Als u op de Mac geen e-mail kunt ontvangen

Controleren op statusberichten voor meer informatie over het probleem en hoe u het kunt oplossen.

Als uw Mac is verbonden met het internet maar plotseling geen e-mail meer ontvangt, kunt u het over het algemeen later opnieuw proberen, maar het is ook mogelijk dat u uw e-mailaanbieder moet raadplegen voor een oplossing. Als u iCloud Mail van Apple gebruikt, leest u hier hoe u problemen met iCloud Mail oplost.

Controleren op statusberichten

U ziet mogelijk een statussymbool zoals een bliksemschicht of waarschuwingssymbool naast de postbus 'Inkomend' in de navigatiekolom van uw Mail-account of rechtsboven in het Mail-venster. Klik erop voor meer informatie.

• Als de status 'Netwerk offline' is, controleert u of de Mac verbinding heeft met het internet en probeert u het vervolgens opnieuw.
  • Als de status 'Inloggen mislukt' is, raadpleegt u uw e-mailaanbieder om te controleren of uw account naar behoren is geconfigureerd op de Mac.
  • Als u in Mail wordt gevraagd om uw wachtwoord maar het ingevoerde wachtwoord wordt geweigerd, leest u hier waarom uw wachtwoord wordt geweigerd door uw e-mailaanbieder.
  • Als uw e-mailservice tijdelijk onbeschikbaar is, kunt u mogelijk een statusbericht vinden op de website van de e-mailaanbieder. Op de Apple pagina Systeemstatus kunt u bijvoorbeeld zien wat de status is van iCloud Mail. Statuspagina's zijn ook beschikbaar voor andere e-mailservices zoals Gmail en Outlook. Korte uitvalperiodes worden mogelijk niet weergegeven op de systeemstatuspagina. In die gevallen kunt u het beste enkele uren wachten en het daarna opnieuw proberen.

Testen via webmail

Veel aanbieders van e-mailservices bieden een webmailvoorziening, waarmee u e-mail kunt gebruiken via een webbrowser zoals Safari, in plaats van met een e-mailapp zoals Mail. Als u bijvoorbeeld een iCloud Mail-account hebt, kunt u iCloud.com gebruiken om e-mail te versturen en ontvangen.

Testen met webmail is een goede methode om te controleren of uw account geldig is en of u kunt inloggen via het web, maar het bewijst niet dat uw account naar behoren is geconfigureerd in uw e-mailprogramma. Uw e-mailaanbieder kan u helpen bij het controleren van uw e-mailinstellingen en nagaan of er mogelijke andere problemen zijn die gevolgen hebben voor het versturen of ontvangen van e-mail.