iPhone- of iPad-software bijwerken als u problemen ondervindt met locatie, datum en tijd

Met ingang van 3 november 2019 is een iOS-update vereist voor sommige iPhone- en iPad-modellen die zijn geïntroduceerd in 2012 en eerder, om ervoor te zorgen dat de gps-locatie weer nauwkeurig kan worden bepaald. Dit is vanwege het roll-over-probleem met de gps-tijd dat invloed had op producten met gps-functie van andere fabrikanten op 6 april 2019. De betreffende Apple apparaten ondervonden geen hinder tot vlak voor 0:00 UTC op 3 november 2019.

De software van een apparaat bijwerken

Als u niet bijwerkt naar de nieuwste versie van iOS voor uw apparaat, kunnen sommige modellen mogelijk hun gps-locatie niet meer nauwkeurig bepalen.

De iOS-versie van een apparaat controleren

Nadat u de iPhone of iPad hebt bijgewerkt, kunt u controleren of het apparaat succesvol is bijgewerkt:

1. Open Instellingen.
  2. Tik op 'Algemeen' en dan op 'Info'.
  3. Zoek naar het nummer naast 'Softwareversie'.

De bijgewerkte softwareversie moet 10.3.4 of 9.3.6 zijn, afhankelijk van uw apparaat. Als u niet zeker weet welk apparaat u hebt, kunt u hier kijken wat voor iPhone-model of iPad-model u hebt.

Bijgewerkte iOS-versie Apparaat
iOS 10.3.4 iPhone 5
iPad (4e generatie) Wi-Fi + Cellular
iOS 9.3.6 iPhone 4s
iPad mini (1e generatie) Wi-Fi + Cellular
iPad 2 Wi-Fi + Cellular(Alleen CDMA-modellen)
iPad (3e generatie) Wi-Fi + Cellular

Dit probleem heeft geen invloed op iPod touch- of iPad-modellen die alleen wifi hebben. Het heeft ook geen invloed op iOS-apparaten die nieuwer zijn dan de bovenstaande.

Belangrijke informatie voor iPhone 5-eigenaren

Er is een update vereist voor de iPhone 5 om ervoor te zorgen dat de gps-locatie weer nauwkeurig wordt bepaald en om functies te gebruiken die afhankelijk zijn van een correcte datum en tijd, zoals de App Store, iCloud, e-mail en browsers.

Als u uw iPhone 5 niet vóór 3 november 2019 hebt bijgewerkt, moet u een reservekopie maken en terugzetten via een Mac of pc om het apparaat te kunnen bijwerken, aangezien draadloze software-updates en iCloud-reservekopieën niet langer werken.

Meer informatie

Als u uw apparaat hebt bijgewerkt en nog steeds problemen ondervindt, raadpleeg dan deze artikelen: