'Begin direct' gebruiken om gegevens over te zetten naar een nieuwe iPhone of iPad

Uw nieuwe iOS-apparaat automatisch configureren met een iPhone of iPad.

'Begin direct' neemt beide apparaten in beslag, dus kies een moment waarop u uw huidige apparaat een aantal minuten niet hoeft te gebruiken.

Een nieuwe iPhone met het 'Begin direct'-scherm. In de instructies wordt u gevraagd om uw oude apparaat in de buurt van uw nieuwe apparaat neer te leggen.

1. Zorg ervoor dat uw huidige apparaat is verbonden met wifi en dat Bluetooth is ingeschakeld. Schakel het nieuwe apparaat in en leg het in de buurt van uw huidige apparaat. Volg de instructies op het scherm om te beginnen. Als de aanwijzing voor het configureren van uw nieuwe apparaat van uw huidige apparaat verdwijnt, start u beide apparaten opnieuw op.
  2. Verbind uw apparaat met wifi of het mobiele netwerk van uw apparaat.
  3. Mogelijk wordt u gevraagd uw mobiele abonnement te activeren.
  4. Stel Face ID of Touch ID in.
  5. Kies hoe u uw gegevens wilt overzetten.
    • Als ze worden gedownload vanuit iCloud, worden uw apps en gegevens op de achtergrond gedownload, zodat u uw nieuwe apparaat meteen kunt gebruiken.
    • Als u ze rechtstreeks overzet vanaf uw vorige apparaat, moet u op beide apparaten wachten tot het overzetten is voltooid voordat u ze kunt gebruiken.
  6. Houd uw apparaten bij elkaar in de buurt en zorg dat ze van stroom worden voorzien tot de gegevensmigratie is voltooid.  Hoelang de gegevensoverdracht duurt, is afhankelijk van een aantal factoren, zoals de netwerkverbinding en de hoeveelheid gegevens die wordt overgezet.

Als u nog steeds hulp nodig hebt, neemt u contact op met Apple Support.

Als uw nieuwe apparaat is ingeschreven bij Apple School Manager of Apple Business Manager, kunt u 'Begin direct' niet gebruiken om gegevens van uw huidige apparaat over te zetten.