt 60 prosent mindre plass.*
  • Apper i App Store tar opptil 50 prosent mindre plass.*

Andre funksjoner og forbedringer

• Demp ukjente anrop slik at du kun mottar anrop fra kjente nummer i Kontakter, Mail og Meldinger, mens alle andre anrop sendes til telefonsvareren.
  • Batteriladingen er optimalisert ved at iPhone er fulladet over kortere tid så batteriet eldes saktere.
  • Modusen Lav databruk reduserer databruken din over mobilnettet eller på utvalgte Wi-Fi-nettverk.
  • Det legges til støtte for PlayStation 4- og trådløse Xbox-spillkontroller.
  • Finn iPhone og Finn vennene mine er slått sammen til en enkelt app som nå kan finne mistede enheter selv om de ikke er koblet til et Wi-Fi-nettverk eller mobilnettet.
  • Lesemål i Apple Books hjelper deg å gjøre det til en vane å lese litt hver dag.
  • Du kan nå legge til vedlegg i Kalender-hendelser.
  • Del internett automatisk fra din personlige iPhone til familiens enheter via Familiedeling.
  • Hjem-appen har oppdaterte kontroller med en kombinert visning for HomeKit-tilbehør som støtter flere tjenester.

*Testing utført av Apple i mai 2019 på iPhone XS med normal maksimal ytelse og iPad Pro (11 tommer) med iOS 12.3 og en førlanseringsversjon av iPadOS og iOS 13, og med bruk av tredjepartsapper fra et ulansert App Store-tjenermiljø. Mindre appnedlastinger baseres på gjennomsnittstall fra en gruppe av de oftest oppdaterte appene. Ytelse varierer etter konfigurasjon, innhold, batterihelse, bruk, programvareversjon og andre faktorer.

**Testing utført av Apple i mai 2019 på iPhone X og iPhone XS Max med normal maksimal ytelse, og iPad Pro (11 tommer) med iOS 12.3 og en førlanseringsversjon av iPadOS og iOS 13, der knappen på toppen eller siden ble brukt til å vekke enheten. Ytelse varierer etter konfigurasjon, innhold, batterihelse, bruk og andre faktorer.

Noen funksjoner er kanskje ikke tilgjengelige i alle områder eller på alle Apple-enheter. Finn ut mer på https://www.apple.com/no/ios/feature-availability og https://www.apple.com/no/ios/whats-new

Du finner mer informasjon om sikkerhetsinnholdet i denne oppdateringen på https://support.apple.com/nl-nl/HT201222