'Begin direct' gebruiken om gegevens van uw vorige iOS-apparaat over te zetten naar een nieuwe iPhone, iPad of iPod touch

Configureer uw nieuwe iOS-apparaat automatisch met behulp van een iPhone, iPad of iPod touch met iOS 11 of hoger.

Met 'Begin direct' kunt u met de informatie op uw huidige apparaat uw nieuwe iOS-apparaat snel configureren. Uw overige gegevens en materiaal kunt u vervolgens van uw iCloud-reservekopie op uw nieuwe apparaat terugzetten.

Als u een nieuwe iPhone configureert met uw huidige iPhone en op beide apparaten iOS 12.4 of hoger staat, kunt u met 'Begin direct' iPhone-migratie gebruiken. Hiermee kunt u al uw gegevens van uw huidige iPhone draadloos overzetten naar de nieuwe.

'Begin direct' neemt beide apparaten in beslag, dus kies een moment waarop u uw huidige apparaat een aantal minuten niet hoeft te gebruiken.

'Begin direct' gebruiken

1. Schakel het nieuwe apparaat in en leg het in de buurt van het huidige apparaat waarop iOS 11 of hoger wordt uitgevoerd. Het scherm 'Begin direct' wordt weergegeven op het huidige apparaat. U hebt de optie om uw Apple ID te gebruiken om uw nieuwe apparaat te configureren. Controleer of dit de Apple ID is die u wilt gebruiken en tik op 'Ga door'. Als de optie om door te gaan niet wordt weergegeven op uw huidige apparaat, controleert u of Bluetooth is ingeschakeld.
  2. Wacht tot een animatie wordt weergegeven op het nieuwe apparaat. Houd uw huidige apparaat boven het nieuwe apparaat en centreer de animatie in de zoeker. Wacht op het bericht 'Voltooi op nieuwe [apparaat]'. Als u de camera van het huidige apparaat niet kunt gebruiken, tikt u op 'Handmatige identiteitscontrole' en volgt u de stappen die worden weergegeven.
  3. Wanneer hierom wordt gevraagd, voert u de toegangscode van het huidige apparaat in op het nieuwe apparaat.
  4. Volg de instructies om Face ID of Touch ID te configureren op uw nieuwe apparaat.
  5. Wanneer hierom wordt gevraagd, voert u het wachtwoord van uw Apple ID in op het nieuwe apparaat. Als u meerdere apparaten hebt, moet u de toegangscodes van deze apparaten mogelijk ook invoeren.
  6. Het nieuwe apparaat biedt de keuze om apps, gegevens en instellingen te herstellen vanaf uw meest recente iCloud-reservekopie, of om de reservekopie van het huidige apparaat bij te werken en dan te herstellen. Nadat u een reservekopie hebt geselecteerd, kunt u kiezen of u instellingen met betrekking tot locatie, privacy, Apple Pay en Siri wilt overzetten. Als u de reservekopie op uw apparaat wilt bijwerken, zorgt u ervoor dat wifi is ingeschakeld op uw apparaat.
  7. Als u een Apple Watch hebt en een nieuwe iPhone configureert, wordt u ook gevraagd of u uw gegevens en instellingen van de Apple Watch wilt overzetten.

Gegevens rechtstreeks overzetten van de ene iPhone naar de andere

Als uw huidige en uw nieuwe iPhone allebei iOS 12.4 of hoger hebben, kunt u iPhone-migratie gebruiken om gegevens rechtstreeks van uw oude apparaat naar het nieuwe over te zetten. Dit kan draadloos of door de apparaten met elkaar te verbinden. De methode met een kabel kan beter zijn als het draadloze netwerk waarmee u verbonden bent, traag of overbelast is.

Als u uw gegevens draadloos wilt overzetten, houdt u tijdens de hele procedure de oude iPhone bij de nieuwe en voert u de stappen hieronder uit. Beide apparaten moeten op een stroombron aangesloten blijven.

Als u gegevens via een kabelverbinding wilt overzetten, hebt u een Lightning-naar-USB-3-camera-adapter en een Lightning-naar-USB-kabel nodig. Sluit de Lightning-naar-USB-3-camera-adapter aan op uw huidige iPhone en sluit vervolgens de Lightning-naar-USB-kabel aan op de nieuwe iPhone en het andere uiteinde op de adapter. Sluit de Lightning-naar-USB-3-camera-adapter aan op een stroombron via de Lightning-poort en voer de stappen hieronder uit.

iPhone-migratie gebruiken

1. Schakel de nieuwe iPhone in en leg deze naast de huidige iPhone met iOS 12.4 of hoger. Als u de gegevens via een kabelverbinding wilt overzetten, sluit u de apparaten op elkaar aan. Het scherm 'Begin direct' wordt weergegeven op de huidige iPhone. U hebt de mogelijkheid om uw Apple ID te gebruiken voor de configuratie van de nieuwe iPhone. Controleer of dit de Apple ID is die u wilt gebruiken en tik op 'Ga door'. Als de optie om door te gaan niet wordt weergegeven op uw huidige apparaat, controleert u of Bluetooth is ingeschakeld.
  2. Wacht tot een animatie wordt weergegeven op de nieuwe iPhone. Houd uw huidige iPhone boven de nieuwe iPhone en centreer de animatie in de zoeker. Wacht op het bericht 'Voltooi op nieuwe iPhone'. Als u de camera van de huidige iPhone niet kunt gebruiken, tikt u op 'Handmatige identiteitscontrole' en volgt u de stappen die worden weergegeven.
  3. Wanneer hierom wordt gevraagd, voert u de toegangscode van uw huidige iPhone in op de nieuwe iPhone.
  4. Volg de instructies om Face ID of Touch ID te configureren op uw nieuwe iPhone.
  5. Tik op 'Zet over van iPhone' om uw gegevens van uw vorige iPhone over te zetten naar de nieuwe iPhone. Als u de methode met een kabel volgt, geeft het overdrachtsymbool  aan dat de apparaten met elkaar verbonden zijn. U kunt ook kiezen of u sommige instellingen, zoals die van Apple Pay en Siri, van uw vorige iPhone wilt overzetten naar uw nieuwe iPhone.
  6. Als u een Apple Watch hebt en een nieuwe iPhone configureert, wordt u gevraagd of u uw gegevens en instellingen van de Apple Watch wilt overzetten.
  7. Houd uw apparaten bij elkaar in de buurt en zorg dat ze van stroom worden voorzien tot de gegevensmigratie voor de iPhone is voltooid. Hoelang de gegevensoverdracht duurt, is afhankelijk van een aantal factoren, zoals het verbindingstype dat u gebruikt, de netwerkverbinding en de hoeveelheid gegevens die wordt overgezet.

Afronding

Nadat u uw gegevens hebt overgezet naar uw nieuwe iOS-apparaat, moet u mogelijk nog een aantal stappen doorlopen om de procedure te voltooien.

AppleCare+ kopen

Weet dat u gedekt bent. Met AppleCare+ bent u gedekt tegen onopzettelijke schade en kunt u direct contact opnemen met Apple deskundigen.

Kopen of meer informatie >